Σεμινάριο FOOD CARVING:
“Η τέχνη του σκαλίσματος”

Food Carving Seminar

Όταν η τέχνη εκφράζει την γαστρονομία

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ-EXECUTIVE CHEF
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 21/01/2017
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 80 ΕΥΡΩ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ΩΡΕΣ  09:00-14:00

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Α.ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Β.ΣΜΙΛΕΥΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ
Γ.ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Εντυπωσιάστε με δημιουργίες από φρούτα και λαχανικά τους φίλους και τους καλεσμένους σας. Ο Executive Chef κ.Στράτος Μανώλης θα σας μάθει τον τρόπο πως να μετατρέπετε ένα φρούτο η λαχανικό σε ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Fruit Carving Fruit Carving - Aiffel Tower Fruit Carving - Flower Bouquet

Λίγα πράγματα για το Fruit & Food Carving, τι είναι, που και πως ξεκίνησε.

Η πιό δημοφιλής εκδοχή για την πατρίδα του Fruit Carving είναι η εξής:

Πρίν από 700 χρόνια κάπου στην βόρεια Ταυλάνδη στην πόλη Sukothai που ήταν και η πρωτεύουσα της χώρας από το 1240-1350μ.χ , σε ένα από τα εορταστικά φεστιβάλ Loi kratong, μία από τις υπηρέτριες η Miss Noppamart , σκέφτηκε πώς να κάνει την εορτή πιό όμορφη, ώστε να ευχαριστήσει τον βασιλιά της, έτσι πήρε ένα λουλούδι ώς μοτίβο και το σκάλισε σε ένα φρούτο, έπειτα σκάλισε και ένα πουλί το οποίο ήταν στραμμένο προς την μεριά του λουλουδιού και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα! Η γιορτή Loi kratong καθιερώθηκε και εορτάζεται έως και σήμερα κάθε πανσέληνο του μήνα Νοεμβρίου.

Η διακοσμητική τέχνη (Fruit Carving ) διδάσκεται πλέον στα δημοτικά σχολεία της Ταυλάνδης από την ηλικία των 11 ετών και συνεχίζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επίσης διδάσκεται και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Όνομα (απαραίτητο)

Επώνυμο (απαραίτητο)

Το email σας

Τηλέφωνο (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας

Μοιραστείτε το