Το Millennium Education Centre δίπλα στις Mικρές Eπιχειρήσεις : Συνεχίζονται οι ενημερωτικές ημερίδες για την κατάρτιση των μικρών επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού

Νέα - Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η ενημερωτική ημερίδα για τα νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτησης και δια βίου μάθησης του Εκπαιδευτικού κέντρου Χαλκιδικής Millennium Education Centre στα μέλη του Σωματείου Αγίου Νικολάου της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Χαλκιδικής.

Τα μέλη του Σωματείου ενημερώθηκαν αναλυτικά για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει το Εκπαιδευτικό Κέντρο Χαλκιδικής Millennium Education Centre και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με αναλυτική περιγραφή του κάθε προγράμματος.

Στους καταρτιζόμενους θα δίνετε η δυνατότητα,  αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευση να δώσουν εξετάσεις και να πιστοποιηθούν από την ACTA (Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις σε εκπαίδευση και πιστοποίηση όπως ορίζει ο νέος  τουριστικός Νόμος. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως, να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στο αντικείμενο τους. Τα μαθήματα πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τόπους, σε όλη την Χαλκιδική.

Στο δεύτερο μέρος της  παρουσίασης, δόθηκαν παρουσιάστηκαν όσον αφορά την ανάδειξη των τουριστικών καταλυμάτων, την αύξηση των κρατήσεων, και γενικότερα την ψηφιακή εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Οι ενημερωτικές ημερίδες συνεχίζονται και στα υπόλοιπα Σωματεία της Ομοσπονδίας.

Φωτογραφικό υλικό

[huge_it_gallery id=»27″]

Το Millennium Education Centre ενημερώνει τα μέλη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής για τα Νέα Προγράμματα Κατάρτισης

Νέα - Ανακοινώσεις

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτησης και δια βίου μάθησης του Εκπαιδευτικού κέντρου Χαλκιδικής Millennium Education Centre, είχαν τα μέλη των Σωματείων  Σταυρού, Ασπροβάλτας & Βρασνών της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Χαλκιδικής, την Κυριακή 8 Μαίου.

Στη Χαλκιδική, καθώς και στη περιοχή του Σταυρου, της Ασπροβάλτας & των Βρασνών, ο τουρισμός αποτελεί τον πιο σημαντικό κλάδο της οικονομίας.

Η Εκπαίδευση μέσα από τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να επιφέρει, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τομέα, που απαιτεί διαρκή βελτίωση και εξέλιξη. Σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει ολοένα και περισσότερο αυξανόμενο ανταγωνισμό από γειτονικές χώρες, οφείλει να προσφέρει ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον τουρισμό. Αυτό καθιστά την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού άμεση ανάγκη.

Για το λόγο αυτό το Millennium Education Centre σε συνεργασία με τον προεδρο της Ο.Ι.Ε.Δ.Δ.Χ κύριο Δημήτριο Χαδαλή, και τους προέδρους των Σωματείων διαμόρφωσαν προγράμματα κατάρτησης έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων δωματίων.

Στους καταρτιζόμενους θα δίνετε η δυνατότητα,  αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευση να δώσουν εξετάσεις και να πιστοποιηθούν από την ACTA (Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις σε εκπαίδευση και πιστοποίηση όπως ορίζει ο νέος  τουριστικός Νόμος. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως, να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στο αντικείμενο τους. Τα μαθήματα πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τόπους, σε όλη την Χαλκιδική.

Στο δεύτερο μέρος της  παρουσίασης, δόθηκαν λύσεις όσον αφορά την ανάδειξη των τουριστικών καταλυμάτων, την αύξηση των κρατήσεων, και γενικότερα την ψηφιακή εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Δωρεάν Σεμινάριο

Το Millennium Education Centre στα πλαίσια της συνεργασίας με την Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Χαλκιδικής, στον τομέα της κατάρτισης και δια βίου μάθησης, ανακοίνωσε την υλοποίηση ΔΩΡΕΑΝ σεμιναρίου για όλα τα μέλη της ΟΙΕΔΔΧ, με θέμα:

«Τρόποι προώθησης καταλυμάτων στο διαδίκτυο και σε on line μηχανές κρατήσεων»

Τα ενδιαφερόμενα μέλη, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Προέδρους των κατά τόπους Σωματείων, για να δηλώσουν συμμετοχή.

Φωτογραφικό υλικό

[huge_it_gallery id=»26″]

 

Εξετάσεις Πιστοποίησης A.C.T.A. ( Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ) στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre,στα Νέα Μουδανιά

Νέα - Ανακοινώσεις

Ομαλά και με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης για τις ειδικότητες της Μαγειρικής, των Τουριστικών και της Κομμωτικής, που διοργάνωσε η ACTA στη Χαλκιδική την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.

Οι εξετάσεις έλαβαν χώρα στο Millennium Eduacation Centre, το οποίο αποτελεί εδώ και καιρό Πιστοποιημένο Εξεταστικό Κέντρο της ACTA στο νομό Χαλκιδικής.

Οι εξετάσεις διοργανώθηκαν σύμφωνα με το αυστηρό πλαίσιο διεξαγωγής τους, έτσι όπως επιβάλει ο κανονισμός εξετάσεων της ACTA, με τα θέματα να φθάνουν στο εξεταστικό μας κέντρο λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων.

Αν θέλετε κι εσείς να πιστοποιήσετε τις γνώσεις σας στην ειδικότητα που έχετε, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Millennium Education Centre και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας. Η διαδικασία είναι απλή και παρουσιάζεται παρακάτω:

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1ο

Ο υποψήφιος μπορεί να απευθυνθεί στο Millennium Education Centre, πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της ACTA, για να δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις. Εάν συμμετέχει για πρώτη φορά σε εξετάσεις, συμπληρώνει την αίτηση υποψηφίου και αφού αποδεχθεί τον κανονισμό εξέτασης και πιστοποίησης, τους όρους χρήσης πιστοποιητικού και ενημερωθεί για την εξεταστέα ύλη, του χορηγείται η κάρτα εγγραφής, όπου αυτή απαιτείται.

ΒΗΜΑ 2ο

Ο υποψήφιος αφού απευθυνθεί στο Millennium Education Centreπιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της ACTA, συμπληρώνει την αίτηση συμμετοχής σε εξετάσεις και σε συνεννόηση με το εξεταστικό κέντρο επιλέγει την ημερομηνία και τις ενότητες στις οποίες επιθυμεί να εξεταστεί.

ΒΗΜΑ 3ο

Ο υποψήφιος συμμετέχει στις εξετάσεις. Σε περίπτωση επιτυχίας του, συμπληρώνεται η επιτυχία στην αντίστοιχη θέση της κάρτας εγγραφής, όπου αυτή απαιτείται. Σε περίπτωση αποτυχίας, μπορεί να επαναλάβει τις εξετάσεις όσες φορές επιθυμεί.

[huge_it_gallery id=»25″]

Το Millennium Education Centre παραδίδει Μαθήματα Διατροφής στα Παιδιά του Παιδικού Σταθμού Σημάντρων

Νέα - Ανακοινώσεις

Την Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016, το Millennium Education Centre διοργάνωσε από κοινού μαζί με τον παιδικό σταθμό Σημάντρων μαθήματα διατροφής για τα παιδιά του σταθμού και δώθηκε η ευκαιρία τα παιδιά να μαγειρέψουν σπιτικά κουλουριάκια με βούτηρο και κανέλα.

Στην όλη προσπάθεια συμμετείχε από την σχολή η σπουδάστρια της ζαχαροπλαστικής, Όλγα Στόικου, πάντα υπό την καθοδήγηση του Executive Chef της σχολής, Αξαρλή Αναστάσιου.

[huge_it_gallery id=»24″]

Τους Σπουδαστές των Επισιτιστικών Τμημάτων του Millennium Education Centre φιλοξένησε η Οικογένεια Γεροβασιλείου ,ξεναγώντας τους στο Μουσείο Οίνου και στους Αμπελώνες του Κτήματος.

Νέα - Ανακοινώσεις

Στις 7 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των σπουδαστών μας στο κτήμα Γεροβασιλείου και περιελάμβανε ξενάγηση στους χώρους παραγωγής, εμφιάλωσης, παλαίωσης καθώς και στο Μουσείο Οίνου με ξεναγό την κα Δήμητρα Μπαζάκα.

Στην διαμορφωμένη αίθουσα οινογευσίας οι σπουδαστές μας δοκίμασαν 2 είδη κρασιών.

Ευχαριστούμε την οικογένεια Γεροβασιλείου για την φιλοξενία.

[huge_it_gallery id=»23″]

 

Millennium Vintage : 1960 Hairstyle & Makeup – Το Event που σάρωσε σε συμμετοχές!

Νέα - Ανακοινώσεις

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκε η θεματική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει το Millennium Education Centre, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, με θέμα «1960 Hairstyle & Makeup Event», σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης «Σύνθεση» το οποίο αποτελεί το καλλιτεχνικό σημείο αναφοράς στα Ν. Μουδανιά ως Ωδείο και Σχολή Χορού.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν:

 • Κομμώσεις της δεκαετίες του 1960, από τις σπουδάστριες του τμήματος Κομμωτικής
 • Μακιγιάζ της ίδιας επίσης δεκαετίας, από τις σπουδάστριες του τμήματος Αισθητικής
 • φαγητά και εδέσματα για τους παρευρισκομένους της εκδήλωσης από τα τμήματα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη μουσική του βιρτουόζου μουσικού Αντώνη Φωτιάδη, ο οποίος ταξίδεψε το κοινό σε άλλες εποχές με το υπέροχο του σαξόφωνο.

Επίσης, απονεμήθηκαν έπαινοι σε όσους σπουδαστές του Millennium Education Centre συμμετείχαν σε διαγωνισμούς και κοινωνικές δραστηριότητες.

Την βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα υπέρχο χορό Tango που χόρεψε ο δάσκαλος χορού του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση, κύριος Τσιβίκας Κωνσταντίνος με την Μάγδα Σταύρου.

Ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά τον κόσμο που παραυρέθηκε στην εκδήλωσή μας.

MILLENNIUM-1960-8

MILLENNIUM-1960-16

MILLENNIUM-1960-17

MILLENNIUM-1960-24

MILLENNIUM-1960-30

MILLENNIUM-1960-42

\MILLENNIUM-1960-46

MILLENNIUM-1960-49

MILLENNIUM-1960-55

MILLENNIUM-1960-64

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε εδώ.

 

Νέα Στρατηγική Συνεργασία του Millennium Education Centre με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΧαλκιδικήςMillennium Education Centre, είναι Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΚεΔιΒιΜ επιπέδου 2 από τον φορέα του Υπουργείου Παιδείας ΕΟΠΠΕΠ.

Παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες τα τελευταία 10 χρόνια με έδρα τη Χαλκιδική, και παρουσία στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Ροδόπης.

Σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής,  συνδιαμορφώνει προγράμματα σπουδών σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ξενοδοχείου και αναλαμβάνει την εκπαίδευση υπαλλήλων και στελεχών του, ανταποκρινόμενο στις συνεχείς εξελίξεις στον κλάδο του τουρισμού, με στόχο την ικανοποίηση των πελατών.

Η Ένωση Ξενοδοχείων, συμμετέχει ως κοινωνικός εταίρος στην επιτροπή αξιολόγησης επαγγελματικών προσόντων του φορέα πιστοποίησης ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), παρέχοντας τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους, να λάβουν πιστοποίηση, απαραίτητο εφόδιο για την αγορά εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στην μοριοδότηση για την νέα κατάταξη των ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά.

Το Millennium Education Centre παρέστει στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και παρουσίασε στα μέλη του τα προγράμματα σπουδών και τα οφέλη της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στην αξιολόγηση των ξενοδοχείων και των λοιπών τουιρστικών μονάδων.

20160124_112555

20160124_112709

Το Millennium Education Centre δίπλα στα Παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων Μουδανιών

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής δώρησε στο ΚΔΑΠ Ν. Μουδανιών ένα ποδήλατο, το οποίο κληρώθηκε στην Χριστουγεννιάτικη εορτή.

Επίσης, τα τμήματα Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής του Millennium Education Centre ετοίμασαν γλυκά για τα παιδιά του ΚΔΑΠ.

Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή.

20160208094551679

Πιστοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων και προσόντων – Job Carrier Ημερίδα

Νέα - Ανακοινώσεις

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την πιστοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων και προσόντων, που διοργάνωσε το Job Carrier σε συνεργασία με την ACTA, Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεργάτη του Millennium Education Centre και του Job Carrier.

Ο κύριος Τσαλάβρας Δημήτριος, F&B Manager του πεντάστερου ξενοδοχείου Blue Lagoon, ανάλυσε τις ανάγκες της αγοράς, εν όψει του νέου τουριστικού νόμου, για την κατάταξη των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων, βάσει του οποίου η εκπαίδευση και η πιστοποίηση γνώσεων των εργαζομένων θα είναι απαραίτητη και θα παίζουν μείζονα ρόλο στην αξιολόγηση της τουριστικής επιχείρησης.

Το λόγο πήρε ο κύριος Ιωάννης Ανδρονικίδης, διευθύνων σύμβουλος της ACTA, όπου και ανάλυσε τις ανάγκες για την σωστή, έγκυρη και έγκαιρη πιστοποίηση γνώσεων, καθώς επίσης και τα οφέλη που προσδίδουν στον εργαζόμενο, με εθνική αναγνώριση από το Ε.ΣΥ.Δ., καθώς επίσης και διεθνή πλέον αναγνώριση.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

[huge_it_gallery id=»22″]

Δωρεάν σεμινάριο Κομμωτικής με θέμα: "Βελτίωση Προσωπικής Ανάπτυξης – Πελατολόγιο"

Νέα - Ανακοινώσεις

Την Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:00 μ.μ. το Millennium Education Centre διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Βελτίωση Προσωπικής Ανάπτυξης – Πελατολόγιο». Το σεμινάριο παρουσιάζει ο κ. Ιωάννης Χατζηχριστοδούλου, ιδιοκτήτης των YANNI HAIR SPA.

Το σεμινάριο αφορά τους σπουδαστές και τους αποφοίτους του Millennium Education Centre και είναι δωρεάν.

Για συμμετοχή στο σεμινάριο, καλέστε μας στο 2373022192 ή στείλτε μας email στο info@millennium.edu.gr με τα στοιχεία σας. Μην ξεχάσετε στο email να αναφέρετε τη συμμετοχή σας στο συγκεκριμένο σεμινάριο.

 

 

Ημερίδα του Job Carrier με θέμα την πιστοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων και προσόντων

Νέα - Ανακοινώσεις

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου στις 12:00 μ.μ.

Το Job Carrier, το πρώτο γραφείο Πρακτικής Άσκησης & Συμβουλευτικής στη Χαλκιδική διοργανώνει  Ημερίδα με θέμα: «Η Πιστοποίηση όχι μόνο ως διεργασία αποτίμησης γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, αλλά και ως αναγνώριση της επαρκούς κατοχής επαγγελματικών προσόντων.»

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre, Αγ. Γεωργίου 14, Ν. Μουδανιά, το μοναδικό επίσημο εξεταστικό κέντρο πιστοποιήσεων ACTA στη Χαλκιδική. Ο κ. Ιωάννης Ανδρονικίδης, διευθύνων σύμβουλος της ACTA, θα εξηγήσει τη σημασία της πιστοποίησης των σπουδών και την επάρκειά της στην κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Η ACTA, Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεργάτης του Millennium Education Centre και του Job Carrier, παρέχει πιστοποιήσεις γνώσεων και δεξιοτήτων Ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

Τα YANNI HAIR SPA εμπιστεύονται το Job Carrier για την στελέχωση των παραρτημάτων τους

Νέα - Ανακοινώσεις

Ακόμα μία εταιρεία από τον χώρο της ομορφιάς και του wellness επέλεξε το Job Carrier για την εύρεση εξειδικευμένου προσωπικού για την στελέχωση των παραρτημάτων της.

Τα Yanni Hair Spa, θέλοντας να καλύψουν τις ανάγκες τους για πάγιες θέσεις εργασίας στα παρατήματά του στα ξενοδοχεία Ikos Olivia και Sani Resort, ανέθεσε στο Job Carrier την εύρεση του κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού.

Όλες οι υποψήφιες πέρασαν από συνέντευξη από τον κύριο Ιωάννη Χατζηχριστοδούλου, ιδιοκτήτη των YANNI HAIR SPA, αφού πρώτα επιλέχθηκαν προσεκτικά από το Job Carrier, καλύπτοντας όλα τα κριτήρια που τέθηκαν από την εταιρεία.

 

Το Millennium Education Centre παραβρέθηκε στην Ειδομένη Κιλκίς

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre παραβρέθηκε την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016, στην Ειδομένη Κιλκίς με το τμήμα Μαγειρικής και μαγείρεψε γαι τους πρόσφυγες.

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους σπουδαστές και τους καθηγητές του τμήματος Μαγειρικής, κ. Αξαρλή Αναστασίο και Εμμανουήλ Στράτο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

[huge_it_gallery id=»21″]

Εθελοντική Περιοποίηση στο ΚΑΠΗ Ν. Μουδανιών από το Millennium Eductaion Centre

Νέα - Ανακοινώσεις

Το τμήμα Κομμωτικής του Millennium Education Centre με την υποστήριξη της καθηγήτριας κ. Καπετανοπούλου Τάνιας, την Πέμπτη 21/01/2016, στα πλαίσια του εθελοντισμού και του προγράμματος «Η ομορφιά δεν έχει ηλικία», διοργάνωσε το απόγευμα στο ΚΑΠΗ Ν. Μουδανιών, περιποίηση για τις κυρίες και τους κυρίους μέλη του.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

[huge_it_gallery id=»20″]

Το Millennium Education Centre μαγειρεύει για τους πρόσφυγες της Ειδομένης

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής και ευαισθησίας έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 να μεταβεί με το τμήμα Μαγειρικής στην Ειδομένη Κιλκίς για να μαγειρέψει για τους πρόσφυγες που είναι εγκατεστημένοι εκεί και περιμένουν τη μετάβασή του σε τρίτες Ευρωπαϊκές χώρες. Η προσπάθεια στηρίζεται από τους σπουδαστές και τους καθηγητές του τμήματος Μαγειρικής, κ. Αξαρλή Αναστασίο και Εμμανουήλ Στράτο.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, το Millennium Education Centre συγκεντρώνει τρόφιμα και ρούχα για τους πρόσφυγες. Κάθε προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη. Η συγκέντρωση των τροφίμων και του ρουχισμού θα ξεκινήσει από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016. Οι ώρες που μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχολή μας είναι από τις 09:30 έως τις 20:30 στις παραπάνω ημερομηνίες. Η έδρα του Millennium Education Centre είναι Αγ. Γεωργίου 14, Τ.Κ. 63200, Ν. Μουδανιά, έναντι του εμπορικού κέντρου, δίπλα στο Super Market Carefour Express.

Κάθε προσπάθεια είναι σημαντική, πόσο μάλλον αν στηρίζεται από την βοήθεια όλων μας.

 

 

 

Μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στις Σέρρες

Νέα - Ανακοινώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του Millennium Education Centre στις Σέρρες το Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε επίσκεψη στο χωριό Άγκιστρο στο ξενοδοχείο Χαμάμ, όπου διαχειρίζεται το βυζαντινό χαμάμ του Αγκίστρου που χρονολογείται γύρο στο 950 μ.Χ. και χαρακτηρίζεται ως ένα πραγματικό πολιτισμικό μνημείο. Εκεί τα τμήματα Αισθητικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διοίκησης Τουριστικών Μονάδων είχαν την ευκαιρία να δουν πως λειτουργεί η μονάδα διοικητικά αλλά και στην πράξη.

Επόμενος σταθμός ήταν το χωριό Λιβαδιά και η μονάδα παραγωγής βουβαλίσιου κρέατος Ζ. Μπόρας και Σία Ο.Ε., που είναι μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας τόσο του βουβαλίσιου όσο και άλλων κρεάτων στη Λιβαδιά Σερρών, σε έκταση 360 τετραγωνικών μέτρων. Το τμήμα Μαγειρικής τουMillennium Education Centre  είχε την ευκαιρία να ακούσει από τον κύριο Μπόρα την ιστορία της εταιρείας, καθώς επίσης και τον τρόπο παραγωγής του βουβαλίσιου κρέατος και των υποπροϊόντων του.

Τελευταίος σταθμός της εκδρομής ήταν το χωριό Άνω Πορόια, όπου γευματίσαμε στο εστιατόριο Πέστροφες και παράλληλα ξεναγηθήκαμε στο ιδιόκτητο ιχθυοτροφείο πέστροφας της επιχείρησης.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

[huge_it_gallery id=»16″]

 

Συμμετοχή του τμήματος κομμωτικής του Millennium Education Centre στο 20ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής & Μακιγιάζ

Νέα - Ανακοινώσεις

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες του τμήματος Κομμωτικής, Καπλάνη Αικατερίνη, Πάτσου Αθηνά και Δήμου Μαριάννα που συμμετείχαν στο 20ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής & Μακιγιάζ, και απέσπασαν αντίστοιχα το 1ο, 2ο και 3ο βραβείο στο θέμα που διαγωνίστηκαν.

Καθοδηγητής και συμπαραστάτης των κοριτσιών στάθηκε η καηγήτριά τους, κυρία Καπετανοπούλου Τάνια.

Η Διεύθυνση και το Διοικητικό προσωπικό της σχολής εύχεται πάντα επιτυχίες στους μαθητές και θα στηρίζουν πάντα τις προσπαθειές τους.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον διαγωνισμό.

[huge_it_gallery id=»15″]

 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο χρωματολογίας στο τμήμα Κομμωτικής του Millennium Education Centre

Νέα - Ανακοινώσεις

Την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015, στο τμήμα Κομμωτικής του Millennium Education Centre έλαβε χώρα το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ανάλυση και θεωρία χρωμάτων με ακήσεις χρωματομετρίας», το οποίο διεξήγαγε ο κύριος Σταθόπουλος Ευάγγελος της εταιρείας KRISTAL HAIR, με την αμέριστη αρωγή της καθηγήτριας του Millennium Education Centre κ. Καπετανοπούλου Τάνιας.

Το σεμινάριο απευθυνόταν στους σπουδαστές του Α’ και Β’ εξαμήνου, όπου και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της κομμωτικής.

Επίσης, έγινε demo για τις νέες θεραπευτικές μεθόδους botox μαλλιών, όπου και παρουσιάστηκαν τα νέα προϊόντα της σειράς ELIXIR KRISTAL EVO και δόθηκε μεγάλη έμφαση στη θεραπεία μαλλιών με προϊόντα κερατίνης.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερια μνεία στις νέες θεραπευτικές μεθόδους μαλλιών για τον άντρα.

20151110_100048

20151110_100102

 

 

Σεμινάριο Επιμόρφωσης Παραγωγικής Βάσης στο Millennium Education Centre

Αγροτικά Νέα

DSC_0007

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Επιμόρφωσης Παραγωγικής Βάσης με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Αγροτικό Κλάδο: η Συμβολή των Βοτανικών Κήπων στην Επιμόρφωση και την Παροχή Τεχνογωνσίας» που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre (σχολή Agro Academy του Αγροδιατροφικού τομέα) το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015 στο πλαίσιο της Πράξης «Εκπόνηση σχεδίων Ερευνητικών & Τεχνολογικών Αναπτυξιακών έργων Καινοτομίας (ΑγροΕΤΑΚ)».

Στους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακαλούθησης του σεμιναρίου.

Την εκπόνηση του σεμιναρίου έκανε ο Δρ. Φοίβος Αναστασιάδης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες για τις καλλιέργιες Αρωματικών Φυτών και τις προοπτικές τους στο Αγροδιατροφικό κλάδο της Ελληνικής οικονομίας.

[huge_it_gallery id=»13″]

 

Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος στο 5* ξενοδοχείο Blue Lagoon Princess στη Χαλκιδική

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre παρουσίασε σήμερα στο 5* ξενοδοχείο Blue Lagoon Princess στις Καλύβες Χαλκιδικής το πρόγραμμα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 με έμφαση στα Τουριστικά Επαγγέλματα.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος σπουδών και τονίστηκε η σημασία της εκπαίδευσης και της απόκτησης γνώσης και εξειδίκευσης στον τομέα των Τουριστικών Επαγγελμάτων, που κατεξοχήν τροφοδοτεί τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου με καταρτισμένα στελέχη.

Το ενδιαφέρον των εργαζομένων και της διοίκησης ήταν έντονο και κατανόησαν σε βάθος την σημασία της διά βίου μάθησης, καθώς επίσης και τη σημασία της κατοχής ενός τίτλου σπουδών που προσδίδει κύρος και επαγγελματική καταξίωση τόσο στον εργαζόμενο, όσο και στην επιχείρηση, με άμεσο αντίκτυπο στις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες της επιχείρησης προς τους πελάτες της.

Το Millennium Education Centre, με 100% απορρόφηση των σπουδαστών του σε επιχειρήσεις του Τουριστικού κλάδου, τροφοδοτεί την αγορά εργασίας της Χαλκιδικής αλλά και της υπόλοιπης χώρας με καταξιωμένα και άρτια καταρτισμένα στελέχη τα τελευταία 10 χρόνια.

[huge_it_gallery id=»12″]

 

 

 

Αγρότες Νέας Εποχής και Τεχνολογίας και στην Ελλάδα

Αγροτικά Νέα

Ετοιμοι για τη διαδικτυακή πλατφόρμα μάρκετινγκ, branding και εξαγωγών αγροτικών προϊόντων

Αγρότες νέας εποχής προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα με στόχο την αύξηση των πωλήσεών τους και την επέκτασή τους στο εξωτερικό. Ειδικότερα, ευρεία είναι η αποδοχή της δωρεάν διαδικτυακής και διαδραστικής πλατφόρμας εκπαίδευσης και κατάρτισης που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Farm inc. από περισσότερους από 300 συμμετέχοντες (αγρότες, εκπρόσωποι αγροτικών ενώσεων, επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα, εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, φορείς χάραξης πολιτικής κ.ά.) που συμμετείχαν σε 21 πιλοτικά εργαστήρια στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στη Λετονία επισφραγίζοντας την επικαιρότητα και χρησιμότητα της πλατφόρμας. Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από έξι ενότητες (Τι είναι το μάρκετινγκ, Ενα καλό σχέδιο μάρκετινγκ, Λαϊκές αγορές, Ποιότητα, Η δύναμη του εμπορικού σήματος, Πωλήσεις στο εξωτερικό) με ιδιαίτερη έμφαση στο μάρκετινγκ – branding και στη διεθνοποίηση αγροτικών προϊόντων, σε πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και λετονικά.

 

Η πλατφόρμα οριστικοποιείται, σύμφωνα με τις προτάσεις των συμμετεχόντων, και η τελική μορφή της θα παρουσιαστεί μέσα στον Σεπτέμβριο του 2015 σε σειρά ενημερωτικών συζητήσεων και ημερίδων σε πόλεις του Βελγίου, της Ιταλίας, της Λετονίας και στην Ελλάδα: στην Αθήνα (16 Σεπτεμβρίου) από την Ελληνοαμερικανική Ενωση και από τη Μίλητος Συμβουλευτική, σε συνεργασία με το «Τhe Meraki People», στο πλαίσιο της διημερίδας με θέμα «Μπλε οικονομία: Επιτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα και δημιουργία τοπικού σχηματισμού».

Σημειώνεται ότι το έργο Farm inc. και η πλατφόρμα θα παρουσιαστούν επίσημα σε συνέδριο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο της Macerata, συντονιστής του έργου, στη Διεθνή Εκθεση του Μιλάνου αφιερωμένη στη γεωργία και στα τρόφιμα Expo Milan 2015 (27 Σεπτεμβρίου 2015), υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας.


Ελλάδα: ποιοτικά στοιχεία πιλοτικών εκπαιδεύσεων

Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 10 πιλοτικά εργαστήρια σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αθήνα, Μενίδι, Λάρισα, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, Εδεσσα) με συμμετοχή 134 ατόμων και στόχο την ευρεία ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών σε ολόκληρη τη χώρα. Εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με φορείς και αγροτικές ενώσεις, όπως το εξειδικευμένο στον αγροτικό τομέα ΙΕΚ Open Mellon στη Λάρισα, η AGROacademy του Εκπαιδευτικού Κέντρου Millennium στα Νέα Μουδανιά, η Ενωση Νέων Αγροτών Χαλκιδικής και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής «Αγιος Γεώργιος» στο Μενίδι. Πραγματοποιήθηκαν παράλληλα επισκέψεις σε βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ και branding αγροτικών προϊόντων στο Κτήμα Συγγρού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Αθήνα), εκπρόσωποι του οποίου ξενάγησαν τους συμμετέχοντες στο Κτήμα παρουσιάζοντας διάφορα προϊόντα και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς (Λάρισα), εκπρόσωποι του οποίου παρουσίασαν τον Αυτόματο Πωλητή Φρέσκου Γάλακτος.

Οι επτά στους 10 συμμετέχοντες δραστηριοποιούνται άμεσα στον αγροτικό τομέα, ενώ ποσοστό 16,7% ήταν ειδικοί σε θέματα μάρκετινγκ και 9% φορείς και εκπαιδευτές ΕΕΚ. Ποσοστό 40,4% των συμμετεχόντων εμφανίζονται μάλιστα με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα. Το σύνολο των συμμετεχόντων εξέφρασαν ικανοποίηση για το εκπαιδευτικό υλικό (94%: «εξαιρετικό» ή «πολύ καλό»), με όλους ανεξαιρέτως (100%) να δηλώνουν ότι θα το σύστηναν και σε άλλους αγρότες. Ειδικότερα χαρακτήρισαν την πλατφόρμα «φιλική προς τον χρήστη», «ενδιαφέρουσα», «εύκολη στην πλοήγηση», «ευχάριστη» και επιδοκίμασαν τη συνδυαστική προσέγγιση θεωρίας και πρακτικών παραδειγμάτων με μελέτες περιπτώσεων και οπτικοακουστικό υλικό, διευκολύνοντας έτσι την ενασχόληση των εκπαιδευομένων και την κατανόησή του.

Το 99% δήλωσε πρόθυμο να εφαρμόσει τις αρχές του branding στην επιχείρησή του. Τέλος, αν και οι εξαγωγές δεν φάνηκε να αποτελούν προτεραιότητα για πολλούς συμμετέχοντες, οι περισσότεροι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα για τη διεθνοποίηση, βρήκαν το υλικό χρήσιμο οδηγό για μελλοντική αναφορά, ενώ 90,1% είναι πρόθυμο να εφαρμόσει στρατηγικές και εργαλεία για εξαγωγές στην επιχείρησή του.

Αναφέρεται ότι το ευρωπαϊκό έργο Farm Inc. αποσκοπεί στη στήριξη των μικρών αγροτών και επιχειρηματιών στον τομέα της γεωργίας για την καλύτερη εμπορία των προϊόντων τους. Υπάρχει μεγάλη προοπτική για τα περιφερειακά και τοπικά προϊόντα στην αγορά, αλλά, όπως παρατηρείται, υπάρχει έλλειψη των στρατηγικών μάρκετινγκ για να επιτρέψει στους ευρωπαίους επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα να ανταγωνιστούν το διεθνές δίκτυο και τις δομές των πολυεθνικών εταιρειών. Βασιζόμενο σε λετονική  βέλτιστη πρακτική, ανάλυση αναγκών, έρευνα και πιλοτική δοκιμή, η  κοινοπραξία του Farm inc. σχεδίασε ένα εξειδικευμένο εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης (διαδικτυακή πλατφόρμα) προσαρμοσμένο ειδικά στις ανάγκες των ελλήνων, ιταλών, βέλγων και λετονών αγροτών.

 

Πηγή: tovima.gr

Έναρξη εξετάσεων για την Πιστοποίηση Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων στη Χαλκιδική από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Millennium στη Χαλκιδική

Νέα - Ανακοινώσεις

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015, στη Χαλκιδική, οι εξετάσεις για την Πιστοποίηση Γνώσεων στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρώην Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – ΥΠΑΑΤ) από το πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο του Millennium Education Centre στη Χαλκιδική.

Οι εξετάσεις διενεργούνται με ομαλότητα καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι. Έως σήμερα έχουν εξεταστεί με επιτυχία 180 υποψήφιοι και η διαδικασία θα συνεχιστεί για όλο το καλοκαίρι, για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού της Χαλκιδικής.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε του αγρότες, γεωπόνους αλλά και τους λοιπούς υποψηφίους που θέλουν να εγγραφούν για να δώσουν εξετάσεις για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων ότι η τιμή του παράβολου είναι στα 25,00 ευρώ, μέχρι το τέλος Αυγούστου 2015 ενώ Από 1 Σεπτεμβρίου η τιμή διαμορφώνεται στα 50 ευρώ (ΦΕΚ629/Β/20-4-2015). Όσοι θέλουν να επωφεληθούν, μπορούν αν απευθυνθούν στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Millennium ώστε να κάνουν την εγγραφή τους έγκαιρα, στα τηλέφωνα 2373022192 και 2373888005 ή στο email info@millennium.edu.gr.

Στο Millennium Education Centre – Εκπαιδευτικό Κέντρο στη Χαλκιδική εδώ και 10 χρόνια προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες κατάρτισης και εκπαίδευσης. Σε ένα άνετο και ευχάριστο  περιβάλλον, με σύγχρονο εξοπλισμό και υπό την εποπτεία κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού,  διασφαλίζουμε την ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας.

Συνεχίζουμε με γνώμονα πάντα την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και την προσήλωση στους στόχους  μας, οι οποίοι έχουν ως κατευθυντήρια γραμμή τη δια βίου μάθηση.

[huge_it_gallery id=»9″]

 

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ενημερωτική εσπερίδα του Millennium Education Centre για την ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ενημερωτική εσπερίδα του Millennium Education Centre για την ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

Αγροτικά Νέα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή ενημερωτική εσπερίδα για την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας εκπαίδευσης και εξετάσεων στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Pomegranate στη Χαλκιδική.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον κ. Ιωάννη Ράνο, γεωπόνος MSc, υπεύθυνο της AGRO academy του Millennium Education Centre, ο οποίος ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τις αλλαγές και τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και συγκεκριμένα για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και την πιστοποίηση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας αγρότης από τις 26 Νοεμβρίου 2015.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση των προσκεκλημένων με οπτικοασκουστικά μέσα από τον κ. Τριαντάφυλλο Χαλκιά γεωπόνο MSc, σχετικά με την νομοθεσία που διέπει τα γεωργικά φάρμακα και τη χρήση τους, καθώς επίσης και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η λανθασμένη χρήση και εφαρμογή τους.

Αμέσως μετά, ο Dr Γεώργιος Σαλπιγγίδης γεωπόνος, αναφέρθηκε στη χρήση και τα οφέλη της «Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας» και ανέλυσε στο κοινό τα πλεονεκτήματα της, παρουσιάζοντας τρόπους οργάνωσης και λύσεις για την μείωση  ή και αποφυγή ακόμα των ψεκασμών στις καλλιέργειες, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση του κόστους παραγωγής.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Νικήτας Μουταφτσής μηχανολόγος μηχανικός, ο οποίος αναφέρθηκε και παρουσίασε αναλυτικά τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις του εξοπλισμού εφαρμογής που χρησιμοποιεί ο αγρότης κατά την διαδικασία ραντίσματος των καλλιεργειών του, καθώς επίσης και το νέο σύστημα επιθεώρησης των ψεκαστικών σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα και η ανταπόκρισή τους θερμή. Η εκδήλωση κάλυψε ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στον τομέα της ενημέρωσης των αγροτών σχετικά με την νέα νομοθεσία που αφορά στην διακίνηση και στην χρήση Γεωργικών Φαρμάκων, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Με τη σειρά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τους ομιλητές, τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας, τους γεωτεχνικούς και τους αγρότες που παρευρέθηκαν.

Ειδικές ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε στους ομιλητές μας και ιδιαίτερα στον κ. Κωνσταντίνο Τερτιβανίδη,   προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Χαλκιδικής για τις ενέργειες που έκανε προς το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, για την διευθέτηση ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος του Νομού μας και την ισχυρή παρέμβαση στην εσπερίδα προς ενημέρωση των αγροτών για τα επίμαχα αυτά θέματα.

Το παρόν στην εσπερίδα έδωσε και ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης δημοσιογράφος της ΑγροΝέα, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του έδωσε έμφαση στον τομέα των πωλήσεων ως σημαντική παράμετρος βιωσιμότητας μιας αγροδιατροφικής επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι, από μόνη της η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων δεν είναι ικανή να δημιουργήσει κέρδος για τον αγρότη επιχειρηματία.

Στην Agroacademy πιστεύουμε ότι η βιωσιμότητα μιας αγροτικής επιχείρησης επηρεάζεται κρίσιμα από τρεις παράγοντες, την εκπαίδευση την οργάνωση και την δικτύωση.

Το όραμα μας είναι η agroacademy να γίνει ουσιαστικά το εργαλείο :

 • του αγρότη ώστε να παράγει τα προϊόντα που ζητά η αγορά , με προδιαγραφές και χαμηλό κόστος.
 • του μεταποιητή που θέλει να παράγει καινοτόμα προϊόντα από τη Γη της Χαλκιδικής και να τα προωθεί με ασφάλεια στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Το Millennium Education Centre αποτελεί πυλώνα γνώσης και εξέλιξης στη Δια Βίου Μάθηση στη Χαλκιδική και προσφέρει ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Είναι κοντά στον κόσμο και στις εξελίξεις.

[huge_it_gallery id=»7″]
Εσπερίδα με θέμα «Ενημέρωση αγροτών για την έναρξη των εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων»

Εσπερίδα με θέμα «Ενημέρωση αγροτών για την έναρξη των εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων»

Αγροτικά Νέα

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο MILLENNIUM διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «Ενημέρωση αγροτών για την έναρξη των εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων» και σας προσκαλει την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 7:00 το βράδυ στο ξενοδοχείο Pomegranate (επι της επαρχιακής οδού Ν. Μουδανιών – Ν. Ποτίδαια).

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση – ανάλυση των θεματικών ενοτήτων της εξεταστέας ύλης από ειδικούς γεωπόνους εκπαιδευτές.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή, δωρεάν στο τηλέφωνο 2373 200 000. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Εσπερίδα με θέμα «Ενημέρωση αγροτών για την έναρξη των εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων»

 

100% Επιτυχία στις εξετάσεις Security

100% Επιτυχία στις εξετάσεις Security

Νέα - Ανακοινώσεις

Με ποσοστό επιτυχίας 100% συμμετείχαν οι σπουδαστές μας στις τελευταίες εξετάσεις πιστοποίησης  της 1ης Περιόδου 2015 των επαγγελματιών, οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».

Στις εξετάσεις συμμετείχαν συνολικά 16 άτομα, τα οποία έλαβαν με επιτυχία την εν λόγω πιστοποίηση χάρις στις ικανότητες που τους διακρίνει αλλά και στην ποιοτική και άρτια εκπαιδευτική υποστήριξη που τους παρέχεται από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Χαλκιδικής MILLENNIUM EDUCATION CENTRE.

To υψηλό αυτό ποσοστό επιτυχίας αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των σπουδαστών μας καθώς και το υποστηρικτικό και το άριστα οργανωμένο πλαίσιο εκπαίδευσης και υποστήριξης που διαθέτει το MILLENNIUM EDUCATION CENTRE για την προετοιμασία και τη συμμετοχή των σπουδαστών της στις εξετάσεις.

Θέλεις κι εσύ να παρακολουθήσεις το σεμινάριο για Security και να εργαστείς; Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου.

 

 

 

 

4ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης

4ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης – Το Millennium Education Centre ήταν Εκεί!

Νέα - Ανακοινώσεις

Στο 4ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης , που διοργάνωσε το σωματείο κομμωτών Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν και φέτος οι σπουδαστές του τμήματος της κομμωτικής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Millennium Education Centre.

To Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 15 & την Δευτέρα 16 Μαρτιου.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους σε καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου συμμετέχοντας στους live διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια τους αναγνωρίστηκε αφού βραβεύτηκαν με κύπελλα, μετάλλια και επαίνους για την συμμετοχή τους.

Συγκεκριμένα η Τόλα Αλκέτα διαγωνίστηκε στο ανδρικό κούρεμα και το νυφικό χτένισμα, η Αζοίδου Ρεγκίνα στο βραδινό, η Καρακέτοβα Ελισάβετ στις βραδινές πλέξεις και η Χοχόλη Ιωάννα δημιούργησε ελεύθερο θέμα Φαντασίας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος χορηγός για τη συμμετοχή των σπουδαστών στα νυφικά χτενίσματα, ήταν ο οίκος νυφικών ΑΝΤΙΓΟΝΗ των Νέων Μουδανιών.

Φωτογραφικό υλικό

[huge_it_gallery id=»6″]

Επίσκεψη τμήματος Κομμωτικής σε γνωστό πολυκατάστημα επαγγελματικών ειδών κομμωτηρίου

Νέα - Ανακοινώσεις

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των τμημάτων κομμωτικής του Millennium Education Centre σε γνωστό πολυκατάστημα επαγγελματικών ειδών κομμωτηρίου της Χαλκιδικής.

Οι σπουδαστές της σχολής ενημερώθηκαν για τον επαγγελματικό εξοπλισμό ενός κομμωτηρίου, έμαθαν για νέα ποιοτικά επαγγελματικά προϊόντα όπως βαφές, θεραπείες, σαμπουάν, κρέμες και μάσκες μαλλιών και είχαν την ευκαιρία μάλιστα να δοκιμάσουν πολλά από τα είδη ούτως ώστε να μάθουν να αναγνωρίζουν τα υψηλής από τα χαμηλής ποιότητας προϊόντα.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά τους σπουδαστές αλλά και τους εκπαιδευτές της σχολής και τους ξενάγησαν σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του καταστήματος.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του προγράμματος του Millennium Education Centre.

 

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη

[huge_it_gallery id=»5″]

 

Το Millennium Education Centre στο Δέντρο της Αγάπης

Το Millennium Education Centre στο "Δέντρο της Αγάπης"

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre στο Δέντρο της Αγάπης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2014 στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Τρίγλιας η Χριστογεννιάτικη γιορτή «ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ».

Στην εκδηλώση συμμετήσε ενεργά το τμήμα MAKE UP ARTIST του Millennium Education Centre, με παλιούς και νέους σπουδαστές.

Κατά την τρίωρη διάρκεια της εκδήλωσης οι σπουδαστές ζωγράφισαν τις χαρούμενες φατσούλες των παιδιών του  νηπιαγωγείου με χριστουγεννιάτικα θέματα (Christmas Face Painting) και έπειτα ακολούθησαν τα μεγαλύτερα παιδιά.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Νέα - Ανακοινώσεις

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Χώρος αναμονής του Spa

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, η εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής του Millennium Education Centre στο υπερσύγχρονο και luxury PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδια Χαλκιδικής.

Σκοπός της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν να ξεναγηθούν οι σπουδαστές των παραπάνω τμημάτων στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Spa του ξενοδοχείου, έτσι ώστε να αποκομίσουν εικόνα ενός μοντέρνου εργασιακού χώρου και να τους εξηγηθεί πως εφαρμόζονται οι σπουδές τους στην πράξη.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο PomeGranate Wellness Spa Hotel και ειδικά τους κυρίους Δούκα Γεώργιο, υπεύθυνο Marketing του ξενοδοχείου και Γιασουμάκη Συμεών, θεραπευτή – γυμναστή του ξενοδοχείου, για την ξενάγηση, καθώς επίσης και τις καθηγήτριες του Millennium Education Centre, κυρίες Κάτια Λαδά, Κατερίνα Μπουλγούρη, Τάνια Καπετανοπούλου και Ιγνατιάδου Ελίζα.

Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Χώρος υποδοχής του PomeGranate Wellness Spa Hotel

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Χώρος Γεν. Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων & Κομμωτικής

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Χώρος Παραδοσιακού Χαμάμ

 

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Νέα - Ανακοινώσεις

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Ομιλία της διατροφολόγου – διαιτολόγου κ. Άννας Μιγδάνη σε παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας, στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre στα Ν. Μουδανιά (1)

Με χαρά υποδεχτήκαμε στις εγκατστάσεις μας τα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης – ομιλίας της διατροφολόγου – διαιτολόγου κ. Άννας Μιγδάνη, για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής.

Η κ. Μιγδάνη αναφέρθηκε λεπτομερώς στην σημαντικότητα μιας καλής και ισορροπημένης διατροφής, όπως αυτής της Μεσογειακής. Μίλησε στα παιδιά για τα οφέλη της, με παραδείγματα και με την χρήση παιδικών βίντεο (cartoon videos) προσπάθησε να τους μεταδώσει το νόημα της ομιλίας της.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής καθώς και να παρασκευάσουν τα δικά τους κουλουράκια με ταχίνι στην αίθουσα μαγειρικής του Millennium Education Centre, υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση του κ. Αναστάσιου Αξαρλή, καθηγητή Chef στο Millennium Education Centre, με την βοήθεια βεβαίως των πρωτοετών σπουδαστών του τμήματος Μαγειρικής – Chef.

Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Ομιλία της διατροφολόγου – διαιτολόγου κ. Άννας Μιγδάνη σε παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας, στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre στα Ν. Μουδανιά (2)

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Ο κ. Αναστάσιος Αξαρλής, Chef στο Millennium Education Centre, μαθαίνει στα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας πως να φτιάχνουνε κουλουράκια με ταχίνι (1)

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Ο κ. Αναστάσιος Αξαρλής, Chef στο Millennium Education Centre, μαθαίνει στα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας πως να φτιάχνουνε κουλουράκια με ταχίνι (2)

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Νέα - Ανακοινώσεις

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Το MILLENNIUM Education Centre, μέλος του εκπαιδευτικού ομίλου ΞΥΝΗ, μεταφέρθηκε στις νέες, υπερσύγχρονες εγκατστάσεις του.

Σε ένα νέο χώρο με πιστοποίηση ΑμεΑ, με υπερσύχρονο εξοπλισμό σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων διδασκαλίας και σεμιναρίων, στην αίθουσα αισθητικής, μασάζ και spa, στην αίθουσα κομμωτικής, στην αίθουσα υπολογιστών και στην κουζίνα μαγειρικής.

Το νέο κτίριο που στεγάζει το Millennium Education Centre, αποτελείται από τρεις (3) ορόφους: α) το ισόγειο, στο οποίο βρίσκεται η αίθουσα καλωσορίσματος και παρουσίασης των προγραμμάτων στους νέους σπουδαστες, τα γραφεία της διεύθυνσης της σχολής, η αίθουσα υπολογιστών και η μεγάλη και άνετη reception – αίθουσα αναμονής των επισκεπτών, β) τον πρώτο όροφο, στον οποίο βρίσκεται η αίθουσα κομμωτικής, η αίθουσα αισθητικής, η αίθουσα μασάζ και spa, καθώς επίσης και η αίθουσα αναψυχής των σπουδαστών, για να γίνονται πιο ευχάριστα τα διαλείματά τους και γ) τον δεύτερο όροφο, στον οποίο στεγάζεται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σεμιναρίων, η κουζίνα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με όλο τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό για την λειτουργία της, τα γραφεία του marketing της σχολής και τα γραφεία του δημιουργικού και μηχανογραφικού τμήματος.

Σε όλο το κτίριο υπάρχουν οθόνες προβολής τελευταίας τεχνολογίας 4K διαφόρων θεμάτων και μουσική για την άνετη και όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη διαμονή των σπουδαστών στο χώρο κατά την διάρκεια των μαθημάτων τους.

Στο MILLENNIUM Education Centre σχεδιάζουμε το μέλλον σου με:

 • Νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις
 • Εξειδικευμένους καθηγητές
 • Καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας
 • Online ενημέρωση προόδου σπουδαστών για γονείς και σπουδαστές
 • Ευέλικτο οικονομικό διακανονισμό πληρωμής διδάκτρων
 • Πιστοποιήσεις ACTA & ECDL
 • Πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Ι από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας

Κάνε την δική σου επιλογή σήμερα και εξασφάλισε το επαγγελματικό σου μέλλον βάζοντας γερές βάσεις στο γνωσιακό σου επίπεδο.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τη 1 Σεπτεμβρίου 2014. Με την εγγραφή τώρα κερδίζετε 20% έκπτωση στα δίδακτρα (ισχύει για τα ετήσια και δεκαοχτάμηνα προγράμματα σπουδών).

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Διεύθυνση: Αγ. Γεωργίου 14, 632 00, Ν. Μουδανιά, Χαλκιδική
Τηλ.: 23730 22192
Fax: 700 700 0900
E-mail: info@millennium.edu.gr
Website: www.millennium.edu.gr
Facebook: https://www.facebook.com/millenniumedugr
Twitter: https://twitter.com/millenniumedugr   @millenniumedugr
Google+: https://plus.google.com/116492779152911670389

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις νέες εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre.

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Είσοδος του Millennium Education Centre

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Reception – αίθουσα αναμονής επισκεπτών και σπουδαστών

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα καλωσορίσματος και παρουσίασης προγραμμάτων

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Γραφεία διεύθυνσης της σχολής

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα αισθητικής και αισθητικής άκρων

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα κομμωτικής (με ολοκαίνουριο εξοοπλισμό)

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα μασάζ και spa

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σεμιναρίων (1)

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σεμιναρίων (2)

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Γραφείο Marketing

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα συνεδριάσεων της σχολής

Σπούδασε στο MILLENNIUM Education Centre και μάθε ΔΩΡΕΑΝ ξένη γλώσσα και υπολογιστές

Σπούδασε στο MILLENNIUM Education Centre και μάθε ΔΩΡΕΑΝ ξένη γλώσσα και υπολογιστές

Νέα - Ανακοινώσεις

Σπούδασε στο MILLENNIUM Education Centre και μάθε ΔΩΡΕΑΝ ξένη γλώσσα και υπολογιστές

Είσαι μαθητής και θέλεις να σπουδάσεις;

Τώρα μπορείς!

Σπούδασε στα απογευματινά τμήματα μας, την ειδικότητα που θέλεις και μάθε ΔΩΡΕΑΝ ξένη γλώσσα και υπολογιστές.

Παρακάτω ακολουθεί η φόρμα εκδηλωσης ενδιαφέροντος – ραντεβού, την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Φόρμα ραντεβού εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Όνομα (απαραίτητο)

Επώνυμο (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο

Ημερομηνία ραντεβού

Ώρα ραντεβού

Το μήνυμά σας

Video source missing

20% έκπτωση στα δίδακτρα με την έγκαιρη εγγραφή σας

Νέα - Ανακοινώσεις

20% έκπτωση στα δίδακτρα με την έγκαιρη εγγραφή σας

Για άλλη μια χρονιά τα ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ στα Ν. Μουδανιά προσφέρουν 20% έκπτωση στα δίδακτρα των σπουδαστών, αρκεί να κάνουν έγκαιρη εγγραφή στην σχολή, στο τμήμα σπουδών που επιθυμούν.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες της σύγχρονης οικονομικής κατάστασης, τα ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ στα Ν. Μουδανιά προσπαθούν να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες και το καλύτερο επίπεδο σπουδών σε συνδυασμό με τα οικονομικότερα προγράμματα.

Επιλέξτε τον κατάλληλο τομέα σπουδών που σας αρέσει και θα σας εξασφαλίσει ένα σίγουρο επαγγελματικό μέλλον.

Καλέστε μας τώρα στο 23732.00000 ή στο 23730.22192 και ενημερωθείτε για τα προγράμματα σπουδών μας για την ακαδημιακή χρονιά 2014 – 2015.

 


Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Όνομα (απαραίτητο)

Επώνυμο (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο

Το μήνυμά σας

 

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας και Video για τα ελληνικά νησιά και τη βιοποικιλότητα στον ΟΗΕ

Αγροτικά Νέα

Με σκοπό τη διεθνή προβολή της χώρας μας, των ελληνικών νησιών και των μοναδικών φυσικών χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων τους, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ), σε συνεργασία με τα Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσιάζουν μία πρωτότυπη Έκθεση φωτογραφίας και video, με τίτλο “Conserving Biodiversity and the Traditional man-made Environment in the Greek islands: Drivers for sustainable tourism andresilient societies”, η οποία θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής Συνόδου του Πολιτικού Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στη Νέα Υόρκη, στην έδρα του ΟΗΕ, για το διάστημα 9-18 Ιουλίου.

Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης έγιναν εχθές, πρώτη ημέρα των εργασιών του Υπουργικού Σκέλους του Πολιτικού Φόρουμ του ΟΗΕ, από τον Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλο, παρουσία των Γενικών Γραμματέων των συνεργαζόμενων Υπουργείων, των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας, εκπροσώπων διεθνών αποστολών και πλήθους άλλων προσκεκλημένων από κράτη μέλη και όργανα του ΟΗΕ.

Όπως σημείωσε ο Αν. ΥΠΕΝ κατά τον χαιρετισμό του για την εγκαινίαση της Έκθεσης, η πρωτοβουλία διοργάνωσης της Έκθεσης αυτής από το ΥΠΕΝ έχει ως στόχο την ανάδειξη των ελληνικών νησιών μέσα από μια διαφορετική, βιώσιμη οπτική, εστιάζοντας στην προστασία της βιοποικιλότητας, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του παραδοσιακού ανθρωπογενούς περιβάλλοντος ως βασικών παραγόντων για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την ανάπτυξη αειφόρων πρακτικών σε βασικούς οικονομικούς τομείς, όπως ο τουρισμός.

Η Έκθεση συνδέεται θεματικά με τους «περιβαλλοντικούς» υπό εξέταση SDGs και ευθυγραμμίζεται πλήρως με το θέμα του φετινού Φόρουμ «Μετάβαση σε πιο ανθεκτικές και βιώσιμες κοινωνίες». Επιχειρεί, δε, να καταδείξει πώς οι πολιτικές προστασίας (της βιοποικιλότητας και των νησιωτικών οικοσυστημάτων αλλά και των παραδοσιακών οικισμών), αντί για εμπόδιο και τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την τουριστική δραστηριότητα, μπορούν να λειτουργήσουν θετικά για τον εναλλακτικό τουρισμό και την προβολή του μεγάλου πλούτου ενδημικής χλωρίδας και πανίδας της χώρας, δίνοντας έτσι μία άλλη νέα «ταυτότητα» στα ελληνικά νησιά, ως τουριστικών προορισμών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ, «η Ελλάδα είναι μια νησιωτική χώρα και τα νησιά της λόγω των διαφορετικών γεωμορφολογικών και κλιματικών συνθηκών που τα χαρακτηρίζουν, γίνονται πραγματικά “εργαστήρια της φύσης” και καταφύγια μοναδικών ενδημικών ειδών. Η Ελλάδα φιλοξενεί το 40% της ευρωπαϊκής χλωρίδας και το 18% της πανίδας της. Στα ελληνικά νησιά, τα ίδια φυσικά στοιχεία, διά μέσο των αιώνων, δαμάστηκαν και αξιοποιηθήκαν για την ευημερία του ανθρώπου, οδηγώντας από την αρχαιότητα σε αειφόρες πρακτικές σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, όπως η αξιοποίηση ενδημικών ειδών, η χρήση της αιολικής ενέργειας, η καλλιέργεια της γης σε αναβαθμίδες, η βιοκλιματική αρχιτεκτονική σε υπόσκαφα, ενταγμένη στο φυσικό περιβάλλον. Η αναβίωση των αειφόρων αυτών παραδοσιακών τεχνικών και πρακτικών μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα, σήμερα, για την τοπική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την καινοτομία.

Η Έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό ανά γεωγραφική περιφέρεια νησιών, με έμφαση στην βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα, αλλά και προβολή video διάρκειας 30’ που φτιάχτηκε ειδικά για την εκδήλωση, με υλικό που συλλέχθηκε από ποικίλους φορείς και πηγές.

Πηγή: ypaithros.gr

Η αγροτική βιομηχανία στρέφεται στη διαστημική τεχνολογία

Αγροτικά Νέα

Η πρόσβαση σε δεδομένα έχει καταστεί βασικό ζήτημα για τον αγροτικό τομέα, καθώς θα μπορούσε να επωφεληθεί από τα ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα, μεταδίδει η EURACTIV Γαλλίας στην ιστοσελίδα της.

Με την ανάπτυξη της γεωργίας ακριβείας, η πρόσβαση σε δεδομένα καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική για τον αγροτικό τομέα.

Στόχος είναι η βελτίωση της γνώσης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω των νέων τεχνολογιών και η τελική προσαρμογή των τεχνικών παραγωγής. Ενώ ορισμένα από αυτά συλλέγονται με εργαλεία, όπως drones και αισθητήρες, ταυτόχρονα παράγονται σε μεγαλύτερη κλίμακα από τους δορυφόρους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της διαστημικής της πολιτικής.

«Από το διάστημα, έχουμε μια σφαιρική οπτική για τα πράγματα», δήλωσε ο Hervé Pillaud, αγρότης και μέλος του French Digital Council, στη διάρκεια διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Γαλλικού Γεωργικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι.

«Αυτό θα επιτρέψει στη γεωργία να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην οικολογική μετάβαση». Σύμφωνα με τον κ. Pillaud, τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το διάστημα θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη βελτίωση της διαχείρισης κινδύνων (π.χ. κλιματικοί κίνδυνοι) και τις πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των γεωργικών αγορών παγκοσμίως.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τρία διαστημικά προγράμματα θα μπορούσαν να στηρίξουν τον γεωργικό τομέα. Το πιο σημαντικό είναι το πρόγραμμα Corpernicus, που συλλέγει πληροφορίες, οι οποίες δύναται να εφαρμοστούν για την κατανόηση της κλιματικής αλλαγής, την εξέλιξη της βιομάζας και τη διαχείριση των υδάτων.

Στη συνέχεια, ιδιαίτερα χρήσιμα για τη γεωργία ακριβείας είναι τα προγράμματα Galileo και EGNOS, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση γεωργικών μηχανημάτων.

«Οι αποταμιεύσεις είναι τεράστιες όσον αφορά τους πόρους και το εργατικό δυναμικό», δήλωσε ο Head of Unit στη DG GROW και αρμόδιος για τη διαστημική πολιτική, Matthias Petschke.

Όπως επισημαίνει, το EGNOS διαθέτει ήδη μια σημαντική «κοινότητα χρηστών», αλλά ο αριθμός των γεωργικών μηχανημάτων που είναι συμβατά με την τεχνολογία πλοήγησης είναι πιο περιορισμένος.

«Η Ευρώπη θα συνεχίσει να επενδύει σε αυτά τα προγράμματα», δήλωσε ο κ. Petschke. Η Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για επενδύσεις ύψους 16 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διαστημική πολιτική για την περίοδο 2021-2027.

Πηγή : ypaithros.gr

Ψηφιοποίηση του αρχείου της Γεωργικής Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών

Αγροτικά Νέα

Προχωρά η ψηφιοποίηση τμημάτων του ιστορικού και επιστημονικού αρχείου της Γεωργικής Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου αυτά να μην καταστραφούν και να είναι ευκολότερα προσβάσιμα, με τη μορφή ηλεκτρονικού αρχείου, σε ερευνητές και πολίτες. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής και το ΙΓΕ υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του σχετικού έργου, προϋπολογισμού έως 100.000 ευρώ με ΦΠΑ. Εκπληρώνεται έτσι ένα πάγιο, εδώ και 15 χρόνια, αίτημα των Φίλων του δάσους Συγγρού.

200.000 σελίδες βιβλίων προς ψηφιοποίηση και καταλογογράφηση

Η Γεωργική Βιβλιοθήκη βρίσκεται στην έδρα του Ινστιτούτου, στον Πύργο Συγγρού του Κτήματος Συγγρού στην Κηφισιά, ενώ το προς ψηφιοποίηση και καταλογογράφηση υλικό αφορά σε 200.000 σελίδες βιβλίων. Το έργο έχει ως στόχο τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς η μη σωστή διατήρηση του αρχειακού υλικού επί δεκαετίες, οι αλλεπάλληλες καταστροφές, οι συχνές μεταφορές του υλικού και η καθημερινή χρήση του από τους ερευνητές, συντέλεσαν στη φθορά του. Προκειμένου δε η φθορά αυτή να μην οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή μέρους ή του συνόλου του αρχειακού υλικού, η άμεση ψηφιοποίηση μεγάλου μέρους του, κρίνεται ως η μοναδική λύση μελλοντικής διατήρησης του σημαντικού πληροφοριακού περιεχομένου του.

Ειδικότερα, η ψηφιοποίηση θα επιτρέψει:

Την προστασία του υλικού από περαιτέρω φθορά και τη διάθεσή του με ασφάλεια στους ερευνητές,
την ευκολότερη πρόσβαση στο υλικό, καθώς τα ψηφιοποιημένα έγγραφα προβλέπεται να αποθηκευτούν σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης εγγράφων όπου θα καταγράφεται και περιγράφεται λεπτομερώς το ταξινομημένο υλικό,
την ταυτόχρονη ανάγνωση από περισσοτέρους του ενός ερευνητές του ίδιου φακέλου,
τη δυνατότητα ταυτόχρονης υποδοχής περισσοτέρων ερευνητών στον χώρο του αναγνωστηρίου,
το ψηφιοποιημένο υλικό μπορεί να αποτελέσει επίσης πρώτη ύλη για την παραγωγή σύνθετων, δευτερογενών πολιτιστικών προϊόντων και υπηρεσιών (εκδόσεις, εκθέσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α.).

Πηγή: ypaithros.gr

1.500 εφαρμογές νέων τεχνολογιών διαθέσιμες στους Έλληνες παραγωγούς

Αγροτικά Νέα

Σε πλήρη λειτουργία η ευρωπαϊκή πλατφόρμα καινοτομίας Smart-Akis

Ενα ευρετήριο 1.500 εφαρμογών για νέες τεχνολογίες είναι ελεύθερα διαθέσιμο στους Έλληνες παραγωγούς στo πλαίσιo του ερευνητικού ευρωπαϊκού προγράμματος Smart-Akis, που αποτελεί ένα θεματικό δίκτυο για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη γεωργία, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά του στις Βρυξέλλες. «Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα smart-akis, που είναι διαθέσιμη σε όλους, και στην ελληνική γλώσσα, υπάρχουν γύρω στις 1.500 εφαρμογές νέων τεχνολογιών, με τις 430 να είναι ήδη σε εμπορικό στάδιο, είτε από ελληνικές επιχειρήσεις ή νεοφυείς είτε από εταιρείες με παγκόσμια δραστηριότητα. Επίσης, έχουμε ανατρέξει σε 15.000 ερευνητικά άρθρα, επιλέγοντας 1.000 εφαρμογές που έχουν δοκιμαστεί και βρίσκονται και αυτές σε εμπορικό στάδιο», αναφέρει στην «ΥΧ» o Σπύρος Φουντάς, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συντονιστής του προγράμματος.

Παρουσίαση αποτελεσμάτων
Μέσω της θέσης που κατείχε το ΓΠΑ, ως επικεφαλής ολόκληρου του προγράμματος, έγινε κατανοητό σε όλη την Ευρώπη το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ένταξη των νέων τεχνολογιών στο χωράφι, καθώς και της ικανότητάς της να συντονίσει και να διαχειριστεί ένα έργο που προσέλκυσε εκατοντάδες αγρότες σε συναντήσεις και πρακτικές στο χωράφι. «Στo πλαίσιo του έργου πραγματοποιήθηκαν workshops σε επτά χώρες, στα οποία συμμετείχαν συνολικά 980 αγρότες και από τα οποία καταφέραμε να εξάγουμε συμπεράσματα για το τι χρειάζονται οι παραγωγοί και τους τρόπους που θα διαδοθεί η καινοτομία», επισημαίνει ο Σ. Φουντάς και συνεχίζει, λέγοντας πως «η επιτυχία του έργου αποτυπώθηκε και κατά το συνέδριο παρουσίασης των αποτελεσμάτων στο οποίο παρευρέθηκαν άτομα από πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ 12 άτομα είχαν έρθει από την Κομισιόν. Επίσης, στις συζητήσεις στο τέλος του συνεδρίου συμμετείχαν άτομα από το Ολλανδικό Πανεπιστήμιο Wageningen, πάροχοι γεωργικών συμβουλών και εταιρείες τεχνολογίας με παγκόσμια εμβέλεια». Χάρη στο μεγάλο ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου, το έργο θα συνεχίσει τη λειτουργία του, «καθώς για τα επόμενα δύο χρόνια οι εταίροι θα υποστηρίξουν το έργο μέσω εσωτερικής χρηματοδότησης, με σκοπό να συνεχίσει η πλατφόρμα, αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα να ανανεώνονται με καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες», επεσήμανε ο Σ. Φουντάς.

Διάδοση της καινοτομίας
Όλες οι συναντήσεις που έγιναν σε επίπεδο χωραφιού, οι συζητήσεις και οι ημερίδες στο πλαίσιο του έργου εξέδωσαν αποτελέσματα για τους παράγοντες που εμποδίζουν τη διάδοση της καινοτομίας. Ο Σ. Φουντάς αναφέρει πως «αυτό που είδαμε για αυτές τις τεχνολογίες και αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο είναι η εκπαίδευση, καθώς υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην εκπαίδευση και την επιμόρφωση για τις νέες τεχνολογίες. Ένας από τους τρόπους που καταγράφηκε για την εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών στο χωράφι είναι ότι πρέπει να ενταχθούν περισσότερα μαθήματα στα ίδια τα πανεπιστήμια που εκπαιδεύουν γεωπόνους για να μάθουν να χειρίζονται τέτοιες τεχνολογίες και μετά μέσω της συμβουλευτικής εφαρμογής να μεταφέρουν τις γνώσεις και τα οφέλη στους παραγωγούς. Υπάρχουν ακόμα τεχνικά θέματα που πρέπει να λυθούν, σύμφωνα με τους ίδιους τους αγρότες, που σχετίζονται με την επικοινωνία των μηχανημάτων διαφορετικών εταιρειών.

Άλλα σημαντικά αποτελέσματα είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε σε όλες τις χώρες την ύπαρξη επιδεικτικών αγροκτημάτων με νέες τεχνολογίες και όχι ερευνητικών. Αγροκτήματα που απευθύνονται σε πραγματικές συνθήκες και πραγματικούς αγρότες, τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι προσβάσιμα από όλους και θα απευθύνονται στις πραγματικές ανάγκες των αγροτών, αλλά και στα οφέλη τόσο στην παραγωγή όσο και στο εισόδημά τους».

Πηγή : ypaithros.gr

Μικρές προσκλήσεις κάτω των 10 εκατ. για ιδιωτικές επενδύσεις μέσω Leader

Αγροτικά Νέα

Μία απλοποιημένη εκδοχή της διαδικασίας για προσκλήσεις κάτω των 10 εκατ. ευρώ και για μικρό αναμενόμενο αριθμό δικαιούχων, εισάγουν οι διαχειριστικές αρχές για τις ιδιωτικές επενδύσεις των Leader.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda, αυτές τις ημέρες αναμένεται να εκδοθούν οι απαραίτητες οδηγίες προς τις 47 κατά τόπους Αναπτυξιακές, ώστε μέσα στο έτος να προχωρήσουν στις προκηρύξεις των ιδιωτικών έργων.

Σημειωτέον πριν λίγες μέρες, στην 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 από τη Χαλκίδα, ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξη Χαράλαμπος Κασίμης είχε αναφέρει ότι: «Υπογράψαμε το θεσμικό πλαίσιο για τα ιδιωτικά Leader, το οποίο θα έχουν στα χέρια τους οι Αναπτυξιακές προκειμένου να τις προκηρύξουν».

Υπενθυμίζεται ότι τα ιδιωτικά επενδυτικά έργα, που είναι οι ξενώνες, οι μικρές μονάδες μεταποίησης και οι άλλες επιχειρήσεις υλοποιούνται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα και το μέγιστο ύψος του προϋπολογισμού είναι τα 600.000 ευρώ, εκ των οποίων ποσοστό 20% έως 65% μπορεί να καλύψει χρηματοδοτικά το Leader.

Ανάλογα με την περιφέρεια, υπάρχει ένα ποσοστό χρηματοδότησης ως βάση, ενώ για να φτάσει κάποιος επενδυτής στο 65% πρέπει:

α) Να είναι πολύ μικρή επιχείρηση

β) Να έχει ως επενδυτικό σχέδιο κάτι που μπορεί να ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες-στόχους που έχει θέσει η Αναπτυξιακή Εταιρεία, στην περιοχή της οποίας θα υλοποιήσει την επένδυσή του. Αυτό μπορεί να το μάθει ρωτώντας στην Αναπτυξιακή Εταιρεία (ή Ομάδα Τοπικής Δράσης Leader).

γ) Να μην έχει λάβει συνολικά την τελευταία τριετία χρηματοδότηση άνω των 200.000 ευρώ (δημόσια δαπάνη).

Τι χρηματοδοτεί

Οι οριζόντιες δράσεις που χρηματοδοτούνται με ποσοστό 50% αφορούν μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με σκοπό τη μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη των γεωργικών προϊόντων, εκτός των προϊόντων αλιείας. Τέτοια προϊόντα/κλάδοι, είναι ενδεικτικά:

– Κρέας – πουλερικά – κουνέλια (σφαγεία βοοειδών, πτηνοσφαγεία, χοιρινών, αιγοπροβάτων, παραγωγή κρεατοσκευασμάτων και προϊόντων με βάση το κρέας, αλλαντικών, μονάδες δημιουργίας ζωικών υποπροϊόντων κ.τ.λ.)

– Γάλα (επεξεργασία γάλακτος, παραγωγή προϊόντων γάλακτος, τυρί, γιαούρτι κ.τ.λ.)

– Αυγά (τυποποίηση συσκευασία αυγών)

– Μέλι – Σηροτροφία – Σαλιγκάρια

– Ζωοτροφές (παραγωγή μιγμάτων ζωοτροφών για οικόσιτα και γουνοφόρα ζώα)

– Δημητριακά (παραγωγή αλεύρων, ξήρανση δημητριακών κ.τ.λ.)

– Ελαιούχα προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων)

– Οίνος

– Οπωροκηπευτικά

– Άνθη (τυποποίηση και εμπορία ανθέων)

– Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά

-Σπόροι και Πολλαπλασιαστικό Υλικό

-Ξύδι (παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες).

Πηγή : Agronews.gr

Συν 50% στα δικαιώματα αγροτών μικρής ηλικίας

Αγροτικά Νέα

Πρόσθετη ενίσχυση στο 25-50% της µέσης αξίας των δικαιωµάτων τους θα λάβουν τον ερχόµενο Οκτώβρη οι νέοι αγρότες κάτω των 40 ετών που ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους από το 2013 και µετά, σύµφωνα µε τροποποιητική απόφαση που επιβεβαιώνει πλήρως σχετικό πρωτοσέλιδο τίτλο της Agrenda του περασµένου Απρίλη.

Όπως αναφέρει η τροποποιητική (ΦΕΚ 2223/Β’/2018) το ύψος του συντελεστή (25-50%) θα καθοριστεί από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα χρήµατα αυτά αντιστοιχούν στο 2% του Εθνικού Φακέλου (περίπου 21 εκατ. ευρώ). Παράλληλα µία άλλη απόφαση (ΦΕΚ 2229/Β’/2018) ορίζει πως θα υπάρξει φέτος επιπλέον γραµµική µείωση όλων των δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης ύψους έως 2%, ώστε να χορηγηθούν δικαιώµατα βασικής ενίσχυσης σε γεωργούς νεαρής ηλικίας και σε νεοεισερχόµενους µε πρώτο ΟΣ∆Ε το 2018.

Θυµίζουµε πως τα παραπάνω αφορούν τις ενισχύσεις που θα δοθούν βάσει των φετινών αιτήσεων ενίσχυσης. Αναλυτικά, βάσει της απόφασης µε θέµα: «Τροποποίηση της αριθµ. 104/7056/21-01-2015 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ τ.Β΄/147). Εθνικές επιλογές, διοικητικά µέτρα και διαδικασίες εφαρµογής των άµεσων ενισχύσεων κατ’ εκτέλεση του Καν.(ΕΕ) 1307/2013 και του Καν. (ΕΕ) 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου» ισχύουν πλέον τα κάτωθι:

8. Η παράγραφο 1 του άρθρου 30, αντικαθίσταται ως εξής:

1. Η ενίσχυση για γεωργούς νεαρής ηλικίας χορηγείται ετησίως κατόπιν ενεργοποίησης των δικαιωµάτων ενίσχυσης από το γεωργό, για περίοδο πέντε ετών, αρχής γενοµένης από την πρώτη υποβολή της αίτησης ενίσχυσης για γεωργούς νεαρής ηλικίας, υπό την προϋπόθεση ότι η εν λόγω υποβολή πραγµατοποιείται εντός πέντε ετών από τη σύσταση που αναφέρεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 31 της παρούσας. Το εν λόγω χρονικό διάστηµα των πέντε ετών εφαρµόζεται επίσης για τους γεωργούς που λαµβάνουν ενίσχυση για γεωργούς νεαρής ηλικίας όσον αφορά απαιτήσεις πριν από το έτος υποβολής αιτήσεων 2018.

9. Η παράγραφος 2 του άρθρου 30, αντικαθίσταται ως εξής:

Σε εφαρµογή του άρθρου 50.6.α του Κανονισµού όπως τροποποιήθηκε µε τον Καν (ΕΕ) 2017/2393, το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται κάθε χρόνο, µε τον πολλαπλασιασµό των ενεργοποιηθέντων δικαιωµάτων µε συντελεστή που αντιστοιχεί σε ποσοστό µεταξύ 25% και 50% της µέσης αξίας των δικαιωµάτων ενίσχυσης που κατέχει ή µισθώνει ο γεωργός. Ο εν λόγω συντελεστής ετησίως καθορίζεται από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ.


Φετινοί δικαιούχοι

1. Για να κριθεί ένας γεωργός δικαιούχος θα πρέπει να έχει αιτηθεί την εν λόγω ενίσχυση και να είναι κάτοχος δικαιωµάτων το συγκεκριµένο έτος ενίσχυσης. (Εφόσον έχει µισθωµένα δικαιώµατα είναι δικαιούχος της ενίσχυσης έως τη λήξη µίσθωσης των δικαιωµάτων εκτός και αν στο µεταξύ υποβάλλει αίτηση µεταβίβασης δικαιωµάτων).

2. 2α. Ως Γεωργοί Νεαρής Ηλικίας, νοούνται τα Φυσικά Πρόσωπα, τα οποία:

-δηµιουργούν για πρώτη φορά γεωργική εκµετάλλευση ως επικεφαλής αυτής ή έχουν ήδη εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που προηγούνται της πρώτης υποβολής αίτησης για το καθεστώς βασικής ενίσχυσης και

-είναι ηλικίας έως 40 ετών κατά το έτος υποβολής της αίτησης που αναφέρεται παραπάνω

Στα Φυσικά Πρόσωπα ως έτος δηµιουργίας για πρώτη φορά της γεωργικής εκµετάλλευσης νοείται το έτος πρώτης υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης. Π.χ. για το έτος ενίσχυσης 2018 το Φυσικό Πρόσωπο θα πρέπει να έχει υποβάλλει πρώτη φορά Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης το έτος 2013 ή µεταγενέστερα αυτού.

Πηγή:Agronews.gr

ΠΑΑ 2014-2020: Σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία τα περισσότερα χρήματα

Αγροτικά Νέα

Τι προβλέπει η απόφαση του ΥΠΑΑΤ για την περιφερειακή κατανομή πόρων σε Μεταποίηση και Εγγειοβελτιωτικά έργα

Στην κατανομή των πόρων μεταξύ των Περιφερειών της χώρας για το υπομέτρο 4.2 «Επενδύσεις, που αφορούν τη μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη των γεωργικών προϊόντων» και τη δράση 4.3.1 «Εγγειοβελτιωτικά έργα» κατέληξε το ΥΠΑΑΤ. Ιδιαίτερα ωφελημένες εμφανίζονται οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, στις οποίες κατανέμονται και τα περισσότερα χρήματα, σε σχέση με τις υπόλοιπες 11 περιφέρειες. Πλέον, είναι στη δικαιοδοσία των αρμόδιων υπηρεσιών της κάθε περιφέρειας να ενεργοποιήσουν τις εκχωρούμενες παρεμβάσεις.

Ποσά

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την τελική κατανομή των πόρων, η οποία και εστάλη στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) την περασμένη Τρίτη, 3 Ιουλίου, στο υπομέτρο 4.2, κατανέμεται στην Κεντρική Μακεδονία το ποσό των 8,5 εκατ. ευρώ, στη Θεσσαλία το ποσό των 8,07 εκατ. ευρώ και ακολουθούν η Δυτική Ελλάδα με 5,69 εκατ. ευρώ και η Πελοπόννησος με 3,89 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των 50,67 εκατ. ευρώ.

Το μικρότερο ποσό κατανέμεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (0,7 εκατ. ευρώ), με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προηγείται, με 1,05 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα και στη δράση 4.3.1, κατανέμεται στην Κεντρική Μακεδονία το ποσό των 22,77 εκατ. ευρώ, στη Θεσσαλία 15,18 εκατ. ευρώ, και ακολουθούν η Στερεά Ελλάδα με 12,67 εκατ. ευρώ και η Πελοπόννησος με 12,52 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των 120,4 εκατ. ευρώ.

Το μικρότερο ποσό κατανέμεται επίσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (2,67 εκατ. ευρώ), με την Περιφέρεια Ηπείρου να προηγείται, με 4,61 εκατ. ευρώ.

Βασικές αρχές

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΥΠΑΑΤ, η κατανομή των πόρων μεταξύ των περιφερειών πραγματοποιείται με βάση συγκεκριμένες αρχές:

Ένα μέρος της κατανομής ακολουθεί την υφιστάμενη διασπορά των πόρων μεταξύ των περιφερειών ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα απότομης μείωσης των κεφαλαιακών ροών.
Λαμβάνεται υπόψη η σημασία του κάθε τομέα παρέμβασης τόσο στην οικονομική διάρθρωση της εκάστοτε περιφέρειας όσο και διαπεριφερειακά.
Η ενίσχυση της κτηνοτροφίας αποτελεί οριζόντια προτεραιότητα σε παρεμβάσεις που απευθύνονται σε γεωργούς ή μεταποιητικές επιχειρήσεις.
Επιπλέον, χρησιμοποιούνται κάθε φορά ειδικές παράμετροι για κάθε παρέμβαση.
Μεταποίηση
Σχετικά με το υπομέτρο 4.2, οι πόροι κατευθύνονται κυρίως στις περιφέρειες όπου ο πρωτογενής τομέας και ο τομέας της μεταποίησης έχουν ιδιαίτερη σημασία και ταυτόχρονα παρουσιάζουν έντονη συμβολή στις συνολικές εθνικές οικονομικές επιδόσεις. Σε συνδυασμό με την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και την αποφυγή της απότομης διακοπής των υφιστάμενων κεφαλαιακών ροών, η σημασία του τομέα της μεταποίησης στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία λαμβάνει και τη μεγαλύτερη βαρύτητα, σε ποσοστό 40%.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, οι πόροι που κατανέμονται, ενεργοποιούνται με την προϋπόθεση ότι διασφαλίζεται η αποφυγή ανταγωνισμού με αντίστοιχες δράσεις του LEADER, για τις ίδιες περιοχές παρέμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν υποβληθεί συνολικά 535 αιτήσεις στήριξης και για τις δύο δράσεις του υπομέτρου, με τις αξιολογήσεις να έχουν πλέον ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα, στη δράση 4.2.1 είχαν υποβληθεί 502 αιτήσεις, οι οποίες γεωγραφικά κατανέμονταν κατά κύριο λόγο στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και στους τομείς των οπωροκηπευτικών, γαλακτοκομικών, ελαιούχων προϊόντων και οίνου και στη δράση 4.2.2 είχαν υποβληθεί 33 αιτήσεις, οι οποίες κατανέμονταν στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Πελοποννήσου και στους τομείς της παραγωγής προϊόντων κοσμετολογίας και διατροφής, πυρηνελαιουργείων, ζυθοποιίας και παραγωγής αποσταγμάτων.

Εγγειοβελτιωτικά

Όσον αφορά τη δράση 4.3.1, οι πόροι κατευθύνονται κυρίως στις περιφέρειες όπου μεταξύ άλλων, παρουσιάζουν ανάγκες βελτίωσης της ποσοτικής κατάστασης των υπόγειων υδάτων. Με δεδομένο ότι λαμβάνεται υπόψη και η αποφυγή απότομης διακοπής των υφιστάμενων κεφαλαιακών ροών, το ποσοστό βαρύτητας διαμορφώνεται στο 60% με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα (30% για την σημασία του στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία και 30% στην απασχόληση), και στο 20% σχετικά με το ποσοστό της έκτασης που αντιστοιχεί σε λεκάνες απορροής με κακή ποσοτική κατάσταση και στο 20% σχετικά με την κατανομή των πόρων ανά περιφέρεια την περίοδο 2007-2013.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόσκληση η ημερομηνία λήξης για την ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων έχει οριστεί η 31η Αυγούστου 2018.

Πηγή: ypaithros.gr

Επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρησιακών ομάδων που εντάσσονται στο Μέτρο 16

Αγροτικά Νέα

Εφτασε η ώρα η έρευνα να βγει από τα εργαστήρια και να περάσει στο χωράφι και στον στάβλο, ώστε να δώσει λύση σε μακροχρόνια προβλήματα της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων από «κάτω προς τα πάνω». Από τον αγρότη, δηλαδή, που θα δώσει ο ίδιος λύση σε πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σε συνεργασία με τον ερευνητή και τον επιστήμονα. Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται μέσω των επιχειρησιακών ομάδων που εντάσσονται στο Μέτρο 16 και που έχουν αρχίσει ήδη να δίνουν αποτελέσματα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η «ΥΧ», η οποία παρουσίασε από τη πρώτη στιγμή λειτουργίας της τη σημασία της συνεργασίας και της καινοτομίας, ξεκινά να παρουσιάζει επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρησιακών ομάδων που λειτουργούν ήδη στην Ευρώπη, αλλά και παραδείγματα συνεργασίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται παρακάτω η περίπτωση της επιχειρησιακής ομάδας TRAS.IRRI.MA. στην Basilicata της Ιταλίας για την ορθολογική χρήση του αρδευτικού νερού, καθώς και το έργο «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», που προβάλλει τη συνεργασία Θεσσαλών αγροτών με επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το κάλεσμα Ιταλών αγροτών για την ορθολογική χρήση του νερού

Με κοινό στόχο την ορθολογική χρήση του νερού στον τομέα των φρούτων και λαχανικών, αγροτικοί συνεταιρισμοί της Ιταλίας απευθύνθηκαν σε πανεπιστήμια και φορείς τεχνολογίας για να περάσουν οι πρακτικές βιώσιμης άρδευσης από τη θεωρία στην πράξη. Ο καθηγητής, Μεσογειακών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Bartolomeo Dichio, από το Πανεπιστήμιο της Basilicata, αναφέρει στην «ΥΧ» πως αγρότες από την οργάνωση παραγωγών Asso Fruit Italia, από τον αγροτικό συνεταιρισμό APOFRUI ITALIA και την Ένωση Οινοποιών της περιοχής Vulture της Basilicata αναζητούσαν λύσεις στη λανθασμένη χρήση του αρδευτικού νερού που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής και τη μειωμένη ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Η λύση

Η ανάγκη αυτή έφερε κοντά ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Basilicata, από το δημόσιο ερευνητικό κέντρο γεωργίας και περιβάλλοντος (CREA-AA), από την εθνική επιτροπή έρευνας (CNR-IMAA), από την εθνική υπηρεσία νέων τεχνολογιών (ENEA) και την εθνική υπηρεσία αγροτικής καινοτομίας (ALSIA). Σε συνεργασία με τους αγρότες, οι παραπάνω φορείς δημιούργησαν ένα σύστημα συμβουλών άρδευσης που βασίζεται σε μετεωρολογικά δεδομένα και στην ανοχή των καλλιεργειών στο υδατικό στρες.

Οι Ιταλοί αγρότες παρακολουθούν σεμινάρια σχετικά με τις μεθόδους άρδευσης και τις αγροτεχνολογικές καινοτομίες, ώστε να μάθουν να τις χρησιμοποιούν και μετά την ολοκλήρωση της επιχειρησιακής ομάδας. Ο καθηγητής Β. Dichio επισημαίνει στην «ΥΧ» πως το συμβουλευτικό σύστημα άρδευσης, βασισμένο στα μετεωρολογικά δεδομένα, όπως καταγράφηκε από τις καλλιέργειες των παραγωγών, έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρημάτων, υδάτινων πόρων, ενέργειας και αγροχημικών, καθώς και την εξασφαλισμένη ποιότητα του προϊόντος μέχρι το τέλος της αγροδιατροφικής αλυσίδας.

Συνεργασία καθηγητών του ΓΠΑ με παραγωγούς της Θεσσαλίας

«Η δημογραφική ανανέωση, η γνώση, η καινοτομία και η συνεργασία αποτελούν την καρδιά μιας νέας πολιτικής και εγκάρσιο στόχο της ΚΑΠ μετά το 2020 που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου με κεντρικό άξονα τον αγροδιατροφικό τομέα». Με τη συγκεκριμένη δήλωση, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης, χαιρέτισε την προσπάθεια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών να συνεργαστεί με Θεσσαλούς αγρότες και να φέρει την έρευνα από το εργαστήριο στο χωράφι, με αφορμή το έργο «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά». Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, που παρουσίασε τα πρώτα του αποτελέσματα την Παρασκευή 29/6 στο ΓΠΑ, ο Γ.Γ. επισήμανε, επίσης, πως το ΥΠΑΑΤ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την εφαρμογή του Μέτρου 16 και πως έργα όπως το συγκεκριμένο αποτελούν κεντρικής σημασίας για την εφαρμογή του μέτρου.

Από το εργαστήριο στο χωράφι

Το έργο «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», που πραγματοποιείται σε συνεργασία του ΓΠΑ, του Πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, «έχει στόχο να δημιουργήσει νέα δεδομένα γνώσης και δικτύωσης στους αγρότες της Θεσσαλίας στα αντικείμενα της κτηνοτροφίας, της γαλακτοκομίας και της τυροκομίας, της μελισσοκομίας, της καλλιέργειας ψυχανθών και της καλλιέργειας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Να δημιουργήσει υποδομές, καινοτόμες δράσεις, να επικαιροποιήσει τις γνώσεις, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να πάνε ένα βήμα παραπέρα», δήλωσε στην «ΥΧ» η Μαίρη Καψοκεφάλου, αναπληρώτρια πρύτανης και καθηγήτρια ΓΠΑ, τονίζοντας πως όλα τα παραπάνω δημιουργούνται από κοινού με τους νέους αγρότες και τους καθηγητές του πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν όλες εκείνες οι δράσεις για κάθε ένα από τα αντικείμενα που εστιάζει το έργο, οι οποίες οδήγησαν τους καθηγητές σε διάφορα σημεία της Θεσσαλίας, μίλησαν με τους αγρότες, τους παρέδωσαν πρακτικά μαθήματα και έπειτα όλοι μαζί εφάρμοσαν πρακτικές βασισμένες στα προβλήματα που είχαν θέσει οι αγρότες, με αποτέλεσμα τη βιώσιμη παραγωγή προϊόντων.

Το έντονο ενδιαφέρον, όμως, για το Μέτρο 16 αποδεικνύεται και μέσω των ημερίδων που διοργανώνονται στις περιφέρειες, με σκοπό την ενημέρωση των αγροτών για τη δημιουργία επιχειρησιακών ομάδων. Η πιο πρόσφατη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Συνεργαζόμαστε για την καινοτομία στη γεωργία, την κτηνοτροφία και το περιβάλλον: Δημιουργία επιχειρησιακών ομάδων Μέτρου 16», που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του ΠΑΑ 2014-2020. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης του Μέτρου 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ 2014-2020, καθώς και η σχετική πρόσκληση για τη χρηματοδότηση προτάσεων συνεργασίας μεταξύ αγροτών, ερευνητών, συμβούλων και φορέων τεχνογνωσίας για την υλοποίηση καινοτόμων σχεδίων. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν θεματικά εργαστήρια, τα οποία λειτούργησαν ως πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και αναγνώρισης αναγκών, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δικτυωθούν και να συνεργαστούν για τη δημιουργία επιχειρησιακών ομάδων.

Πηγή: ypaithros.gr

Εντός Ιουλίου εξόφληση του 30% των βιολογικών του 2017, ανάλογα με το πότε φτάνουν οι φάκελοι οι πληρωμές των νέων του 2014

Αγροτικά Νέα

Οπωσδήποτε μέσα στον Ιούλιο, όπως έχει γράψει πρώτος ο ΑγροΤύπος, εδώ και αρκετές εβδομάδες, προγραμματίζει ο αρμόδιος οργανισμός πληρωμών του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ), να καταβάλλει το υπόλοιπο ποσό (περίπου 10 εκατ. ευρώ), που αντιστοιχεί στα βιολογικά του 2017, στους δικαιούχους παραγωγούς.

Στόχος των επιτελών του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως έχει δηλώσει σχετικά μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο αντιπρόεδρος του οργανισμού, κ. Γιώργος Κέντρος είναι «η βιολογική γεωργία του 2017 να πληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου και οι νέοι του 2014, όταν μας έρχονται φάκελοι πληρωμής από τις ΔΑΟΚ, να πληρώνουμε».

Εν τω μεταξύ μείζον θέμα έχει προκύψει σε υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ με τους κομμένους της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, οι οποίοι υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες από διάφορες περιοχές της χώρας. Οι παραγωγοί απειλούν με μηνύσεις και προσφυγή στη δικαιοσύνη, καθώς έχασαν ποσά που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 5.000 και 6.000 ευρώ.

 

Πηγή : Αγρότυπος

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στο Millennium Education Centre

Νέα - Ανακοινώσεις

Με επιτυχία διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Halkidiki, το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Blue Green και με την υποστήριξη του Millennium Education Centre, ομιλία με κεντρικό θέμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε», στις 26 Απριλίου 2018.

Οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις προοπτικές που ανοίγονται στους νέους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν, μέσω της πράσινης οικονομίας.

Ομιλητής της εκδήλωσης, ήταν ο κ. Λάκης Στροίκος Χημικός μηχανικός και σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ο κ. Στροίκος αναφέρθηκε στο τι είναι η πράσινη οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται από αυτήν μέσω της ΕΕ. Επίσης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι η εδραίωσή της στην τοπική κοινωνία, παρουσιάζοντας παραδείγματα τριών Ευρωπαϊκών έργων που υλοποιούνται με συνδυασμό της καινοτομίας, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών, αλλά και τη συμμετοχή του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να λάβουν έντυπο υλικό σχετικό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα στελέχη του Europe Direct Halkidiki.

Από την πλευρά του Millennium Education Centre την εκδήλωσε χαιρέτησε η Διευθύντρια Σπουδών κα. Αθανασία Πέσχου, ενώ ο επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος , τόνισε ότι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Halkidikiσυνεχίζει να προχωρά σε σημαντικές εκδηλώσεις με εξειδικευμένους ομιλητές με σκοπό να ενημερώσει το κοινό και τους νέους ανθρώπους. ​

Τέλος, χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρός της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής κ. Γιώργος Πασαλής.