Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση "Το Άγιο Όρος αποκαλύπτει τα μυστικά της φημισμένης ανά τον κόσμο Αγιορείτικης Κουζίνας"

Εκδηλώσεις - Events, Νέα - Ανακοινώσεις

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση με θέμα ‘’ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΗΜΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ‘’που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Νέων Μουδανιών το βράδυ της Τετάρτης.

Η εκδήλωση που είχε θέμα την Αγιορείτικη κουζίνα, διοργανώθηκε από το τμήμα Επισιτισμού του Εκπαιδευτικού ομίλου ΞΥΝΗ Ν.ΜουδανιώνMILLENNIUM EDUCATION CENTRE, και το Σώμα Πολιτών υποστήριξης και βοήθειας Ν. Προποντίδας, τελώντας υπό την αιγίδα του Δήμου Ν. Προποντίδας.

Τις παραδοσιακές Αγιορείτικες συνταγές ετοίμασε ο πατέρας Ευλόγιος , ηγούμενος του κελιού της Μεγάλης Παναγίας, ο οποίος μαγείρεψε μπροστά στο κοινό χταπόδι με φασολάκια και πληγουροσαλάτα.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Νέων Μουδανιών έμειναν έκπληκτοι με τις έντονες γεύσεις της Αγιορείτικης κουζίνας, αφού μόλις ολοκληρώθηκε  η μαγειρική, ο πατερ Ευλόγιος μαζί με τρεις μαθητές των Σχολών ΞΥΝΗ προσέφεραν το φαγητό στον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Την Αγιορείτικη βραδιά παρακολούθησε ο νέος δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς αλλά και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιώργος Γκιλής.

Καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό είχε τη δυνατότητα να επισκεφτεί το περίπτερο ΕΥΛΟΓΙΑ που βρίσκεται εδώ και δύο μήνες στη πλατεία των Νέων Μουδανιών για να αγοράσει αγιορείτικα  προϊόντα, τα οποία ήταν ευγενική χορηγία του εκπαιδευτικού ομίλου ΞΥΝΗ για την συγκεκριμένη βραδιά ενώ το 100% των χρημάτων που  συγκεντρώθηκαν από τις αγορές διατέθηκαν  για την αναστήλωση του κελιού της Μεγάλης Παναγίας.

Τυχερή της βραδιάς αναδείχτηκε η Στέλλα Τουλουμτζίδου  που κέρδισε στην κλήρωση μία κασετίνα με Αγιορείτικα προϊόντα αξίας 140 ευρώ.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή των τοπικών προϊόντων και η ανάδειξη της Χαλκιδικής ως  γαστρονομικός προορισμός καθώς ο τόπος διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα και μοναδικών γεύσεων κουζίνα.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Αργύρη.