Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ενημερωτική εσπερίδα του Millennium Education Centre για την ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ενημερωτική εσπερίδα του Millennium Education Centre για την ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

Αγροτικά Νέα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή ενημερωτική εσπερίδα για την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας εκπαίδευσης και εξετάσεων στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Pomegranate στη Χαλκιδική.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον κ. Ιωάννη Ράνο, γεωπόνος MSc, υπεύθυνο της AGRO academy του Millennium Education Centre, ο οποίος ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τις αλλαγές και τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και συγκεκριμένα για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και την πιστοποίηση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας αγρότης από τις 26 Νοεμβρίου 2015.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση των προσκεκλημένων με οπτικοασκουστικά μέσα από τον κ. Τριαντάφυλλο Χαλκιά γεωπόνο MSc, σχετικά με την νομοθεσία που διέπει τα γεωργικά φάρμακα και τη χρήση τους, καθώς επίσης και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η λανθασμένη χρήση και εφαρμογή τους.

Αμέσως μετά, ο Dr Γεώργιος Σαλπιγγίδης γεωπόνος, αναφέρθηκε στη χρήση και τα οφέλη της «Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας» και ανέλυσε στο κοινό τα πλεονεκτήματα της, παρουσιάζοντας τρόπους οργάνωσης και λύσεις για την μείωση  ή και αποφυγή ακόμα των ψεκασμών στις καλλιέργειες, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση του κόστους παραγωγής.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Νικήτας Μουταφτσής μηχανολόγος μηχανικός, ο οποίος αναφέρθηκε και παρουσίασε αναλυτικά τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις του εξοπλισμού εφαρμογής που χρησιμοποιεί ο αγρότης κατά την διαδικασία ραντίσματος των καλλιεργειών του, καθώς επίσης και το νέο σύστημα επιθεώρησης των ψεκαστικών σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα και η ανταπόκρισή τους θερμή. Η εκδήλωση κάλυψε ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στον τομέα της ενημέρωσης των αγροτών σχετικά με την νέα νομοθεσία που αφορά στην διακίνηση και στην χρήση Γεωργικών Φαρμάκων, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Με τη σειρά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τους ομιλητές, τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας, τους γεωτεχνικούς και τους αγρότες που παρευρέθηκαν.

Ειδικές ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε στους ομιλητές μας και ιδιαίτερα στον κ. Κωνσταντίνο Τερτιβανίδη,   προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Χαλκιδικής για τις ενέργειες που έκανε προς το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, για την διευθέτηση ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος του Νομού μας και την ισχυρή παρέμβαση στην εσπερίδα προς ενημέρωση των αγροτών για τα επίμαχα αυτά θέματα.

Το παρόν στην εσπερίδα έδωσε και ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης δημοσιογράφος της ΑγροΝέα, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του έδωσε έμφαση στον τομέα των πωλήσεων ως σημαντική παράμετρος βιωσιμότητας μιας αγροδιατροφικής επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι, από μόνη της η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων δεν είναι ικανή να δημιουργήσει κέρδος για τον αγρότη επιχειρηματία.

Στην Agroacademy πιστεύουμε ότι η βιωσιμότητα μιας αγροτικής επιχείρησης επηρεάζεται κρίσιμα από τρεις παράγοντες, την εκπαίδευση την οργάνωση και την δικτύωση.

Το όραμα μας είναι η agroacademy να γίνει ουσιαστικά το εργαλείο :

  • του αγρότη ώστε να παράγει τα προϊόντα που ζητά η αγορά , με προδιαγραφές και χαμηλό κόστος.
  • του μεταποιητή που θέλει να παράγει καινοτόμα προϊόντα από τη Γη της Χαλκιδικής και να τα προωθεί με ασφάλεια στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Το Millennium Education Centre αποτελεί πυλώνα γνώσης και εξέλιξης στη Δια Βίου Μάθηση στη Χαλκιδική και προσφέρει ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Είναι κοντά στον κόσμο και στις εξελίξεις.

[huge_it_gallery id=»7″]