Το Millennium Education Centre δίπλα στις Mικρές Eπιχειρήσεις : Συνεχίζονται οι ενημερωτικές ημερίδες για την κατάρτιση των μικρών επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού

Νέα - Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η ενημερωτική ημερίδα για τα νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτησης και δια βίου μάθησης του Εκπαιδευτικού κέντρου Χαλκιδικής Millennium Education Centre στα μέλη του Σωματείου Αγίου Νικολάου της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Χαλκιδικής.

Τα μέλη του Σωματείου ενημερώθηκαν αναλυτικά για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει το Εκπαιδευτικό Κέντρο Χαλκιδικής Millennium Education Centre και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με αναλυτική περιγραφή του κάθε προγράμματος.

Στους καταρτιζόμενους θα δίνετε η δυνατότητα,  αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευση να δώσουν εξετάσεις και να πιστοποιηθούν από την ACTA (Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις σε εκπαίδευση και πιστοποίηση όπως ορίζει ο νέος  τουριστικός Νόμος. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως, να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στο αντικείμενο τους. Τα μαθήματα πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τόπους, σε όλη την Χαλκιδική.

Στο δεύτερο μέρος της  παρουσίασης, δόθηκαν παρουσιάστηκαν όσον αφορά την ανάδειξη των τουριστικών καταλυμάτων, την αύξηση των κρατήσεων, και γενικότερα την ψηφιακή εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Οι ενημερωτικές ημερίδες συνεχίζονται και στα υπόλοιπα Σωματεία της Ομοσπονδίας.

Φωτογραφικό υλικό

[huge_it_gallery id=»27″]

Το Millennium Education Centre ενημερώνει τα μέλη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής για τα Νέα Προγράμματα Κατάρτισης

Νέα - Ανακοινώσεις

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτησης και δια βίου μάθησης του Εκπαιδευτικού κέντρου Χαλκιδικής Millennium Education Centre, είχαν τα μέλη των Σωματείων  Σταυρού, Ασπροβάλτας & Βρασνών της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Χαλκιδικής, την Κυριακή 8 Μαίου.

Στη Χαλκιδική, καθώς και στη περιοχή του Σταυρου, της Ασπροβάλτας & των Βρασνών, ο τουρισμός αποτελεί τον πιο σημαντικό κλάδο της οικονομίας.

Η Εκπαίδευση μέσα από τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να επιφέρει, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τομέα, που απαιτεί διαρκή βελτίωση και εξέλιξη. Σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει ολοένα και περισσότερο αυξανόμενο ανταγωνισμό από γειτονικές χώρες, οφείλει να προσφέρει ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον τουρισμό. Αυτό καθιστά την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού άμεση ανάγκη.

Για το λόγο αυτό το Millennium Education Centre σε συνεργασία με τον προεδρο της Ο.Ι.Ε.Δ.Δ.Χ κύριο Δημήτριο Χαδαλή, και τους προέδρους των Σωματείων διαμόρφωσαν προγράμματα κατάρτησης έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων δωματίων.

Στους καταρτιζόμενους θα δίνετε η δυνατότητα,  αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευση να δώσουν εξετάσεις και να πιστοποιηθούν από την ACTA (Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις σε εκπαίδευση και πιστοποίηση όπως ορίζει ο νέος  τουριστικός Νόμος. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως, να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στο αντικείμενο τους. Τα μαθήματα πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τόπους, σε όλη την Χαλκιδική.

Στο δεύτερο μέρος της  παρουσίασης, δόθηκαν λύσεις όσον αφορά την ανάδειξη των τουριστικών καταλυμάτων, την αύξηση των κρατήσεων, και γενικότερα την ψηφιακή εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Δωρεάν Σεμινάριο

Το Millennium Education Centre στα πλαίσια της συνεργασίας με την Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Χαλκιδικής, στον τομέα της κατάρτισης και δια βίου μάθησης, ανακοίνωσε την υλοποίηση ΔΩΡΕΑΝ σεμιναρίου για όλα τα μέλη της ΟΙΕΔΔΧ, με θέμα:

«Τρόποι προώθησης καταλυμάτων στο διαδίκτυο και σε on line μηχανές κρατήσεων»

Τα ενδιαφερόμενα μέλη, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Προέδρους των κατά τόπους Σωματείων, για να δηλώσουν συμμετοχή.

Φωτογραφικό υλικό

[huge_it_gallery id=»26″]

 

Εξετάσεις Πιστοποίησης A.C.T.A. ( Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ) στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre,στα Νέα Μουδανιά

Νέα - Ανακοινώσεις

Ομαλά και με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης για τις ειδικότητες της Μαγειρικής, των Τουριστικών και της Κομμωτικής, που διοργάνωσε η ACTA στη Χαλκιδική την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.

Οι εξετάσεις έλαβαν χώρα στο Millennium Eduacation Centre, το οποίο αποτελεί εδώ και καιρό Πιστοποιημένο Εξεταστικό Κέντρο της ACTA στο νομό Χαλκιδικής.

Οι εξετάσεις διοργανώθηκαν σύμφωνα με το αυστηρό πλαίσιο διεξαγωγής τους, έτσι όπως επιβάλει ο κανονισμός εξετάσεων της ACTA, με τα θέματα να φθάνουν στο εξεταστικό μας κέντρο λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων.

Αν θέλετε κι εσείς να πιστοποιήσετε τις γνώσεις σας στην ειδικότητα που έχετε, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Millennium Education Centre και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας. Η διαδικασία είναι απλή και παρουσιάζεται παρακάτω:

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1ο

Ο υποψήφιος μπορεί να απευθυνθεί στο Millennium Education Centre, πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της ACTA, για να δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις. Εάν συμμετέχει για πρώτη φορά σε εξετάσεις, συμπληρώνει την αίτηση υποψηφίου και αφού αποδεχθεί τον κανονισμό εξέτασης και πιστοποίησης, τους όρους χρήσης πιστοποιητικού και ενημερωθεί για την εξεταστέα ύλη, του χορηγείται η κάρτα εγγραφής, όπου αυτή απαιτείται.

ΒΗΜΑ 2ο

Ο υποψήφιος αφού απευθυνθεί στο Millennium Education Centreπιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της ACTA, συμπληρώνει την αίτηση συμμετοχής σε εξετάσεις και σε συνεννόηση με το εξεταστικό κέντρο επιλέγει την ημερομηνία και τις ενότητες στις οποίες επιθυμεί να εξεταστεί.

ΒΗΜΑ 3ο

Ο υποψήφιος συμμετέχει στις εξετάσεις. Σε περίπτωση επιτυχίας του, συμπληρώνεται η επιτυχία στην αντίστοιχη θέση της κάρτας εγγραφής, όπου αυτή απαιτείται. Σε περίπτωση αποτυχίας, μπορεί να επαναλάβει τις εξετάσεις όσες φορές επιθυμεί.

[huge_it_gallery id=»25″]

Το Millennium Education Centre παραδίδει Μαθήματα Διατροφής στα Παιδιά του Παιδικού Σταθμού Σημάντρων

Νέα - Ανακοινώσεις

Την Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016, το Millennium Education Centre διοργάνωσε από κοινού μαζί με τον παιδικό σταθμό Σημάντρων μαθήματα διατροφής για τα παιδιά του σταθμού και δώθηκε η ευκαιρία τα παιδιά να μαγειρέψουν σπιτικά κουλουριάκια με βούτηρο και κανέλα.

Στην όλη προσπάθεια συμμετείχε από την σχολή η σπουδάστρια της ζαχαροπλαστικής, Όλγα Στόικου, πάντα υπό την καθοδήγηση του Executive Chef της σχολής, Αξαρλή Αναστάσιου.

[huge_it_gallery id=»24″]

Τους Σπουδαστές των Επισιτιστικών Τμημάτων του Millennium Education Centre φιλοξένησε η Οικογένεια Γεροβασιλείου ,ξεναγώντας τους στο Μουσείο Οίνου και στους Αμπελώνες του Κτήματος.

Νέα - Ανακοινώσεις

Στις 7 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των σπουδαστών μας στο κτήμα Γεροβασιλείου και περιελάμβανε ξενάγηση στους χώρους παραγωγής, εμφιάλωσης, παλαίωσης καθώς και στο Μουσείο Οίνου με ξεναγό την κα Δήμητρα Μπαζάκα.

Στην διαμορφωμένη αίθουσα οινογευσίας οι σπουδαστές μας δοκίμασαν 2 είδη κρασιών.

Ευχαριστούμε την οικογένεια Γεροβασιλείου για την φιλοξενία.

[huge_it_gallery id=»23″]

 

Millennium Vintage : 1960 Hairstyle & Makeup – Το Event που σάρωσε σε συμμετοχές!

Νέα - Ανακοινώσεις

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκε η θεματική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει το Millennium Education Centre, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, με θέμα «1960 Hairstyle & Makeup Event», σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης «Σύνθεση» το οποίο αποτελεί το καλλιτεχνικό σημείο αναφοράς στα Ν. Μουδανιά ως Ωδείο και Σχολή Χορού.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν:

 • Κομμώσεις της δεκαετίες του 1960, από τις σπουδάστριες του τμήματος Κομμωτικής
 • Μακιγιάζ της ίδιας επίσης δεκαετίας, από τις σπουδάστριες του τμήματος Αισθητικής
 • φαγητά και εδέσματα για τους παρευρισκομένους της εκδήλωσης από τα τμήματα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη μουσική του βιρτουόζου μουσικού Αντώνη Φωτιάδη, ο οποίος ταξίδεψε το κοινό σε άλλες εποχές με το υπέροχο του σαξόφωνο.

Επίσης, απονεμήθηκαν έπαινοι σε όσους σπουδαστές του Millennium Education Centre συμμετείχαν σε διαγωνισμούς και κοινωνικές δραστηριότητες.

Την βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα υπέρχο χορό Tango που χόρεψε ο δάσκαλος χορού του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση, κύριος Τσιβίκας Κωνσταντίνος με την Μάγδα Σταύρου.

Ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά τον κόσμο που παραυρέθηκε στην εκδήλωσή μας.

MILLENNIUM-1960-8

MILLENNIUM-1960-16

MILLENNIUM-1960-17

MILLENNIUM-1960-24

MILLENNIUM-1960-30

MILLENNIUM-1960-42

\MILLENNIUM-1960-46

MILLENNIUM-1960-49

MILLENNIUM-1960-55

MILLENNIUM-1960-64

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε εδώ.

 

Νέα Στρατηγική Συνεργασία του Millennium Education Centre με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΧαλκιδικήςMillennium Education Centre, είναι Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΚεΔιΒιΜ επιπέδου 2 από τον φορέα του Υπουργείου Παιδείας ΕΟΠΠΕΠ.

Παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες τα τελευταία 10 χρόνια με έδρα τη Χαλκιδική, και παρουσία στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Ροδόπης.

Σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής,  συνδιαμορφώνει προγράμματα σπουδών σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ξενοδοχείου και αναλαμβάνει την εκπαίδευση υπαλλήλων και στελεχών του, ανταποκρινόμενο στις συνεχείς εξελίξεις στον κλάδο του τουρισμού, με στόχο την ικανοποίηση των πελατών.

Η Ένωση Ξενοδοχείων, συμμετέχει ως κοινωνικός εταίρος στην επιτροπή αξιολόγησης επαγγελματικών προσόντων του φορέα πιστοποίησης ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), παρέχοντας τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους, να λάβουν πιστοποίηση, απαραίτητο εφόδιο για την αγορά εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στην μοριοδότηση για την νέα κατάταξη των ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά.

Το Millennium Education Centre παρέστει στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και παρουσίασε στα μέλη του τα προγράμματα σπουδών και τα οφέλη της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στην αξιολόγηση των ξενοδοχείων και των λοιπών τουιρστικών μονάδων.

20160124_112555

20160124_112709

Το Millennium Education Centre δίπλα στα Παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων Μουδανιών

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής δώρησε στο ΚΔΑΠ Ν. Μουδανιών ένα ποδήλατο, το οποίο κληρώθηκε στην Χριστουγεννιάτικη εορτή.

Επίσης, τα τμήματα Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής του Millennium Education Centre ετοίμασαν γλυκά για τα παιδιά του ΚΔΑΠ.

Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή.

20160208094551679

To Millennium Education Centre σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Job Carrier και την A.C.T.A. ( Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης )

Νέα - Ανακοινώσεις

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την πιστοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων και προσόντων, που διοργάνωσε το Job Carrier σε συνεργασία με την ACTA, Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεργάτη του Millennium Education Centre και του Job Carrier.

Ο κύριος Τσαλάβρας Δημήτριος, F&B Manager του πεντάστερου ξενοδοχείου Blue Lagoon, ανάλυσε τις ανάγκες της αγοράς, εν όψει του νέου τουριστικού νόμου, για την κατάταξη των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων, βάσει του οποίου η εκπαίδευση και η πιστοποίηση γνώσεων των εργαζομένων θα είναι απαραίτητη και θα παίζουν μείζονα ρόλο στην αξιολόγηση της τουριστικής επιχείρησης.

Το λόγο πήρε ο κύριος Ιωάννης Ανδρονικίδης, διευθύνων σύμβουλος της ACTA, όπου και ανάλυσε τις ανάγκες για την σωστή, έγκυρη και έγκαιρη πιστοποίηση γνώσεων, καθώς επίσης και τα οφέλη που προσδίδουν στον εργαζόμενο, με εθνική αναγνώριση από το Ε.ΣΥ.Δ., καθώς επίσης και διεθνή πλέον αναγνώριση.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

[huge_it_gallery id=»22″]

Δωρεάν σεμινάριο Κομμωτικής με θέμα: "Βελτίωση Προσωπικής Ανάπτυξης – Πελατολόγιο"

Νέα - Ανακοινώσεις

Την Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:00 μ.μ. το Millennium Education Centre διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Βελτίωση Προσωπικής Ανάπτυξης – Πελατολόγιο». Το σεμινάριο παρουσιάζει ο κ. Ιωάννης Χατζηχριστοδούλου, ιδιοκτήτης των YANNI HAIR SPA.

Το σεμινάριο αφορά τους σπουδαστές και τους αποφοίτους του Millennium Education Centre και είναι δωρεάν.

Για συμμετοχή στο σεμινάριο, καλέστε μας στο 2373022192 ή στείλτε μας email στο info@millennium.edu.gr με τα στοιχεία σας. Μην ξεχάσετε στο email να αναφέρετε τη συμμετοχή σας στο συγκεκριμένο σεμινάριο.

 

 

Ημερίδα του Job Carrier με θέμα την πιστοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων και προσόντων

Νέα - Ανακοινώσεις

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου στις 12:00 μ.μ.

Το Job Carrier, το πρώτο γραφείο Πρακτικής Άσκησης & Συμβουλευτικής στη Χαλκιδική διοργανώνει  Ημερίδα με θέμα: «Η Πιστοποίηση όχι μόνο ως διεργασία αποτίμησης γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, αλλά και ως αναγνώριση της επαρκούς κατοχής επαγγελματικών προσόντων.»

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre, Αγ. Γεωργίου 14, Ν. Μουδανιά, το μοναδικό επίσημο εξεταστικό κέντρο πιστοποιήσεων ACTA στη Χαλκιδική. Ο κ. Ιωάννης Ανδρονικίδης, διευθύνων σύμβουλος της ACTA, θα εξηγήσει τη σημασία της πιστοποίησης των σπουδών και την επάρκειά της στην κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Η ACTA, Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεργάτης του Millennium Education Centre και του Job Carrier, παρέχει πιστοποιήσεις γνώσεων και δεξιοτήτων Ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

Τα YANNI HAIR SPA εμπιστεύονται το Job Carrier για την στελέχωση των παραρτημάτων τους

Νέα - Ανακοινώσεις

Ακόμα μία εταιρεία από τον χώρο της ομορφιάς και του wellness επέλεξε το Job Carrier για την εύρεση εξειδικευμένου προσωπικού για την στελέχωση των παραρτημάτων της.

Τα Yanni Hair Spa, θέλοντας να καλύψουν τις ανάγκες τους για πάγιες θέσεις εργασίας στα παρατήματά του στα ξενοδοχεία Ikos Olivia και Sani Resort, ανέθεσε στο Job Carrier την εύρεση του κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού.

Όλες οι υποψήφιες πέρασαν από συνέντευξη από τον κύριο Ιωάννη Χατζηχριστοδούλου, ιδιοκτήτη των YANNI HAIR SPA, αφού πρώτα επιλέχθηκαν προσεκτικά από το Job Carrier, καλύπτοντας όλα τα κριτήρια που τέθηκαν από την εταιρεία.

 

Το Millennium Education Centre παραβρέθηκε στην Ειδομένη Κιλκίς

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre παραβρέθηκε την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016, στην Ειδομένη Κιλκίς με το τμήμα Μαγειρικής και μαγείρεψε γαι τους πρόσφυγες.

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους σπουδαστές και τους καθηγητές του τμήματος Μαγειρικής, κ. Αξαρλή Αναστασίο και Εμμανουήλ Στράτο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

[huge_it_gallery id=»21″]

Εθελοντική Περιοποίηση στο ΚΑΠΗ Ν. Μουδανιών από το Millennium Eductaion Centre

Νέα - Ανακοινώσεις

Το τμήμα Κομμωτικής του Millennium Education Centre με την υποστήριξη της καθηγήτριας κ. Καπετανοπούλου Τάνιας, την Πέμπτη 21/01/2016, στα πλαίσια του εθελοντισμού και του προγράμματος «Η ομορφιά δεν έχει ηλικία», διοργάνωσε το απόγευμα στο ΚΑΠΗ Ν. Μουδανιών, περιποίηση για τις κυρίες και τους κυρίους μέλη του.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

[huge_it_gallery id=»20″]

Το Millennium Education Centre μαγειρεύει για τους πρόσφυγες της Ειδομένης

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής και ευαισθησίας έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 να μεταβεί με το τμήμα Μαγειρικής στην Ειδομένη Κιλκίς για να μαγειρέψει για τους πρόσφυγες που είναι εγκατεστημένοι εκεί και περιμένουν τη μετάβασή του σε τρίτες Ευρωπαϊκές χώρες. Η προσπάθεια στηρίζεται από τους σπουδαστές και τους καθηγητές του τμήματος Μαγειρικής, κ. Αξαρλή Αναστασίο και Εμμανουήλ Στράτο.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, το Millennium Education Centre συγκεντρώνει τρόφιμα και ρούχα για τους πρόσφυγες. Κάθε προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη. Η συγκέντρωση των τροφίμων και του ρουχισμού θα ξεκινήσει από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016. Οι ώρες που μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχολή μας είναι από τις 09:30 έως τις 20:30 στις παραπάνω ημερομηνίες. Η έδρα του Millennium Education Centre είναι Αγ. Γεωργίου 14, Τ.Κ. 63200, Ν. Μουδανιά, έναντι του εμπορικού κέντρου, δίπλα στο Super Market Carefour Express.

Κάθε προσπάθεια είναι σημαντική, πόσο μάλλον αν στηρίζεται από την βοήθεια όλων μας.

 

 

 

Μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στις Σέρρες

Νέα - Ανακοινώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του Millennium Education Centre στις Σέρρες το Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε επίσκεψη στο χωριό Άγκιστρο στο ξενοδοχείο Χαμάμ, όπου διαχειρίζεται το βυζαντινό χαμάμ του Αγκίστρου που χρονολογείται γύρο στο 950 μ.Χ. και χαρακτηρίζεται ως ένα πραγματικό πολιτισμικό μνημείο. Εκεί τα τμήματα Αισθητικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διοίκησης Τουριστικών Μονάδων είχαν την ευκαιρία να δουν πως λειτουργεί η μονάδα διοικητικά αλλά και στην πράξη.

Επόμενος σταθμός ήταν το χωριό Λιβαδιά και η μονάδα παραγωγής βουβαλίσιου κρέατος Ζ. Μπόρας και Σία Ο.Ε., που είναι μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας τόσο του βουβαλίσιου όσο και άλλων κρεάτων στη Λιβαδιά Σερρών, σε έκταση 360 τετραγωνικών μέτρων. Το τμήμα Μαγειρικής τουMillennium Education Centre  είχε την ευκαιρία να ακούσει από τον κύριο Μπόρα την ιστορία της εταιρείας, καθώς επίσης και τον τρόπο παραγωγής του βουβαλίσιου κρέατος και των υποπροϊόντων του.

Τελευταίος σταθμός της εκδρομής ήταν το χωριό Άνω Πορόια, όπου γευματίσαμε στο εστιατόριο Πέστροφες και παράλληλα ξεναγηθήκαμε στο ιδιόκτητο ιχθυοτροφείο πέστροφας της επιχείρησης.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

[huge_it_gallery id=»16″]

 

Συμμετοχή του τμήματος κομμωτικής του Millennium Education Centre στο 20ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής & Μακιγιάζ

Νέα - Ανακοινώσεις

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες του τμήματος Κομμωτικής, Καπλάνη Αικατερίνη, Πάτσου Αθηνά και Δήμου Μαριάννα που συμμετείχαν στο 20ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής & Μακιγιάζ, και απέσπασαν αντίστοιχα το 1ο, 2ο και 3ο βραβείο στο θέμα που διαγωνίστηκαν.

Καθοδηγητής και συμπαραστάτης των κοριτσιών στάθηκε η καηγήτριά τους, κυρία Καπετανοπούλου Τάνια.

Η Διεύθυνση και το Διοικητικό προσωπικό της σχολής εύχεται πάντα επιτυχίες στους μαθητές και θα στηρίζουν πάντα τις προσπαθειές τους.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον διαγωνισμό.

[huge_it_gallery id=»15″]

 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο χρωματολογίας στο τμήμα Κομμωτικής του Millennium Education Centre

Νέα - Ανακοινώσεις

Την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015, στο τμήμα Κομμωτικής του Millennium Education Centre έλαβε χώρα το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ανάλυση και θεωρία χρωμάτων με ακήσεις χρωματομετρίας», το οποίο διεξήγαγε ο κύριος Σταθόπουλος Ευάγγελος της εταιρείας KRISTAL HAIR, με την αμέριστη αρωγή της καθηγήτριας του Millennium Education Centre κ. Καπετανοπούλου Τάνιας.

Το σεμινάριο απευθυνόταν στους σπουδαστές του Α’ και Β’ εξαμήνου, όπου και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της κομμωτικής.

Επίσης, έγινε demo για τις νέες θεραπευτικές μεθόδους botox μαλλιών, όπου και παρουσιάστηκαν τα νέα προϊόντα της σειράς ELIXIR KRISTAL EVO και δόθηκε μεγάλη έμφαση στη θεραπεία μαλλιών με προϊόντα κερατίνης.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερια μνεία στις νέες θεραπευτικές μεθόδους μαλλιών για τον άντρα.

20151110_100048

20151110_100102

 

 

Σεμινάριο Επιμόρφωσης Παραγωγικής Βάσης στο Millennium Education Centre

Αγροτικά Νέα

DSC_0007

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Επιμόρφωσης Παραγωγικής Βάσης με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Αγροτικό Κλάδο: η Συμβολή των Βοτανικών Κήπων στην Επιμόρφωση και την Παροχή Τεχνογωνσίας» που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre (σχολή Agro Academy του Αγροδιατροφικού τομέα) το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015 στο πλαίσιο της Πράξης «Εκπόνηση σχεδίων Ερευνητικών & Τεχνολογικών Αναπτυξιακών έργων Καινοτομίας (ΑγροΕΤΑΚ)».

Στους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακαλούθησης του σεμιναρίου.

Την εκπόνηση του σεμιναρίου έκανε ο Δρ. Φοίβος Αναστασιάδης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες για τις καλλιέργιες Αρωματικών Φυτών και τις προοπτικές τους στο Αγροδιατροφικό κλάδο της Ελληνικής οικονομίας.

[huge_it_gallery id=»13″]

 

Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος στο 5* ξενοδοχείο Blue Lagoon Princess στη Χαλκιδική

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre παρουσίασε σήμερα στο 5* ξενοδοχείο Blue Lagoon Princess στις Καλύβες Χαλκιδικής το πρόγραμμα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 με έμφαση στα Τουριστικά Επαγγέλματα.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος σπουδών και τονίστηκε η σημασία της εκπαίδευσης και της απόκτησης γνώσης και εξειδίκευσης στον τομέα των Τουριστικών Επαγγελμάτων, που κατεξοχήν τροφοδοτεί τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου με καταρτισμένα στελέχη.

Το ενδιαφέρον των εργαζομένων και της διοίκησης ήταν έντονο και κατανόησαν σε βάθος την σημασία της διά βίου μάθησης, καθώς επίσης και τη σημασία της κατοχής ενός τίτλου σπουδών που προσδίδει κύρος και επαγγελματική καταξίωση τόσο στον εργαζόμενο, όσο και στην επιχείρηση, με άμεσο αντίκτυπο στις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες της επιχείρησης προς τους πελάτες της.

Το Millennium Education Centre, με 100% απορρόφηση των σπουδαστών του σε επιχειρήσεις του Τουριστικού κλάδου, τροφοδοτεί την αγορά εργασίας της Χαλκιδικής αλλά και της υπόλοιπης χώρας με καταξιωμένα και άρτια καταρτισμένα στελέχη τα τελευταία 10 χρόνια.

[huge_it_gallery id=»12″]

 

 

 

Αγρότες Νέας Εποχής και Τεχνολογίας και στην Ελλάδα

Αγροτικά Νέα

Ετοιμοι για τη διαδικτυακή πλατφόρμα μάρκετινγκ, branding και εξαγωγών αγροτικών προϊόντων

Αγρότες νέας εποχής προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα με στόχο την αύξηση των πωλήσεών τους και την επέκτασή τους στο εξωτερικό. Ειδικότερα, ευρεία είναι η αποδοχή της δωρεάν διαδικτυακής και διαδραστικής πλατφόρμας εκπαίδευσης και κατάρτισης που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Farm inc. από περισσότερους από 300 συμμετέχοντες (αγρότες, εκπρόσωποι αγροτικών ενώσεων, επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα, εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, φορείς χάραξης πολιτικής κ.ά.) που συμμετείχαν σε 21 πιλοτικά εργαστήρια στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στη Λετονία επισφραγίζοντας την επικαιρότητα και χρησιμότητα της πλατφόρμας. Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από έξι ενότητες (Τι είναι το μάρκετινγκ, Ενα καλό σχέδιο μάρκετινγκ, Λαϊκές αγορές, Ποιότητα, Η δύναμη του εμπορικού σήματος, Πωλήσεις στο εξωτερικό) με ιδιαίτερη έμφαση στο μάρκετινγκ – branding και στη διεθνοποίηση αγροτικών προϊόντων, σε πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και λετονικά.

 

Η πλατφόρμα οριστικοποιείται, σύμφωνα με τις προτάσεις των συμμετεχόντων, και η τελική μορφή της θα παρουσιαστεί μέσα στον Σεπτέμβριο του 2015 σε σειρά ενημερωτικών συζητήσεων και ημερίδων σε πόλεις του Βελγίου, της Ιταλίας, της Λετονίας και στην Ελλάδα: στην Αθήνα (16 Σεπτεμβρίου) από την Ελληνοαμερικανική Ενωση και από τη Μίλητος Συμβουλευτική, σε συνεργασία με το «Τhe Meraki People», στο πλαίσιο της διημερίδας με θέμα «Μπλε οικονομία: Επιτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα και δημιουργία τοπικού σχηματισμού».

Σημειώνεται ότι το έργο Farm inc. και η πλατφόρμα θα παρουσιαστούν επίσημα σε συνέδριο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο της Macerata, συντονιστής του έργου, στη Διεθνή Εκθεση του Μιλάνου αφιερωμένη στη γεωργία και στα τρόφιμα Expo Milan 2015 (27 Σεπτεμβρίου 2015), υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας.


Ελλάδα: ποιοτικά στοιχεία πιλοτικών εκπαιδεύσεων

Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 10 πιλοτικά εργαστήρια σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αθήνα, Μενίδι, Λάρισα, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, Εδεσσα) με συμμετοχή 134 ατόμων και στόχο την ευρεία ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών σε ολόκληρη τη χώρα. Εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με φορείς και αγροτικές ενώσεις, όπως το εξειδικευμένο στον αγροτικό τομέα ΙΕΚ Open Mellon στη Λάρισα, η AGROacademy του Εκπαιδευτικού Κέντρου Millennium στα Νέα Μουδανιά, η Ενωση Νέων Αγροτών Χαλκιδικής και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής «Αγιος Γεώργιος» στο Μενίδι. Πραγματοποιήθηκαν παράλληλα επισκέψεις σε βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ και branding αγροτικών προϊόντων στο Κτήμα Συγγρού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Αθήνα), εκπρόσωποι του οποίου ξενάγησαν τους συμμετέχοντες στο Κτήμα παρουσιάζοντας διάφορα προϊόντα και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς (Λάρισα), εκπρόσωποι του οποίου παρουσίασαν τον Αυτόματο Πωλητή Φρέσκου Γάλακτος.

Οι επτά στους 10 συμμετέχοντες δραστηριοποιούνται άμεσα στον αγροτικό τομέα, ενώ ποσοστό 16,7% ήταν ειδικοί σε θέματα μάρκετινγκ και 9% φορείς και εκπαιδευτές ΕΕΚ. Ποσοστό 40,4% των συμμετεχόντων εμφανίζονται μάλιστα με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα. Το σύνολο των συμμετεχόντων εξέφρασαν ικανοποίηση για το εκπαιδευτικό υλικό (94%: «εξαιρετικό» ή «πολύ καλό»), με όλους ανεξαιρέτως (100%) να δηλώνουν ότι θα το σύστηναν και σε άλλους αγρότες. Ειδικότερα χαρακτήρισαν την πλατφόρμα «φιλική προς τον χρήστη», «ενδιαφέρουσα», «εύκολη στην πλοήγηση», «ευχάριστη» και επιδοκίμασαν τη συνδυαστική προσέγγιση θεωρίας και πρακτικών παραδειγμάτων με μελέτες περιπτώσεων και οπτικοακουστικό υλικό, διευκολύνοντας έτσι την ενασχόληση των εκπαιδευομένων και την κατανόησή του.

Το 99% δήλωσε πρόθυμο να εφαρμόσει τις αρχές του branding στην επιχείρησή του. Τέλος, αν και οι εξαγωγές δεν φάνηκε να αποτελούν προτεραιότητα για πολλούς συμμετέχοντες, οι περισσότεροι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα για τη διεθνοποίηση, βρήκαν το υλικό χρήσιμο οδηγό για μελλοντική αναφορά, ενώ 90,1% είναι πρόθυμο να εφαρμόσει στρατηγικές και εργαλεία για εξαγωγές στην επιχείρησή του.

Αναφέρεται ότι το ευρωπαϊκό έργο Farm Inc. αποσκοπεί στη στήριξη των μικρών αγροτών και επιχειρηματιών στον τομέα της γεωργίας για την καλύτερη εμπορία των προϊόντων τους. Υπάρχει μεγάλη προοπτική για τα περιφερειακά και τοπικά προϊόντα στην αγορά, αλλά, όπως παρατηρείται, υπάρχει έλλειψη των στρατηγικών μάρκετινγκ για να επιτρέψει στους ευρωπαίους επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα να ανταγωνιστούν το διεθνές δίκτυο και τις δομές των πολυεθνικών εταιρειών. Βασιζόμενο σε λετονική  βέλτιστη πρακτική, ανάλυση αναγκών, έρευνα και πιλοτική δοκιμή, η  κοινοπραξία του Farm inc. σχεδίασε ένα εξειδικευμένο εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης (διαδικτυακή πλατφόρμα) προσαρμοσμένο ειδικά στις ανάγκες των ελλήνων, ιταλών, βέλγων και λετονών αγροτών.

 

Πηγή: tovima.gr

Έναρξη εξετάσεων για την Πιστοποίηση Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων στη Χαλκιδική από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Millennium στη Χαλκιδική

Νέα - Ανακοινώσεις

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015, στη Χαλκιδική, οι εξετάσεις για την Πιστοποίηση Γνώσεων στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρώην Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – ΥΠΑΑΤ) από το πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο του Millennium Education Centre στη Χαλκιδική.

Οι εξετάσεις διενεργούνται με ομαλότητα καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι. Έως σήμερα έχουν εξεταστεί με επιτυχία 180 υποψήφιοι και η διαδικασία θα συνεχιστεί για όλο το καλοκαίρι, για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού της Χαλκιδικής.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε του αγρότες, γεωπόνους αλλά και τους λοιπούς υποψηφίους που θέλουν να εγγραφούν για να δώσουν εξετάσεις για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων ότι η τιμή του παράβολου είναι στα 25,00 ευρώ, μέχρι το τέλος Αυγούστου 2015 ενώ Από 1 Σεπτεμβρίου η τιμή διαμορφώνεται στα 50 ευρώ (ΦΕΚ629/Β/20-4-2015). Όσοι θέλουν να επωφεληθούν, μπορούν αν απευθυνθούν στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Millennium ώστε να κάνουν την εγγραφή τους έγκαιρα, στα τηλέφωνα 2373022192 και 2373888005 ή στο email info@millennium.edu.gr.

Στο Millennium Education Centre – Εκπαιδευτικό Κέντρο στη Χαλκιδική εδώ και 10 χρόνια προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες κατάρτισης και εκπαίδευσης. Σε ένα άνετο και ευχάριστο  περιβάλλον, με σύγχρονο εξοπλισμό και υπό την εποπτεία κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού,  διασφαλίζουμε την ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας.

Συνεχίζουμε με γνώμονα πάντα την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και την προσήλωση στους στόχους  μας, οι οποίοι έχουν ως κατευθυντήρια γραμμή τη δια βίου μάθηση.

[huge_it_gallery id=»9″]

 

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ενημερωτική εσπερίδα του Millennium Education Centre για την ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ενημερωτική εσπερίδα του Millennium Education Centre για την ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

Αγροτικά Νέα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή ενημερωτική εσπερίδα για την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας εκπαίδευσης και εξετάσεων στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Pomegranate στη Χαλκιδική.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον κ. Ιωάννη Ράνο, γεωπόνος MSc, υπεύθυνο της AGRO academy του Millennium Education Centre, ο οποίος ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τις αλλαγές και τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και συγκεκριμένα για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και την πιστοποίηση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας αγρότης από τις 26 Νοεμβρίου 2015.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση των προσκεκλημένων με οπτικοασκουστικά μέσα από τον κ. Τριαντάφυλλο Χαλκιά γεωπόνο MSc, σχετικά με την νομοθεσία που διέπει τα γεωργικά φάρμακα και τη χρήση τους, καθώς επίσης και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η λανθασμένη χρήση και εφαρμογή τους.

Αμέσως μετά, ο Dr Γεώργιος Σαλπιγγίδης γεωπόνος, αναφέρθηκε στη χρήση και τα οφέλη της «Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας» και ανέλυσε στο κοινό τα πλεονεκτήματα της, παρουσιάζοντας τρόπους οργάνωσης και λύσεις για την μείωση  ή και αποφυγή ακόμα των ψεκασμών στις καλλιέργειες, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση του κόστους παραγωγής.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Νικήτας Μουταφτσής μηχανολόγος μηχανικός, ο οποίος αναφέρθηκε και παρουσίασε αναλυτικά τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις του εξοπλισμού εφαρμογής που χρησιμοποιεί ο αγρότης κατά την διαδικασία ραντίσματος των καλλιεργειών του, καθώς επίσης και το νέο σύστημα επιθεώρησης των ψεκαστικών σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα και η ανταπόκρισή τους θερμή. Η εκδήλωση κάλυψε ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στον τομέα της ενημέρωσης των αγροτών σχετικά με την νέα νομοθεσία που αφορά στην διακίνηση και στην χρήση Γεωργικών Φαρμάκων, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Με τη σειρά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τους ομιλητές, τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας, τους γεωτεχνικούς και τους αγρότες που παρευρέθηκαν.

Ειδικές ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε στους ομιλητές μας και ιδιαίτερα στον κ. Κωνσταντίνο Τερτιβανίδη,   προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Χαλκιδικής για τις ενέργειες που έκανε προς το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, για την διευθέτηση ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος του Νομού μας και την ισχυρή παρέμβαση στην εσπερίδα προς ενημέρωση των αγροτών για τα επίμαχα αυτά θέματα.

Το παρόν στην εσπερίδα έδωσε και ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης δημοσιογράφος της ΑγροΝέα, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του έδωσε έμφαση στον τομέα των πωλήσεων ως σημαντική παράμετρος βιωσιμότητας μιας αγροδιατροφικής επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι, από μόνη της η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων δεν είναι ικανή να δημιουργήσει κέρδος για τον αγρότη επιχειρηματία.

Στην Agroacademy πιστεύουμε ότι η βιωσιμότητα μιας αγροτικής επιχείρησης επηρεάζεται κρίσιμα από τρεις παράγοντες, την εκπαίδευση την οργάνωση και την δικτύωση.

Το όραμα μας είναι η agroacademy να γίνει ουσιαστικά το εργαλείο :

 • του αγρότη ώστε να παράγει τα προϊόντα που ζητά η αγορά , με προδιαγραφές και χαμηλό κόστος.
 • του μεταποιητή που θέλει να παράγει καινοτόμα προϊόντα από τη Γη της Χαλκιδικής και να τα προωθεί με ασφάλεια στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Το Millennium Education Centre αποτελεί πυλώνα γνώσης και εξέλιξης στη Δια Βίου Μάθηση στη Χαλκιδική και προσφέρει ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Είναι κοντά στον κόσμο και στις εξελίξεις.

[huge_it_gallery id=»7″]
Εσπερίδα με θέμα «Ενημέρωση αγροτών για την έναρξη των εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων»

Εσπερίδα με θέμα «Ενημέρωση αγροτών για την έναρξη των εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων»

Αγροτικά Νέα

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο MILLENNIUM διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «Ενημέρωση αγροτών για την έναρξη των εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων» και σας προσκαλει την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 7:00 το βράδυ στο ξενοδοχείο Pomegranate (επι της επαρχιακής οδού Ν. Μουδανιών – Ν. Ποτίδαια).

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση – ανάλυση των θεματικών ενοτήτων της εξεταστέας ύλης από ειδικούς γεωπόνους εκπαιδευτές.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή, δωρεάν στο τηλέφωνο 2373 200 000. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Εσπερίδα με θέμα «Ενημέρωση αγροτών για την έναρξη των εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων»

 

100% Επιτυχία στις εξετάσεις Security

100% Επιτυχία στις εξετάσεις Security

Νέα - Ανακοινώσεις

Με ποσοστό επιτυχίας 100% συμμετείχαν οι σπουδαστές μας στις τελευταίες εξετάσεις πιστοποίησης  της 1ης Περιόδου 2015 των επαγγελματιών, οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».

Στις εξετάσεις συμμετείχαν συνολικά 16 άτομα, τα οποία έλαβαν με επιτυχία την εν λόγω πιστοποίηση χάρις στις ικανότητες που τους διακρίνει αλλά και στην ποιοτική και άρτια εκπαιδευτική υποστήριξη που τους παρέχεται από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Χαλκιδικής MILLENNIUM EDUCATION CENTRE.

To υψηλό αυτό ποσοστό επιτυχίας αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των σπουδαστών μας καθώς και το υποστηρικτικό και το άριστα οργανωμένο πλαίσιο εκπαίδευσης και υποστήριξης που διαθέτει το MILLENNIUM EDUCATION CENTRE για την προετοιμασία και τη συμμετοχή των σπουδαστών της στις εξετάσεις.

Θέλεις κι εσύ να παρακολουθήσεις το σεμινάριο για Security και να εργαστείς; Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου.

 

 

 

 

4ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης

4ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης – Το Millennium Education Centre ήταν Εκεί!

Νέα - Ανακοινώσεις

Στο 4ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης , που διοργάνωσε το σωματείο κομμωτών Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν και φέτος οι σπουδαστές του τμήματος της κομμωτικής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Millennium Education Centre.

To Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 15 & την Δευτέρα 16 Μαρτιου.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους σε καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου συμμετέχοντας στους live διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια τους αναγνωρίστηκε αφού βραβεύτηκαν με κύπελλα, μετάλλια και επαίνους για την συμμετοχή τους.

Συγκεκριμένα η Τόλα Αλκέτα διαγωνίστηκε στο ανδρικό κούρεμα και το νυφικό χτένισμα, η Αζοίδου Ρεγκίνα στο βραδινό, η Καρακέτοβα Ελισάβετ στις βραδινές πλέξεις και η Χοχόλη Ιωάννα δημιούργησε ελεύθερο θέμα Φαντασίας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος χορηγός για τη συμμετοχή των σπουδαστών στα νυφικά χτενίσματα, ήταν ο οίκος νυφικών ΑΝΤΙΓΟΝΗ των Νέων Μουδανιών.

Φωτογραφικό υλικό

[huge_it_gallery id=»6″]

Επίσκεψη τμήματος Κομμωτικής σε γνωστό πολυκατάστημα επαγγελματικών ειδών κομμωτηρίου

Νέα - Ανακοινώσεις

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των τμημάτων κομμωτικής του Millennium Education Centre σε γνωστό πολυκατάστημα επαγγελματικών ειδών κομμωτηρίου της Χαλκιδικής.

Οι σπουδαστές της σχολής ενημερώθηκαν για τον επαγγελματικό εξοπλισμό ενός κομμωτηρίου, έμαθαν για νέα ποιοτικά επαγγελματικά προϊόντα όπως βαφές, θεραπείες, σαμπουάν, κρέμες και μάσκες μαλλιών και είχαν την ευκαιρία μάλιστα να δοκιμάσουν πολλά από τα είδη ούτως ώστε να μάθουν να αναγνωρίζουν τα υψηλής από τα χαμηλής ποιότητας προϊόντα.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά τους σπουδαστές αλλά και τους εκπαιδευτές της σχολής και τους ξενάγησαν σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του καταστήματος.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του προγράμματος του Millennium Education Centre.

 

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη

[huge_it_gallery id=»5″]

 

Το Millennium Education Centre στο Δέντρο της Αγάπης

Το Millennium Education Centre στο "Δέντρο της Αγάπης"

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre στο Δέντρο της Αγάπης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2014 στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Τρίγλιας η Χριστογεννιάτικη γιορτή «ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ».

Στην εκδηλώση συμμετήσε ενεργά το τμήμα MAKE UP ARTIST του Millennium Education Centre, με παλιούς και νέους σπουδαστές.

Κατά την τρίωρη διάρκεια της εκδήλωσης οι σπουδαστές ζωγράφισαν τις χαρούμενες φατσούλες των παιδιών του  νηπιαγωγείου με χριστουγεννιάτικα θέματα (Christmas Face Painting) και έπειτα ακολούθησαν τα μεγαλύτερα παιδιά.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Νέα - Ανακοινώσεις

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Χώρος αναμονής του Spa

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, η εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής του Millennium Education Centre στο υπερσύγχρονο και luxury PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδια Χαλκιδικής.

Σκοπός της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν να ξεναγηθούν οι σπουδαστές των παραπάνω τμημάτων στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Spa του ξενοδοχείου, έτσι ώστε να αποκομίσουν εικόνα ενός μοντέρνου εργασιακού χώρου και να τους εξηγηθεί πως εφαρμόζονται οι σπουδές τους στην πράξη.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο PomeGranate Wellness Spa Hotel και ειδικά τους κυρίους Δούκα Γεώργιο, υπεύθυνο Marketing του ξενοδοχείου και Γιασουμάκη Συμεών, θεραπευτή – γυμναστή του ξενοδοχείου, για την ξενάγηση, καθώς επίσης και τις καθηγήτριες του Millennium Education Centre, κυρίες Κάτια Λαδά, Κατερίνα Μπουλγούρη, Τάνια Καπετανοπούλου και Ιγνατιάδου Ελίζα.

Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Χώρος υποδοχής του PomeGranate Wellness Spa Hotel

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Χώρος Γεν. Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων & Κομμωτικής

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Χώρος Παραδοσιακού Χαμάμ

 

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Νέα - Ανακοινώσεις

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Ομιλία της διατροφολόγου – διαιτολόγου κ. Άννας Μιγδάνη σε παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας, στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre στα Ν. Μουδανιά (1)

Με χαρά υποδεχτήκαμε στις εγκατστάσεις μας τα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης – ομιλίας της διατροφολόγου – διαιτολόγου κ. Άννας Μιγδάνη, για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής.

Η κ. Μιγδάνη αναφέρθηκε λεπτομερώς στην σημαντικότητα μιας καλής και ισορροπημένης διατροφής, όπως αυτής της Μεσογειακής. Μίλησε στα παιδιά για τα οφέλη της, με παραδείγματα και με την χρήση παιδικών βίντεο (cartoon videos) προσπάθησε να τους μεταδώσει το νόημα της ομιλίας της.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής καθώς και να παρασκευάσουν τα δικά τους κουλουράκια με ταχίνι στην αίθουσα μαγειρικής του Millennium Education Centre, υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση του κ. Αναστάσιου Αξαρλή, καθηγητή Chef στο Millennium Education Centre, με την βοήθεια βεβαίως των πρωτοετών σπουδαστών του τμήματος Μαγειρικής – Chef.

Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Ομιλία της διατροφολόγου – διαιτολόγου κ. Άννας Μιγδάνη σε παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας, στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre στα Ν. Μουδανιά (2)

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Ο κ. Αναστάσιος Αξαρλής, Chef στο Millennium Education Centre, μαθαίνει στα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας πως να φτιάχνουνε κουλουράκια με ταχίνι (1)

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Ο κ. Αναστάσιος Αξαρλής, Chef στο Millennium Education Centre, μαθαίνει στα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας πως να φτιάχνουνε κουλουράκια με ταχίνι (2)

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Νέα - Ανακοινώσεις

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Το MILLENNIUM Education Centre, μέλος του εκπαιδευτικού ομίλου ΞΥΝΗ, μεταφέρθηκε στις νέες, υπερσύγχρονες εγκατστάσεις του.

Σε ένα νέο χώρο με πιστοποίηση ΑμεΑ, με υπερσύχρονο εξοπλισμό σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων διδασκαλίας και σεμιναρίων, στην αίθουσα αισθητικής, μασάζ και spa, στην αίθουσα κομμωτικής, στην αίθουσα υπολογιστών και στην κουζίνα μαγειρικής.

Το νέο κτίριο που στεγάζει το Millennium Education Centre, αποτελείται από τρεις (3) ορόφους: α) το ισόγειο, στο οποίο βρίσκεται η αίθουσα καλωσορίσματος και παρουσίασης των προγραμμάτων στους νέους σπουδαστες, τα γραφεία της διεύθυνσης της σχολής, η αίθουσα υπολογιστών και η μεγάλη και άνετη reception – αίθουσα αναμονής των επισκεπτών, β) τον πρώτο όροφο, στον οποίο βρίσκεται η αίθουσα κομμωτικής, η αίθουσα αισθητικής, η αίθουσα μασάζ και spa, καθώς επίσης και η αίθουσα αναψυχής των σπουδαστών, για να γίνονται πιο ευχάριστα τα διαλείματά τους και γ) τον δεύτερο όροφο, στον οποίο στεγάζεται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σεμιναρίων, η κουζίνα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με όλο τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό για την λειτουργία της, τα γραφεία του marketing της σχολής και τα γραφεία του δημιουργικού και μηχανογραφικού τμήματος.

Σε όλο το κτίριο υπάρχουν οθόνες προβολής τελευταίας τεχνολογίας 4K διαφόρων θεμάτων και μουσική για την άνετη και όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη διαμονή των σπουδαστών στο χώρο κατά την διάρκεια των μαθημάτων τους.

Στο MILLENNIUM Education Centre σχεδιάζουμε το μέλλον σου με:

 • Νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις
 • Εξειδικευμένους καθηγητές
 • Καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας
 • Online ενημέρωση προόδου σπουδαστών για γονείς και σπουδαστές
 • Ευέλικτο οικονομικό διακανονισμό πληρωμής διδάκτρων
 • Πιστοποιήσεις ACTA & ECDL
 • Πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Ι από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας

Κάνε την δική σου επιλογή σήμερα και εξασφάλισε το επαγγελματικό σου μέλλον βάζοντας γερές βάσεις στο γνωσιακό σου επίπεδο.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τη 1 Σεπτεμβρίου 2014. Με την εγγραφή τώρα κερδίζετε 20% έκπτωση στα δίδακτρα (ισχύει για τα ετήσια και δεκαοχτάμηνα προγράμματα σπουδών).

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Διεύθυνση: Αγ. Γεωργίου 14, 632 00, Ν. Μουδανιά, Χαλκιδική
Τηλ.: 23730 22192
Fax: 700 700 0900
E-mail: info@millennium.edu.gr
Website: www.millennium.edu.gr
Facebook: https://www.facebook.com/millenniumedugr
Twitter: https://twitter.com/millenniumedugr   @millenniumedugr
Google+: https://plus.google.com/116492779152911670389

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις νέες εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre.

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Είσοδος του Millennium Education Centre

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Reception – αίθουσα αναμονής επισκεπτών και σπουδαστών

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα καλωσορίσματος και παρουσίασης προγραμμάτων

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Γραφεία διεύθυνσης της σχολής

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα αισθητικής και αισθητικής άκρων

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα κομμωτικής (με ολοκαίνουριο εξοοπλισμό)

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα μασάζ και spa

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σεμιναρίων (1)

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σεμιναρίων (2)

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Γραφείο Marketing

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα συνεδριάσεων της σχολής

Σπούδασε στο MILLENNIUM Education Centre και μάθε ΔΩΡΕΑΝ ξένη γλώσσα και υπολογιστές

Σπούδασε στο MILLENNIUM Education Centre και μάθε ΔΩΡΕΑΝ ξένη γλώσσα και υπολογιστές

Νέα - Ανακοινώσεις

Σπούδασε στο MILLENNIUM Education Centre και μάθε ΔΩΡΕΑΝ ξένη γλώσσα και υπολογιστές

Είσαι μαθητής και θέλεις να σπουδάσεις;

Τώρα μπορείς!

Σπούδασε στα απογευματινά τμήματα μας, την ειδικότητα που θέλεις και μάθε ΔΩΡΕΑΝ ξένη γλώσσα και υπολογιστές.

Παρακάτω ακολουθεί η φόρμα εκδηλωσης ενδιαφέροντος – ραντεβού, την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Φόρμα ραντεβού εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Όνομα (απαραίτητο)

Επώνυμο (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο

Ημερομηνία ραντεβού

Ώρα ραντεβού

Το μήνυμά σας

Video source missing

20% έκπτωση στα δίδακτρα με την έγκαιρη εγγραφή σας

20% έκπτωση στα δίδακτρα με την έγκαιρη εγγραφή σας

Για άλλη μια χρονιά τα ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ στα Ν. Μουδανιά προσφέρουν 20% έκπτωση στα δίδακτρα των σπουδαστών, αρκεί να κάνουν έγκαιρη εγγραφή στην σχολή, στο τμήμα σπουδών που επιθυμούν.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες της σύγχρονης οικονομικής κατάστασης, τα ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ στα Ν. Μουδανιά προσπαθούν να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες και το καλύτερο επίπεδο σπουδών σε συνδυασμό με τα οικονομικότερα προγράμματα.

Επιλέξτε τον κατάλληλο τομέα σπουδών που σας αρέσει και θα σας εξασφαλίσει ένα σίγουρο επαγγελματικό μέλλον.

Καλέστε μας τώρα στο 23732.00000 ή στο 23730.22192 και ενημερωθείτε για τα προγράμματα σπουδών μας για την ακαδημιακή χρονιά 2014 – 2015.

 


Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Όνομα (απαραίτητο)

Επώνυμο (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο

Το μήνυμά σας

 

Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας : Αναντικατάστατη η συμβολή της σε ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και πολιτισμό

Αγροτικά Νέα

Η 15η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως «Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας», με σκοπό να υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή, στην αγροτική οικονομία και στην αγροτική κοινωνία, και να αναδεικνύει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.
Κάθε χρόνο, με αφορμή την ημέρα αυτή, εδώ και 11 χρόνια, πολλά γράφονται και ακούγονται, ποικίλες επετειακές εγκωμιαστικές αναφορές γίνονται στον πολυσχιδή, απαιτητικό και αναμφισβήτητα αναντικατάστατο ρόλο της γυναίκας της υπαίθρου, η ζωή της οποίας είναι συνυφασμένη με τον πρωτογενή τομέα, από την καλλιέργεια της γης και την κτηνοτροφική μονάδα, μέχρι τη συγκομιδή, τη μεταποίηση, την οργάνωση γυναικείων συνεταιρισμών και τη συμμετοχή της σε συλλογικά σχήματα.

Ωστόσο, η γενναιόδωρη φραστική αναγνώριση αυτού του ρόλου και της μοναδικής συνεισφοράς της στη βιωσιμότητα, στην ανάπτυξη και στη συνοχή των τοπικών κοινωνιών και στη διατήρηση του αγροτικού τομέα, δεν αναιρεί το γεγονός ότι μια σειρά από αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της πολυπλοκότητας του ρόλου της, παραμένουν ζητούμενα. Και, είναι κοινή ομολογία, ότι παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε επίπεδο νομοθετικών παρεμβάσεων, κινήτρων, οικονομικών ενισχύσεων κ.λπ., η ισοτιμία, η αναγκαία αναβάθμιση της θέσης της αγρότισσας σε όλους τους τομείς που συνδέονται με την αγροτική παραγωγή, με τη διοίκηση των συλλογικών σχημάτων, η δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση, η ανάπτυξη των απαραίτητων κοινωνικών υποδομών είναι ζητήματα που –στον έναν ή στον άλλο βαθμό– παραμένουν συνθήκες ανεκπλήρωτες στην πράξη.

Γυναίκες, περισσότερο από το 1/3 του αγροτικού πληθυσμού σε ΕΕ
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Ευρώπη οι γυναίκες που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα αντιστοιχούν στο 35,1%, δηλαδή περισσότερο από το 1/3 του ενεργού πληθυσμού της ΕΕ. Οι γυναίκες συνιστούν περισσότερο από το 40% του αγροτικού πληθυσμού σε πέντε κράτη-μέλη και συγκεκριμένα, το 45% στην Αυστρία, το 43% στη Ρουμανία, και το 41% σε Πολωνία, Ελλάδα (στο σύνολο του 11% συνολικού αγροτικού πληθυσμού της χώρας) και Σλοβενία. Όμως, στον αντίποδα των ποσοστών συμμετοχής τους στην αγροτική απασχόληση, με ελάχιστες εξαιρέσεις κρατών-μελών, οι γυναίκες σε πολύ λίγες περιπτώσεις είναι ιδιοκτήτριες μονάδων αγροτικής παραγωγής. Σε επίπεδο κρατών-μελών 28, λιγότερο από το 1/3 –27,9% κατά μέσο όρο–των ιδιοκτητών αγροτικών μονάδων είναι γυναίκες. Στη Φινλανδία, στη Μάλτα, στη Γερμανία, στη Δανία και στην Ολλανδία το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 10%, ενώ φωτεινές εξαιρέσεις αποτελούν η χώρες με υψηλά ποσοστά, όπως η Λιθουανία με 47,1% και η Λετονία με 45,2%.

Σε σημαντικό βαθμό, μάλιστα, διατηρούν τον ρόλο του συμβοηθούντος μέλους της οικογένειας και μάλιστα χωρίς άμεση αμοιβή και συνεπώς χωρίς δικαιώματα παροχών κοινωνικής πρόνοιας. Εξ ου, και η επιτροπή γυναικών της κορυφαίας αγροτικής οργάνωσης της Ευρώπης, Copa, εξέδωσε πρόσφατα ένα σύνολο από άξονες για μια στρατηγική που κρίνεται αναγκαία για την κοινωνική προστασία των συμβοηθουσών συζύγων στις αγροτικές περιοχές.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 50% των παραγόμενων τροφίμων καλλιεργούνται από γυναίκες, ποσοστό το οποίο στην Αφρική ανεβαίνει μέχρι και το 90% και στην Ασία στο 60% (πηγή: FAO).

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018/19

Νέα - Ανακοινώσεις

Παρουσία του Προέδρου του Ομίλου Millennium κ. Χρήστου Παπακώστα, της Διευθύντριας του Εκπαιδευτικού Κέντρου Millennium Education Centre κ. Αθανασίας Πέσχου, του Διοικητικού και Επιστημονικού προσωπικού του M.E.C. αλλά και πλήθους σπουδαστών, τελέστηκε στις 10 Οκτωβρίου 2018 ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς από τον Αιδεσιμότατο Πατέρα Αθανάσιο Ραμανδάνη και τον Αιδεσιμότατο Πατέρα Ιωάννη Κυργιαφίνη, οι οποίοι ευχήθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους να έχουν ένα ευλογημένο, καρποφόρο και γεμάτο από τη χάρη του Θεού νέο ακαδημαϊκό έτος.

Παρών στον αγιασμό έδωσε και ο Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας.

Με το πέρας της τελετής το λόγο έλαβε η Διευθύντρια του M.E.C. καλωσορίζοντας τους σπουδαστές της σχολής και τους ευχήθηκε να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε για μια σειρά συνεργασιών, συμμετοχών και καινούργιων δράσεων προς όφελος των σπουδαστών που έχει αναπτύξει και αναλαμβάνει συνεχώς η Διοίκηση του M.E.C όπως :

• την συμμετοχή τμημάτων του M.E.C. στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Millennium Education Centre σε συνεργασία με Φορείς, Οργανισμούς και Επιχειρήσεις της Χαλκιδικής.

• την συνεργασία του Millennium Education Centre με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Χαλκιδικής, δίνοντας έτσι, την ευκαιρία στους σπουδαστές της σχολής καθ’ολη την διάρκεια των σπουδών τους να γνωρίσουν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης , να ενημερωθούν για θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους καθώς και να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τις δράσεις που θα διοργανωθούν από κοινού.

Στην συνέχεια της βραδιάς, το λόγο πήρε ο Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας, αφού ευχήθηκε με την σειρά του, τους σπουδαστές της σχολής για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά,τόνισε την σημασία της νέας αυτής συνεργασίας, εστιάζοντας στα θέματα της μετακίνησης των σπουδαστών της σχολής σε χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω των προγραμμάτων ανταλλαγής ,τα γνωστά ERASMUS καθώς και στην ενημέρωση των σπουδαστών σχετικά με την αγορά εργασίας στα κράτη –μελή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με το πέρας του αγιασμού, οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής, κεράστηκαν από τον υπέροχο μπουφέ της, γνωρίστηκαν με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους και πήραν τα προγράμματά τους.

Καλή Ακαδημαϊκή Χρονιά σε Όλους!

Ingredio: Η εφαρμογή που εξηγεί τι πραγματικά λένε οι ετικέτες των τροφίμων

Αγροτικά Νέα

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό και έχοντας διακριθεί διεθνώς για το έργο της, η κα Κούρνια τονίζει ότι η συστηματική δουλειά και η ορθή στοχοθεσία μπορούν να υπερβούν τις όποιες δυσκολίες συναντά ένας νέος που επιθυμεί να ξεκινήσει στον χώρο του start up επιχειρείν.

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το εκπαιδευτικό σας υπόβαθρο και την επαγγελματική σας ιδιότητα;
Είμαι χημικός, ερευνήτρια στο ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, όπου εργάζομαι σε σχεδιασμό αντικαρκινικών φαρμάκων. Αποφοίτησα από το χημικό τμήμα του πανεπιστημίου Αθηνών το 2001 και ολοκλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή στη χημεία στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης το 2006. Στη συνέχεια, εργάστηκα ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ στον σχεδιασμό φαρμάκων μέσω υπολογιστή.

Το 2009, έγινα λέκτορας στο ίδιο πανεπιστήμιο. Διδάσκω σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ των διεθνών διακρίσεων που έχω λάβει, συγκαταλέγεται το βραβείο «Καινοτόμος Γυναίκα 2009» του τεχνολογικού συμβουλίου του Κονέκτικατ.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα της Ingredio και τι ακριβώς κάνει η εφαρμογή;
Κατά τη 15ετή σταδιοδρομία μου ως χημικός, έχω διδάξει μεταξύ άλλων χημεία κοσμητολογίας. Με την ενασχόληση στο αντικείμενο αυτό, συνειδητοποίησα ότι ενώ τα πρόσθετα χημικά συστατικά σε τρόφιμα και καλλυντικά έχουν βελτιώσει παρά πολύ την ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε, έχουν εγείρει και υποψίες για την πιθανή σχέση τους με αλλεργίες, αλλά και ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Δυστυχώς, όταν ένας καταναλωτής προσπαθεί να διαβάσει την ετικέτα ενός προϊόντος, δεν μπορεί να κατανοήσει τα πολύπλοκα χημικά ονόματα, κάτι που είναι δύσκολο ακόμα και για έναν χημικό! Επίσης, πολλά χημικά συστατικά είναι κωδικοποιημένα στην ετικέτα. Όταν έψαξα για μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που να αναγνωρίζει τα χημικά συστατικά, συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.

Έτσι, αποφασίσαμε με τον μηχανικό και συνιδρυτή, Νίκο Ορφανό, να δημιουργήσουμε την Ingredio. Η εφαρμογή μας λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, για χημικά συστατικά στα Αγγλικά. Οι πληροφορίες που παρέχουμε είναι δημόσιες και προέρχονται από τη βάση δεδομένων CosIng της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Pubchem των εθνικών ινστιτούτων υγείας των ΗΠΑ.

Μιλήστε μας για την εμπειρία σας από τη ΔΕΘ…
Κατ’ αρχάς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και τους IDGC (Industry Disruptors Game Changers) για την ευκαιρία να παρευρεθούμε με δικό μας περίπτερο στη ΔΕΘ ανάμεσα σε 128 καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η ΔΕΘ μάς έδωσε τη δυνατότητα να δώσουμε συνεντεύξεις, να συνομιλήσουμε με πολιτικούς, όπως ο Ν. Παππάς και ο Κ. Μητσοτάκης, να γνωρίσουμε σημαντικά στελέχη της αμερικανικής βιομηχανίας, όπως Microsoft, Cisco, Google, αλλά και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt. Συμμετείχαμε, επίσης, σε πάνελ που διοργάνωσε το Found.ation για τους τρόπους χρηματοδότησης μέσω των οποίων μπορεί να χρηματοδοτηθεί μία start up. Μέσω του start up διαγωνισμού, που διοργάνωσε η IDGC μαζί με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, διακριθήκαμε με το τρίτο βραβείο.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, ανακοίνωσε πως για έναν χρόνο θα εγγράφουμε στο επιμελητήριο και θα μπορούμε να συμμετέχουμε στις δραστηριότητές του. Πολύ σημαντική ήταν και η επαφή μας με στελέχη Venture Capital από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέλος, η έκθεση μας έφερε κοντά στους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή η Ingredio να αριθμεί 24.000 downloads.

Ποιες είναι η σκέψεις σας για την επέκταση των δυνατοτήτων της εφαρμογής σας;
Αυτήν τη στιγμή, η εφαρμογή μας λειτουργεί στα Αγγλικά και στα Γαλλικά. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι να μεταφράσουμε την εφαρμογή και στα Ελληνικά.

Στόχος μας είναι να γίνει η Ingredio η εφαρμογή-σταθμός, μέσω της οποίας θα ενημερώνονται οι καταναλωτές για τα χημικά συστατικά σε καλλυντικά και τρόφιμα σε όλο τον κόσμο. Επομένως, αυτήν τη στιγμή, εμπλουτίζουμε όλο και περισσότερο τη βάση δεδομένων μας με αξιόπιστες πληροφορίες για τα χημικά συστατικά, καθώς και τον οδηγό αποτοξίνωσης που διαθέτουμε μέσω της εφαρμογής μας για υγιεινό τρόπο διατροφής και μαγειρικής.

Σύντομα, οι χρήστες μας θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν καθημερινά μέσω της δημιουργίας προσωποποιημένου προφίλ μέσα από την εφαρμογή. Το μεγάλο μας στοίχημα για την αρχή του 2019 είναι η υλοποίηση της εφαρμογής για iPhone, καθότι αυτήν τη στιγμή διατίθεται μόνο για συσκευές Android.

Πόσο εύκολο είναι για έναν νέο επιχειρηματία χωρίς μεγάλο κεφάλαιο να υλοποιήσει την ιδέα του;
Ξεκινήσαμε την Ingredio χωρίς κάποια χρηματοδότηση και αφιερώνοντας πολύ προσωπικό χρόνο. Πιστεύω πως το πιο σημαντικό συστατικό για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα μίας νεοφυούς επιχείρησης δεν είναι το κεφάλαιο, αλλά η θέληση για τη δημιουργία ενός προϊόντος που έρχεται να καλύψει μια πραγματική ανάγκη της κοινωνίας και των καταναλωτών.

Πηγή:ypaithros.gr

Το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη παράγεται από ανανεώσιμες πηγές

Αγροτικά Νέα

Περισσότερο από το ένα τέταρτο (30%) στη συνολική ακαθάριστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνέβαλε η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές το 2016, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat. Η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι η σημαντικότερη πηγή, ακολουθούμενη από την αιολική και την ηλιακή ενέργεια. Άλλες ανανεώσιμες πηγές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνουν τα προϊόντα βιομάζας, το βιοαέριο, τα ανανεώσιμα απόβλητα και τη γεωθερμική ενέργεια.

Χώρες
Σε επίπεδο κρατών-μελών της ΕΕ, σε πέντε χώρες, περισσότερο από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε το 2016 προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Συγκεκριμένα, η Αυστρία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό (73%) ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Ακολουθούν η Σουηδία (65%), η Πορτογαλία και η Δανία με τη Λετονία με ποσοστό 54%.

Εκτός ΕΕ, η Νορβηγία είναι η χώρα που έχει ξεπεράσει το 100% της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενης από ΑΠΕ. Αντίθετα, υπήρχαν τέσσερις χώρες όπου λιγότερο από το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε το 2016 προήλθε από ανανεώσιμες πηγές και είναι η Μάλτα (6%), η Κύπρος (9%), το Λουξεμβούργο και η Ουγγαρία (7%). Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, με ποσοστό περίπου 24%.

Πηγή : ypaithros.gr

Salonica Kannabis Expo: Το ντεμπούτο της κάνναβης στη Θεσσαλονίκη

Αγροτικά Νέα

Η κάνναβη, ένα πολύτιμο φυτό, με πολλαπλές και διαφορετικές εκμεταλλεύσεις για την παραγωγή προϊόντων και υποπροϊόντων, συστήθηκε στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας και χωρών των Βαλκανίων, στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κάνναβης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Είδη διατροφής, όπως vegan αλλαντικά, παξιμάδια, σοκολάτες, μπισκότα, όλα με σπόρους κάνναβης, ανθέλαια, διάφορα ροφήματα, τσάι, μπύρα και ενεργειακά ποτά, φαρμακευτικά σκευάσματα, καλλυντικά, σπόροι, είδη ένδυσης, δομικά υλικά, αγροτικός και βιομηχανικός εξοπλισμός και πολλά άλλα προϊόντα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι περίπου 10.000 επισκέπτες της Έκθεσης.

Η Salonica Kannabis Expo είχε στόχο να γνωρίσει στο κοινό και στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα από την καλλιέργεια βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά και να παρουσιάσει στους επαγγελματίες του κλάδου τα καινούρια προϊόντα του ανταγωνισμού. Για τις δυνατότητες της κάνναβης στην οικονομία αλλά και την κοινωνία μίλησε η εκπρόσωπος της Έκθεσης, Ελένη Μπέλλου, η οποία τόνισε ότι η κάνναβη μπορεί να γίνει το αντίδοτο της κρίσης. Παρόλα αυτά, όπως είπε, υπάρχει τεράστιο κενό ενημέρωσης γύρω από το συγκεκριμένο φυτό. «Πριν καλλιεργήσουμε το ίδιο το προϊόν, πρέπει να καλλιεργήσουμε την ιδέα της κάνναβης στον κόσμο και να λύσουμε κάθε παρεξήγηση που υπάρχει, μαθαίνοντας πως είναι ένα πολύτιμο βοτάνι, που έχει 45.000 διαφορετικές χρήσεις». Το έλλειμμα πληροφόρησης του κόσμου για τις πολλαπλές εφαρμογές και χρήσεις της κάνναβης επιχείρησαν να καλύψουν, γεωπόνοι, εκπρόσωποι του ΕΘΙΑΓΕ, ερευνητές του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, χημικοί, καλλιεργητές, σύλλογοι ασθενών και ιατροί, ώστε να λύσουν τις όποιες παρεξηγήσεις και κοινωνικά ταμπού υπάρχουν γύρω από το θέμα.

Νέες συνεργασίες
Στη Salonica Kannabis Expo συμμετείχαν, με μια μεγάλη σειρά προϊόντων, περισσότεροι από 70 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ολλανδία, Ισραήλ και Καναδά), αλλά και 50 παραγωγοί που καλλιεργούν κάνναβη σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την κα Μπέλλου, από την επαφή Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, όπως και αγροτών, με τα εγχειρήματα που ήδη λειτουργούν στην Ελλάδα και τις εταιρείες που πρωτοπορούν στο εξωτερικό, ανταλλάχθηκαν όχι μόνο ιδέες, απόψεις και τεχνογνωσία, αλλά προέκυψαν και νέες συνεργασίες. «Ήρθαν ενδιαφερόμενοι από Ολλανδία αλλά και βαλκανικές χώρες, έγιναν b2b συναντήσεις και δόθηκε η ευκαιρία για την προσέλκυση νέων πελατών και εξεύρεση νέων αγορών», τόνισε η ίδια.

Πηγή: ypaithros.gr

Βασίλης Τσιπάς: Ο start upper που φαντάστηκε την ελιά μέσα σε κουτί

Αγροτικά Νέα

Με νωπή τη βράβευσή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο γεωπόνος από την Κορινθία, Βασίλης Τσιπάς, βλέπει την ιδέα και το προϊόν του, τo plant box, να δικαιώνεται. Σε μια χώρα που, όπως λέει, υποφέρει από έλλειμμα τεχνολογικής παιδείας, ο ίδιος μεγάλωσε σε χωριό της Κορινθίας και από νωρίς ήρθε σε επαφή με τα φυτά, την ελιά και την αγροτική παραγωγή. Έχοντας πλέον ξεκινήσει να δρέπει του καρπούς της πολυετούς προσπάθειάς του, ο Έλληνας start upper αποδεικνύει ότι ακόμα και σε ένα κράτος χωρίς ιδιαίτερες δομές προώθησης καινοτόμων ιδεών και σε μια κοινωνία χωρίς ιδιαίτερη κουλτούρα υιοθέτησης της τεχνολογικής προόδου, ίσως κάτι να αλλάζει.

Βασίλη, συγχαρητήρια για τη βράβευσή σου, πες μας δυο λόγια για σένα…

Σας ευχαριστώ πολύ. Γεννήθηκα και ζω στο Ρέθι Κορινθίας. Πρόσφατα, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο ΤΕΙ Γεωπονίας της Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη φυτική παραγωγή και τα οπωροκηπευτικά. Είμαι ιδρυτής του plant box και της νεοφυούς επιχείρησης, που πήρε το πρώτο βραβείο μεταξύ 128 επιχειρήσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ποια ήταν η εξέλιξη μετά τη βράβευσή σου στη ΔΕΘ;

Οι τρεις νικήτριες start up επιχειρήσεις γίναμε μέλη του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου. Μπορώ να πω ότι ο πρέσβης επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για το προϊόν μας. Πρόκειται για κάτι πολύ θετικό και τιμητικό για εμάς, που ανοίγει τον δρόμο περαιτέρω συνεργειών στις ΗΠΑ.

Τι είναι, εν συντομία, το plant box;

Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε το πρώτο πλήρως τυποποιημένο και συσκευασμένο δέντρο ελιάς σε μορφή μινιατούρας. Παράγουμε το δέντρο και το διακινούμε σε όλο τον κόσμο ως σουβενίρ. Μπορεί να μεγαλώσει κανονικά και να διατηρηθεί σε γλάστρες εσωτερικού χώρου, ενώ συγκεντρώνει αρκετές καινοτομίες. Έχουμε αναπτύξει σύγχρονες μεθόδους αναπαραγωγής με κλώνους που δεν εφαρμόζονταν στα δέντρα. Αυτό μας επιτρέπει να παράγουμε δέκα φορές πιο γρήγορα και δέκα φορές πιο φθηνά από οποιαδήποτε αντίστοιχη εφαρμογή υπήρχε μέχρι σήμερα παγκοσμίως. Έχουμε, επίσης, βρει μια μέθοδο για να διατηρούνται τα φυτά μας 17 ημέρες χωρίς νερό και χωρίς ήλιο κλεισμένα στα κουτιά. Επίσης, έχουμε βρει τον τρόπο να διακινούμε το προϊόν μας σε 21 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική Ασία και Ωκεανία χωρίς ελέγχους και διαδικασίες τελωνείου. Έχουμε στείλει δέντρα ακόμα και σε Σρι Λάνκα, Τόγκο και Πουέρτο Ρίκο.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα και πόσος χρόνος χρειάστηκε για την υλοποίησή της;

Η μητέρα μου διατηρεί φυτώριο, οπότε από μικρός ήμουν στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Η έμπνευση που είχα, σε συνδυασμό με την εμπειρία της μητέρας μου, αλλά και τη συνδρομή και άλλων μελών της οικογένειας με υπόβαθρο σε μηχανολογία, χημεία και online εφαρμογές όπου χρειάστηκε, αποτέλεσαν πολύτιμο εφόδιο κατά την επταετή διαδρομή μου, από το 2011 μέχρι σήμερα. Μας πήρε όλα αυτά τα χρόνια για να τελειοποιήσουμε και να υλοποιήσουμε το προϊόν. Όσα καταφέραμε τα πετύχαμε αποκλειστικά με δικές μας προσπάθειες. Η πρόσβαση σε κεφάλαιο αποτελούσε ανέκαθεν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για εμάς. Η δυσκολία προσωπικά για μένα ήταν να αποδείξω πρώτα στη μητέρα μου και μετά σε όλους τους άλλους ότι υπήρχε μια αγορά για το προϊόν μου.

Ποιες είναι οι εξελίξεις σε επενδυτικό ενδιαφέρον για το plant box;

Ο πρώτος επενδυτής μάς προσέγγισε πέρσι τον Νοέμβριο, όταν το προϊόν δεν είχε βγει στην αγορά. Έκτοτε, έχουν προστεθεί και κάποιοι άλλοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Μπορώ να πω ότι μετά την παρουσία μας και τη βράβευσή μας στη ΔΕΘ μας έχουν προσεγγίσει αρκετά funds. Ακόμα, δεν έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις, δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο στην παρούσα φάση. Θέλουμε να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο, να μεγαλώσουμε το project και αναζητούμε στρατηγικό επενδυτή, που να έχει δηλαδή πέρα από τα διαθέσιμα κεφάλαια και ευρύτερη γνώση των αγροτικών δρώμενων και της αγοράς.

Μεγάλωσες σε ελαιοπαραγωγική περιοχή. Τι έχεις να μας πεις για την αγροτική παραγωγή;

Η περιοχή μου είναι εύφορη, αλλά τόσο η πολιτεία όσο και οι ίδιοι οι παραγωγοί έχουν αφήσει έως έναν βαθμό τα πράγματα στην τύχη τους. Βεβαίως, σημαντικό πρόβλημα παραμένει για τους τελευταίους η πρόσβαση σε ρευστότητα. Είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσεις από το μηδέν και να φτάσεις στο σημείο να δώσεις στην παραγωγή σου υπεραξία. Το να πουλάς απλώς τις ελιές σε χονδρική πλέον δεν λέει κάτι, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και είμαστε πίσω. Σε ό,τι αφορά το πολλαπλασιαστικό υλικό, δυστυχώς, στην Ελλάδα έχουμε μόνο δυο-τρία φυτώρια που μπορούν να εξάγουν υλικό υψηλών προδιαγραφών.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια για το plant box;

Μέσα στον ερχόμενο χρόνο θέλουμε να κλείσουμε συμφωνίας με εταιρείες του εξωτερικού, ώστε να διακινούμε το προϊόν μας σε μεγαλύτερη κλίμακα. Επιπλέον, επιδιώκουμε συμφωνίες με ελληνικές εταιρείες στον τομέα του τουρισμού. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η εύρεση ενός στρατηγικού επενδυτή, ώστε να περάσουμε και σε άλλα προϊόντα και ενδεχομένως να εγκαταστήσουμε μια μονάδα παραγωγής εκτός Ελλάδας.

Πηγή: ypaithros.gr

«Ζήτημα ηθικής και βιωσιμότητας η αποτίναξη της κουλτούρας του fast food»

Αγροτικά Νέα

«Η επιλογή μεταξύ γρήγορου και αργού φαγητού είναι μια επιλογή ηθικής και βιωσιμότητας»

Στον αιώνα της… κατασπατάλησης τροφίμων που διανύουμε, επίκαιρη όσο ποτέ είναι η δράση φορέων που αντιμάχονται τη μόδα του fast food, προβάλλουν την υγιεινή διατροφή και υπεραμύνονται της σημασίας διαφύλαξης της τοπικής κουζίνας και της προώθησης ενός βιώσιμου συστήματος τροφίμων. Αυτό τον ρόλο ενσαρκώνει η οργάνωση Slow Food («Αργό φαγητό»), η οποία ιδρύθηκε το 1986 στην Ιταλία από τον πολιτικό ακτιβιστή Κάρλο Πετρίνι και δημιούργησε ένα παγκόσμιο κίνημα.

Σήμερα, τα ανωτέρω ζητήματα απασχολούν σε σταθερή βάση τους υπεύθυνους χάραξης της ευρωπαϊκής πολιτικής, που πλέον ενώνουν τις φωνές τους με τους πολεμίους της «παγκοσμιοποιημένης διατροφής», ξεκινώντας μια εποικοδομητική αλληλεπίδραση. Ο επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Βιτένις Αντριουκάιτις, παρευρέθηκε σε διάσκεψη με τίτλο «Terra Madre», που διοργάνωσε η Slow Food στο Τορίνο, επαινώντας τις πρωτοβουλίες της οργάνωσης για τη στήριξη των Ευρωπαίων παραγωγών τροφίμων μικρής κλίμακας. «Η επιλογή μεταξύ γρήγορου και αργού φαγητού είναι μια επιλογή ηθικής και βιωσιμότητας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απόβλητα τροφίμων: «Ένα σκάνδαλο του 21ου αιώνα»
Ο κ. Αντριουκάιτις χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι ο Ευρωπαίος καταναλωτής πετά στα σκουπίδια 95-115 κιλά τροφίμων κατά μέσο όρο ετησίως, τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν σε συνθήκες πείνας. «Η κατασπατάληση των τροφίμων είναι ένα σκάνδαλο του 21ου αιώνα», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Αναφερόμενος στους τρόπους μείωσης των αποβλήτων τροφίμων, ο κ. Αντριουκάιτις στάθηκε στον κομβικό ρόλο που έχουν οι δωρεές επισιτιστικής βοήθειας και τα προγράμματα αναδιανομής τροφίμων, προσέγγιση την οποία έχει προωθήσει σε βάθος χρόνου η ΕΕ. Ωστόσο, αρκετές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Slow Food, θεωρούν τη συγκεκριμένη στρατηγική αποτυχημένη, καθώς εστιάζει στα συμπτώματα του προβλήματος και όχι στις αιτίες.

Εντεινόμενη απειλή η μικροβιακή αντοχή
Επιπλέον, ο Ευρωπαίος επίτροπος ζήτησε τη διακοπή της περιττής και ακατάλληλης χρήσης αντιβιοτικών στη γεωργία, εκφράζοντας την ανησυχία του για τον αυξανόμενο κίνδυνο της μικροβιακής αντοχής. «Η κατάσταση θα χειροτερέψει και άλλο στο μέλλον, εάν δεν προωθήσουμε αλλαγές στο παρόν», προειδοποίησε ο κ. Αντριουκάιτις.

Μόνο στην ΕΕ, η μικροβιακή αντοχή συνδέεται με 25.000 θανάτους ετησίως. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αποφυγή της συστηματικής χρήσης αντιβιοτικών στην αγροδιατροφική αλυσίδα. Το 2006, η ΕΕ επέβαλε μία από τις πρώτες απαγορεύσεις αντιβιοτικών στις πρόσθετες ύλες ζωοτροφών για τα εκτρεφόμενα ζώα. Πέρυσι, εισήγαγε ένα νέο σχέδιο δράσης, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει τα κράτη-μέλη να παράσχουν καινοτόμες, αποτελεσματικές και βιώσιμες απαντήσεις στη μικροβιακή αντοχή.

Σύμφωνα πάντως με τη Slow Food, τα νέα μέσα της ΕΕ για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής δεν αρκούν, καθώς «η κοινωνία των πολιτών αναμένει πιο συγκεκριμένες και επείγουσες δράσεις».

«Επείγουσα μετάβαση» σε ένα βιώσιμο σύστημα τροφίμων
Ακόμη, ως ζήτημα πρώτης γραμμής αναγνωρίστηκε από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση η ανάγκη εφαρμογής μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για την προώθηση της «επείγουσας μετάβασης» σε ένα βιώσιμο σύστημα τροφίμων. «Η Slow Food ζητά μια ΚAΠ που θα ενσωματώνει αποτελεσματικά άλλες πολιτικές που σχετίζονται με τα τρόφιμα» δήλωσε ο Nino Pascale, πρόεδρος της Slow Food Italia, προσθέτοντας ότι η νέα ΚΑΠ παραμένει αποσυνδεδεμένη από άλλες πολιτικές.

Τέλος, ο κ. Pascale επέστησε την προσοχή, όσον αφορά τη σημασία της διαφύλαξης της βιοποικιλότητας, η οποία «στερείται επαρκούς οικονομικής στήριξης από τη νέα ΚΑΠ».

H τεχνολογία αναμένεται να αυξήσει το παγκόσμιο εμπόριο κατά το ένα τρίτο έως το 2030

Αγροτικά Νέα

Η τεχνολογία και η καινοτομία θα αυξάνουν το παγκόσμιο εμπόριο κατά 1,8 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2030, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Το blockchain (αλυσίδα κοινοποιήσεων), η τεχνητή ευφυΐα, το διαδίκτυο των πραγμάτων (internet of things), η τρισδιάστατη εκτύπωση και άλλες σημαντικές εξελίξεις θα αλλάξουν ριζικά το εμπόριο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ Ρομπέρτο Αζεβέντο, κατά την παρουσίαση έκθεσης του Οργανισμού. «Αυτό είναι διαρθρωτικό, θα παραμείνει… Είναι μία επανάσταση», σημείωσε σε συνέντευξη που έδωσε στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΕ στη Γενεύη.

«Παρά τις τρέχουσες εντάσεις στο εμπόριο, προβλέπουμε ότι το εμπόριο θα μπορούσε να αυξάνεται ετησίως κατά 1,8 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο έως το 2030 ως αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους του, που θα οδηγήσει σε μία σωρευτική αύξηση 31 έως 34 ποσοστιαίων μονάδων σε μία 15ετία», ανέφερε στον πρόλογό του στην έκθεση του ΠΟΕ (World Trade Report 2018). Αυτό συγκρίνεται με τη μείωση του κόστους του παγκόσμιου εμπορίου κατά 15% μεταξύ του 1996 και του 2014, σημειώνει η έκθεση. Η αξία των παγκόσμιων συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου εκτιμάται στα 27,7 τρισ. δολάρια το 2016, από τα οποία τα 23,9 τρισ. αφορούσαν συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, ανέφερε η έκθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο Πρόγραμμα Επαγγελματιών Μαγείρων!

Νέα - Ανακοινώσεις

👨🏻🍳 Αν είστε απόφοιτος σχολής μαγειρικής ή νέος επαγγελματίας που θέλει να εξελίξει τις γνώσεις του, τότε το πρόγραμμα αυτό είναι το κατάλληλο για εσάς.🎯

✅Χωρίς προϋποθέσεις για τίτλους σπουδών, ηλικίας, εθνικότητας
✅Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις
✅Με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας και εγγυημένη επαγγελματική αποκατάσταση

ΝΕΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 15/10 ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

➡Πληροφορίες Προγράμματος : https://bit.ly/2DZyMXN

Κάνε τώρα την επιλογή που σου αξίζει!😉

☎ 23730 22192 & 26739
📧 info@millennium.edu.gr

Εύκολες πρακτικές για την εξοικονόμηση νερού στις δενδρώδεις καλλιέργειες

Αγροτικά Νέα

«Οι συγκεκριμένες πρακτικές έχουν δείξει μέχρι στιγμής εξοικονόμηση νερού κατά 30%, ανάλογα βέβαια και με την καλλιέργεια»

Κρήτη: Οι μειωμένες βροχοπτώσεις του χειμώνα δυσκολεύουν την κατάσταση

Μία μείωση της τάξης του 38% των βροχοπτώσεων του περασμένου χρόνου κατέστησαν το 19% της συνολικής έκτασης της Κρήτης πολύ ευάλωτη στην ξηρασία, γεγονός που, δυστυχώς, θα συνεχιστεί και τον επόμενο χειμώνα, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα έρευνας τους Εργαστηρίου Υδατικών Πόρων-Αρδεύσεων & Περιβαλλοντικής Γεωπληροφορικής του ΙΕΛΥΑ που δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Science Total Environ. Σύμφωνα με την έρευνα, η μείωση αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη και αγγίζει το 45% στην ημιορεινή/ορεινή ζώνη της Δυτικής Κρήτης. Όσον αφορά την Ανατολική Κρήτη, στις πεδινές περιοχές οι βροχοπτώσεις παρουσιάζουν αντίστοιχη μείωση που φτάνει το 58%, ενώ στην ημιορεινή/ορεινή ζώνη η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη, αγγίζοντας το 64%.

Μείωση παραγωγής

Ο ερευνητής και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Υδατικών Πόρων-Αρδεύσεων & Περιβαλλοντικής Γεωπληροφορικής του ΙΕΛΥΑ, Δρ. Νεκτάριος Κουργιαλάς, τονίζει στην «ΥΧ» πως «η Κρήτη είναι μια περιοχή που παρουσιάζει υψηλό κίνδυνο εμφάνισης ακραίων υδρολογικών φαινομένων, όπως είναι οι ξηρασίες, αλλά και οι έντονες στιγμιαίες πλημμύρες, από τις οποίες, όμως, η γη δεν προλαβαίνει να απορροφήσει το νερό. Η κατάσταση αυτή, που από ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί με μειωμένες βροχοπτώσεις τους επόμενους χειμερινούς μήνες, θα οδηγήσει στη μείωση της ποσότητας των αγροτικών προϊόντων, κυρίως στις δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και στα κηπευτικά. Επίσης, υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης εντόμων που ευνοούνται από την ξηρασία».

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την καλύτερη προσαρμογή σε αυτήν, το Εργαστήριο, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος AgroClimaWater, μελετά συγκεκριμένες πρακτικές για την εξοικονόμηση νερού σε δενδρώδεις καλλιέργειες. Συγκεκριμένα, οι πρακτικές είναι οι εξής:

Μείωση της εξάτμισης του νερού από το έδαφος, κυρίως τη θερινή περίοδο, μέσω: α) εφαρμογής χορτοκοπής και απόθεσης των υπολειμμάτων ζιζανίων στην εδαφική επιφάνεια, β) θρυμματισμού των υπολειμμάτων κλαδέματος και απόθεσης στο έδαφος.
Μείωση απωλειών διαπνοής μέσω: α) καταστροφής των ζιζανίων τη θερινή περίοδο, β) κατάλληλου χειμερινού και θερινού κλαδέματος και γ) εφαρμογής σκευασμάτων που μειώνουν τη συνολική διαπνοή.
Μείωση απωλειών από βαθιά διήθηση (αύξηση ικανότητας συγκράτησης νερού & θρεπτικών στοιχείων), μέσω: α) αύξησης της οργανικής ουσίας του εδάφους και β) ορθολογικής χρήσης λιπασμάτων.
Αύξηση της αποθήκευσης νερού στο έδαφος, μέσω: α) μείωσης των απωλειών από επιφανειακή απορροή (διατήρηση ζιζανίων τον χειμώνα, μη κατεργασία εδάφους), και β) εισαγωγής σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία επικλινών αγροτεμαχίων φυσικών εμποδίων, με στόχο τη συγκράτηση του νερού και τη μείωση της εδαφικής διάβρωσης.
Βελτιστοποίηση της χρήσης νερού άρδευσης μέσω: α) της ετήσιας συντήρησης του δικτύου άρδευσης και β) του υπολογισμού της δόσης άρδευσης με βάση τη μετεωρολογική πληροφορία, τον τύπο του εδάφους, το είδος και την ηλικία της καλλιέργειας, καθώς και τον χρόνο της προηγούμενης άρδευσης. Σε περίπτωση μειωμένης διαθεσιμότητας νερού (ξηρές περίοδοι) θα πρέπει να υπολογίζονται οι ανάγκες για νερό στα κρίσιμα στάδια ανάπτυξης του φυτού.
Ο Δρ. Κουργιαλάς τονίζει πως «οι συγκεκριμένες πρακτικές έχουν δείξει μέχρι στιγμής εξοικονόμηση νερού κατά 30%, ανάλογα βέβαια και με την καλλιέργεια».