Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στο Millennium Education Centre

Νέα - Ανακοινώσεις

Με επιτυχία διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Halkidiki, το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Blue Green και με την υποστήριξη του Millennium Education Centre, ομιλία με κεντρικό θέμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε», στις 26 Απριλίου 2018.

Οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις προοπτικές που ανοίγονται στους νέους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν, μέσω της πράσινης οικονομίας.

Ομιλητής της εκδήλωσης, ήταν ο κ. Λάκης Στροίκος Χημικός μηχανικός και σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ο κ. Στροίκος αναφέρθηκε στο τι είναι η πράσινη οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται από αυτήν μέσω της ΕΕ. Επίσης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι η εδραίωσή της στην τοπική κοινωνία, παρουσιάζοντας παραδείγματα τριών Ευρωπαϊκών έργων που υλοποιούνται με συνδυασμό της καινοτομίας, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών, αλλά και τη συμμετοχή του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να λάβουν έντυπο υλικό σχετικό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα στελέχη του Europe Direct Halkidiki.

Από την πλευρά του Millennium Education Centre την εκδήλωσε χαιρέτησε η Διευθύντρια Σπουδών κα. Αθανασία Πέσχου, ενώ ο επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος , τόνισε ότι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Halkidikiσυνεχίζει να προχωρά σε σημαντικές εκδηλώσεις με εξειδικευμένους ομιλητές με σκοπό να ενημερώσει το κοινό και τους νέους ανθρώπους. ​

Τέλος, χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρός της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής κ. Γιώργος Πασαλής.