Σεμινάριο Επαγγελματιών Μαγείρων

mageires site

Νέο εξειδικευμένο σεμινάριο προετοιμασίας επαγγελματιών μαγείρων,συνολικής διάρκειας 50 ωρών .

Έναρξη σεμιναρίου: 14/3/2017

Κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 12.45-17:45 & Σάββατο στις 09:00-14:00

Κόστος προγράμματος: 500 ευρώ

Το πρόγραμμα προετοιμασίας προσφέρεται με φυσική παρακολούθηση στις εγκαταστάσεις του κέντρου.

 • Εισαγωγή στη Μαγειρική, Ορισμοί, Ιστορία και Εξέλιξη
 • Σύνθεση Προσωπικού Κουζίνας, Τμήματα Μαγειρείου
 • ISO, HACCP, ΕΦΕΤ
 • Κρύα Ορεκτικά, Ζεστά Ορεκτικά, Σαλάτες
 • Νερό, Ελαιόλαδο, Βιταμίνες
 • Γαστρονομικό Λεξιλόγιο
 • Αρωματικά –Μπαχαρικά, Φον της Κουζίνας
 • Βασικές Σάλτσες,Σύνθετα Βούτυρα
 • Σούπες, Αυγά, Λαχανικά, Πατάτες, Ζυμαρικά, Πίτσα, Ρύζι
 • Θαλασσινά και Όστρακα
 • Κοτόπουλα,Κυνήγια,Χοιρινό,Μοσχάρι,Αρνί
 • Τεμαχισμός, Ανατομία
 • Σύνθεση Εδεσματολογίου

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα «Προετοιμασία Επαγγελματιών Μαγείρων » και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην έδρα του Millennium Education Centre  (Αγ. Γεωργίου 14- 63200 – Ν. Μουδανιά-Χαλκιδική, Τηλέφωνα 23730 22192 και 23730 26739) από τις  9:00 έως και τις 21:00.

Σπουδές στον τόπο σου & Με εγγυημένη άμεση εργασία.

 

stratos-manolis-foto-1

Βιογραφικό εισηγητή

Ο  κ. Στράτος Μανώλης είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Chef Club Βορείου Ελλάδος και  κριτής αξιολόγησης νέων μελών. Έχει βραβευτεί ως μέλος του Chef Club of Saudi Arabia,του  Chef Club of Israel,του Chef Club of ACEEA  της Ρουμανίας καθώς επίσης έχει βραβευτεί από το Ortakoy Zubeyde  Hanim Tenical And Vocational High School της Τουρκίας. Έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς μαγειρικής κατακτώντας  δεκάδες  τίτλους και μετάλλια.Έχει συμμετάσχει στην δημιουργία της 1ης παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας παραδοσιακών συνταγών και έχει πιστοποιηθεί από την WACS ως διεθνής κριτής γευσιγνωσίας.

 

 

CCC_logoΗ ACTA, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έρχεται σήμερα να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της μαγειρικής τέχνης και, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δημιουργεί την πιστοποίηση “Certified Cook Chef” (CCC). Το πιστοποιητικό CCC συνυπογράφεται από την ACTA και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Στόχος του προγράμματος είναι η επαγγελματική στήριξη και ανάδειξη της ειδικότητας του Μάγειρα με ποιοτικούς και αντικειμενικούς όρους. Ο πιστοποιημένος Μάγειρας γνωρίζει τη δομή της κουζίνας μιας επισιτιστικής μονάδας. Επίσης, με την ολοκλήρωση του προγράμματος διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργασθεί σε κάθε είδους επαγγελματική κουζίνα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το CCC απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες. Επιπλέον, με το πρόγραμμα αυτό έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στις εξετάσεις είναι η πενταετής προϋπηρεσία ως Μάγειρας.

Οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε δύο φάσεις εξεταστικής διαδικασίας, τη γραπτή και την πρακτική. Στη γραπτή εξέταση ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 16 ερωτήσεις ανάπτυξης. Στην πρακτική εξέταση ο υποψήφιος αξιολογείται στην εφαρμογή ενός σεναρίου, ανάλογου του αντικειμένου της πιστοποίησης. Διάρκεια γραπτής εξέτασης 90 λεπτά. Διάρκεια πρακτικής εξέτασης 60 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας στη γραπτή εξέταση 70%. Ποσοστό επιτυχίας στην πρακτική εξέταση 70%. Η επιτυχής ολοκλήρωση και των δύο φάσεων της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Όνομα (απαραίτητο)

Επώνυμο (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο

Ειδικότητα

Το μήνυμά σας