Chef (Αρχιμάγειρας)

[color-box color=’#ffffff’ customcolorpicker=’#666666′]Διάρκεια σπουδών: 18 μήνες[/color-box] [color-box color=’#ffffff’ customcolorpicker=’#ff0057′]Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο απο τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού)[/color-box]

Φόρμα επικοινωνίας – ραντεβού για σπουδές

Όνομα (απαραίτητο)

Επώνυμο (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο

Ειδικότητα

Ημερομηνία ραντεβού

Ώρα ραντεβού

Το μήνυμά σας

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα είναι δομημένο για να προετοιμάσει ολοκληρωμένα στελέχη Μαγειρικής Τέχνης, που θα ανταποκριθούν νικηφόρα στις προκλήσεις της αγοράς εργασίας, καθώς η Μαγειρική καταξιώνεται επαγγελματικά και κοινωνικά καταλαμβάνοντας τη θέση που δικαιούται.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Οι επιμέρους διαδικασίες σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης τις οποίες εφαρμόζουμε στα προγράμματα ενηλίκων περιγράφονται συνοπτικά στον παρακάτω πίνακα :

ΠΙΝΑΚΑΣ : ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

 

 

 

 

 

Το περιεχόμενο του προγράμματος αναφέρεται και ως αναλυτικό πρόγραμμα. Το αναλυτικό περιεχόμενο είναι το αποτέλεσμα της διερεύνησης των εκπαιδευτικών αναγκών και ακολουθεί τη διατύπωση του σκοπού και των στόχων του προγράμματος

Το αναλυτικό περιεχόμενο του προγράμματος αποτελείται από μικρές ενότητες που συνδέονται άμεσα με τις ανάγκες και τους ήδη διατυπωμένους στόχους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα προσδιορίζεται και η χρονική διάρκεια των ενοτήτων.

Επίσης, στο αναλυτικό περιεχόμενο διαχωρίζεται η θεωρητική εκπαίδευση από την πρακτική άσκηση, ενώ είναι διακριτή η συνολική διάρκεια του προγράμματος.

Με τον τρόπο αυτόν είναι διαθέσιμες οι σχετικές πληροφορίες στους υποψήφιους εκπαιδευομένους, προκειμένου αυτοί να έχουν την ευρύτερη δυνατή πληροφόρηση για το είδος του προγράμματος και των ενοτήτων που θα παρακολουθήσουν.

Στον τρόπο διδασκαλίας θα περιλαμβάνονται

  • Εργαστήρια
  • Βιωματικές μέθοδοι,
  • Παιχνίδια ρόλων,
  • Μελέτες περίπτωσης σε συνδυασμό με το οπτικοακουστικό υλικό και τα κατάλληλα εκπαιδευτικά μέσα και τεχνικές.
  • Συζήτηση – Brain storming
  • Εκπαιδευτικές επιμορφωτικές επισκέψεις
  • Ημερίδες

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

  • Ατομική επιχείρηση
  • Ξενοδοχεία
  • Εστιατόρια (Ελλάδα και εξωτερικό)
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Επιχειρήσεις εστιατορίων γρήγορης εστίασης (fast food)
  • Νοσοκομεία – κλινικές, γηροκομεία
  • Παιδικούς σταθμούς (ιδιωτικούς και δημόσιους), Πανεπιστήμια
  • Επιχειρήσεις επισιτισμού – catering
  • Κατασκηνώσεις
  • Καζίνο
  • Εταιρείες παροχής διαιτολογικών προτάσεων και γευμάτων
  • Τηλεοπτικές εκπομπές
  • Βιομηχανίες παρασκευής τροφίμων και πρώτων υλών

Και ως
Ελεύθερος επαγγελματίας με δυνατότητα έναρξης επιχείρησης.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

  • Τροφογνωσία διαιτητική – εδεσματολογιά
  • Πρώτες βοήθειες
  • Υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία
  • Βασικές αρχές – ποιοτικός έλεγχος εφαρμογή HACCP
  • Σκεύη κουζίνας, εργαλεία
  • Χρήση εξοπλισμού
  • Κύριοι και βοηθητικοί χώροι
  • Γαστρονομικές ορολογίες
  • Θερμοκρασίες και τρόποι συντήρησης
  • Μορφές πρώτων υλών εμπορίου
  • Αποθήκη υλικών
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Ιστορία και εξέλιξη Μαγειρικής τέχνης
  • Ελληνική και διεθνής μαγειρική
  • Τρόποι ψησίματος
  • Τρόποι σερβιρίσματος
  • Στοιχεία ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας
  • Σύνθεση μενού
  • Οινολογία
  • Αξιοποίηση και Κοστολόγηση τροφίμων
  • Ανατομία – τεμαχισμός κρεάτων
  • Food Carving
  • Ντεκόρ – στολισμός
  • Παρουσίαση μπουφέ και διακόσμηση
  • Μάρκετινγκ
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τουρισμός
  • Εστιατορική τέχνη

 

 

 

 

ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Παροχή ποιοτικών προϊόντων κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων δωρεάν, καθώς και συγγραμμάτων σε μορφή σημειώσεων που έχουν επιμεληθεί οι chef του τμήματος.
  • Άρτια υλικοτεχνική υποδομή
  • Εκπαιδευτικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, τεχνογνωσίας & επαγγελματικής καταξίωσης.
  • Πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσα στους χώρους διδασκαλίας υποδειγματικά εξοπλισμένους.
  • Εξασφαλισμένη 100% επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του τμήματος Συμβουλευτικής και εργασίας JOBCARRIER .
  • Συμβουλές & κατευθύνσεις ως προς την έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος.
  • Οικονομικό πρόγραμμα σπουδών.
  • Η πρακτική εξάσκηση(εργαστήριο) περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των σπουδών.
  • Δυνατότητα για συνεχιζόμενη εκπαίδευση μέσω ειδικών σεμιναρίων και εξειδικεύσεων σχετικών του αντικειμένου, με σημαντικές εκπτώσεις.(πχ Γαστρονομικός τουρισμός κ.α)
  • Ολιγομελή τμήματα ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση συνεργασία μεταξύ καθηγητών & σπουδαστών και η σύνδεση πράξης & θεωρίας.
  • Δωρεάν εκμάθηση Αγγλικής ή Ρώσικης ωρολογίας με έμφαση στον τουρισμό.
  • Δυνατότητα απόκτησης πιστοποίηση ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) αμέσως μετά το πέρας των σπουδών ως Βοηθός Μάγειρα, μετά από 5 έτη προϋπηρεσία ως Μάγειρας, και εφόσον συμπληρωθούν 15 έτη προϋπηρεσίας, ως Αρχιμάγειρας- chef.

 

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα

14 ώρες/εβδομάδα

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ACTA

Πιστοποιημένος Βοηθός Μάγειρα – CCCh

 

 

 
Η ACTA, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έρχεται σήμερα να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της μαγειρικής τέχνης και, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δημιουργεί την πιστοποίηση “Certified Commis Chef” (CCCh). Το πιστοποιητικό CCCh συνυπογράφεται από την ACTA και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Το CCCh απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες.

Στόχος του προγράμματος είναι ο πιστοποιημένος Μάγειρας να γνωρίζει τη δομή της κουζίνας μιας επισιτιστικής μονάδας και όλες τις τεχνικές για την ορθή ανάδειξη του επαγγέλματος. Επίσης, με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργασθεί σε κάθε είδους επαγγελματική κουζίνα. Ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 10 ερωτήσεις ανάπτυξης. Διάρκεια εξέτασης 60 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας 70%.

 

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Στράτος Μανώλης

Γεννήθηκε στην Γερακινή Χαλκιδικής. Το 1998 τελείωσε την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Μακεδονίας στο τμήμα της μαγειρικής, επιστρέφοντας ως καθηγητής στα τμήματα Μετεκπαίδευσης διδάσκοντας από το 2005 – 2007. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων στον τομέα της μαγειρικής ενδεικτικά: «Κρέας – Νέες Τάσεις», «Τεχνικές μαγειρέματος Βουβαλίσιου Κρέατος και ρυζιού», «Τρόπος παραγωγής, διάθεσης και συντήρησης Ελαιολάδου», «Μανιτάρια Τρούφα», «Σμίλευση Λαχανικών και Φρούτων», κ.α. Είναι πιστοποιημένος executive chef από την Acta.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνής διαγωνισμούς ως διαγωνιζόμενος με τιμητικές διακρίσεις και βραβεία  άλλα και ως κριτής με τεράστια επιτυχία.  Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρώτη παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια παραδοσιακών συνταγών. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου Chef Club  Β. Ελλάδος Ολύμπιος Ζευς με την αρμοδιότητα του κριτή αξιολόγησης των μελών, και επίτιμο μέλος του Chef Club των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ισραήλ και της Ρουμανίας. Σήμερα εργάζεται ως executive chef στο εστιατόριο του, Cook Art στην Γερακινή.

 

Αξαρλής Αναστάσιος

Είναι απόφοιτος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Βιομηχανικού – Εμπορικού Βερολίνου. Είναι κάτοχος πτυχίου γλωσσομάθειας στην Αγγλική και Γερμανική  γλώσσα. Έχει πολυετή πείρα στον τομέα της Εστίασης και τα τελευταία 22 χρόνια εργάζεται ως Chef σε πολύ γνωστούς χώρους ξενοδοχείων και εστιατορίων του Νομό Χαλκιδικής. Δημοσιεύτηκαν άρθρα του στο περιοδικό «ΠΛΟΥΣ» Χαλκιδικής και στην εφημερίδα «Προβολή» Ανατολικής Μακεδονίας. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και κάτοχος πιστοποίησης ACTA ως Αρχιμάγειρας.