Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης

Image

Σκοπός του προγράμματος


Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας – Chef εξασφαλίζει επαγγελματίες που έχουν τη δυνατότητα να διοικήσουν και να χειριστούν το προσωπικό και όλα τα δεδομένα της κουζίνας. Με την εμπειρία που αποκτάς μπορείς να διευθύνεις με τους πιο σύγχρονους τρόπους τη κουζίνα, ενώ ειδικεύεσαι στη παραγωγή παρασκευασμάτων για να καταπλήξεις και τους απαιτητικούς ουρανίσκους. Το πρόγραμμα προετοιμάζει με τον κατάλληλο τρόπο τα στελέχη της μαγειρικής τέχνης και διδάσκει τους κανόνες της κουζίνας για ένα επάγγελμα που προσφέρει θέσεις εργασίας και αγγίζει το σύνολο των δημοφιλέστερων τόσο στη Χαλκιδική, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Στον τρόπο διδασκαλίας θα περιλαμβάνονται


  • Εργαστήρια
  • Βιωματικές μέθοδοι
  • Παιχνίδια ρόλων
  • Μελέτες περίπτωσης σε συνδυασμό με το οπτικοακουστικό υλικό και τα κατάλληλα εκπαιδευτικά μέσα και τεχνικές
  • Συζήτηση – Brain storming
  • Εκπαιδευτικές επιμορφωτικές επισκέψεις
  • Ημερίδες

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων


  • Ατομική επιχείρηση
  • Ξενοδοχεία
  • Εστιατόρια (Ελλάδα και εξωτερικό)
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Επιχειρήσεις εστιατορίων γρήγορης εστίασης (fast food)
  • Νοσοκομεία – κλινικές, γηροκομεία
  • Παιδικούς σταθμούς (ιδιωτικούς και δημόσιους), Πανεπιστήμια
  • Επιχειρήσεις επισιτισμού – catering
  • Κατασκηνώσεις
  • Καζίνο
  • Εταιρείες παροχής διαιτολογικών προτάσεων και γευμάτων
  • Τηλεοπτικές εκπομπές
  • Βιομηχανίες παρασκευής τροφίμων και πρώτων υλών
  • Ελεύθερος επαγγελματίας με δυνατότητα έναρξης επιχείρησης

Περιεχόμενο σπουδών


  • Τροφογνωσία διαιτητική – εδεσματολογιά
  • Πρώτες βοήθειες
  • Υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία
  • Βασικές αρχές – ποιοτικός έλεγχος εφαρμογή HACCP
  • Σκεύη κουζίνας, εργαλεία
  • Χρήση εξοπλισμού
  • Οργάνωση και λειτουργία τμήματος υποδοχής
  • Κύριοι και βοηθητικοί χώροι
  • Γαστρονομικές ορολογίες
  • Θερμοκρασίες και τρόποι συντήρησης
  • Αποθήκη υλικών
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Ιστορία και εξέλιξη Μαγειρικής τέχνης
  • Ελληνική και διεθνής μαγειρική
  • Τρόποι ψησίματος
  • Τρόποι σερβιρίσματος
  • Στοιχεία ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας
  • Σύνθεση μενού
  • Οινολογία
  • Αξιοποίηση και Κοστολόγηση τροφίμων
  • Ανατομία – τεμαχισμός κρεάτων
  • Food Carving
  • Ντεκόρ – στολισμός
  • Παρουσίαση μπουφέ και διακόσμηση
  • Μάρκετινγκ
  • Επιχειρηματικότητα – Ανάθεση εργασιών PROJECT
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τουρισμός
  • Εστιατορική τέχνη

Δυνατά σημεία ειδικότητας


  • Παροχή ποιοτικών προϊόντων κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων δωρεάν, καθώς και συγγραμμάτων σε μορφή σημειώσεων που έχουν επιμεληθεί οι chef του τμήματος
  • Άρτια υλικοτεχνική υποδομή
  • Εκπαιδευτικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, τεχνογνωσίας & επαγγελματικής καταξίωσης
  • Πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσα στους χώρους διδασκαλίας υποδειγματικά εξοπλισμένους.
  • Εξασφαλισμένη 100% επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του τμήματος Συμβουλευτικής και εργασίας JOBCARRIER
  • Συμβουλές & κατευθύνσεις ως προς την έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος
  • Οικονομικό πρόγραμμα σπουδών
  • Η πρακτική εξάσκηση (εργαστήριο) περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των σπουδών
  • Δυνατότητα για συνεχιζόμενη εκπαίδευση μέσω ειδικών σεμιναρίων και εξειδικεύσεων σχετικών του αντικειμένου, με σημαντικές εκπτώσεις.(πχ Γαστρονομικός τουρισμός κ.α)
  • Ολιγομελή τμήματα ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση συνεργασία μεταξύ καθηγητών & σπουδαστών και η σύνδεση πράξης & θεωρίας
  • Δωρεάν εκμάθηση Αγγλικής ή Ρώσικης ωρολογίας με έμφαση στον τουρισμό.
  • Συμμετοχή στην Ημέρα καριέρας
  • Δωρεάν σεμινάρια Προώθησης στην Απασχόληση, Σύνταξη Βιογραφικού, Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας
  • Δυνατότητα απόκτησης πιστοποίηση ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) αμέσως μετά το πέρας των σπουδών.
  • Δυνατότητα προώθησης μέσω της σχολής στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Chef Club»
Image

Η ACTA, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έρχεται σήμερα να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της μαγειρικής τέχνης και, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δημιουργεί την πιστοποίηση “Certified Commis Chef” (CCCh). Το πιστοποιητικό CCCh συνυπογράφεται από την ACTA και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Το CCCh απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες.

Στόχος του προγράμματος είναι ο πιστοποιημένος Μάγειρας να γνωρίζει τη δομή της κουζίνας μιας επισιτιστικής μονάδας και όλες τις τεχνικές για την ορθή ανάδειξη του επαγγέλματος. Επίσης, με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργασθεί σε κάθε είδους επαγγελματική κουζίνα. Ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 10 ερωτήσεις ανάπτυξης. Διάρκεια εξέτασης 60 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας 70%.

Διάρκεια προγράμματος


  • Τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα

Πιστοποίηση ACTA


  • Πιστοποιημένος Βοηθός Μάγειρα (CCCh)

Καθηγητές τμήματος


Αξαρλής Αναστάσιος
Στράτος Μανώλης
Fakkas Daniela

Εγγραφές


Όλο το χρόνο, έναρξη τμημάτων κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.

Δικαιολογητικά


  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο
  • ΑΦΜ
  • 1 έγχρωμη φωτογραφία

Προϋποθέσεις


  • Δεν απαιτείται πτυχίο ξένης γλώσσας
  • Δεν απαιτείται απολυτήριο
  • Ηλικία άνω των 16 ετών
  • Να σας αρέσει το αντικείμενο