Εστιατορική Τέχνη & Διοίκηση

Image

Σκοπός του προγράμματος


Οι κατάλληλες υπηρεσίες σερβιρίσματος εδεσμάτων και ποτών στους πελάτες, σε συνδυασμό με τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος διατηρούν και αυξάνουν την πελατεία των χώρων εστίασης και αναψυχής. Ο Ειδικός Εστιατορικής Τέχνης είναι ο απαραίτητος εξειδικευμένος επαγγελματίας που έχει τις γνώσεις και την ικανότητα να οργανώσει το Εστιατόριο ή το Μπαρ σε όλα τα στάδια του από την ίδρυσή του έως την λειτουργία του και την παροχή υπηρεσιών στους πελάτες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ, σε μάνατζερ, μαιτρ, σερβιτόρους κτλ.

Εκπαιδευτικές μέθοδοι και πρακτικές

Οι επιμέρους διαδικασίες σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης τις οποίες εφαρμόζουμε στα προγράμματα ενηλίκων περιγράφονται συνοπτικά στον παρακάτω πίνακα:

Σχεδιασμός – Οργάνωση – Υλοποίηση


Image

Το περιεχόμενο του προγράμματος αναφέρεται και ως αναλυτικό πρόγραμμα. Το αναλυτικό περιεχόμενο είναι το αποτέλεσμα της διερεύνησης των εκπαιδευτικών αναγκών και ακολουθεί τη διατύπωση του σκοπού και των στόχων του προγράμματος. Το αναλυτικό περιεχόμενο του προγράμματος αποτελείται από μικρές ενότητες που συνδέονται άμεσα με τις ανάγκες και τους ήδη διατυπωμένους στόχους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα προσδιορίζεται και η χρονική διάρκεια των ενοτήτων. Επίσης, στο αναλυτικό περιεχόμενο διαχωρίζεται η θεωρητική εκπαίδευση από την πρακτική άσκηση, ενώ είναι διακριτή η συνολική διάρκεια του προγράμματος. Με τον τρόπο αυτόν είναι διαθέσιμες οι σχετικές πληροφορίες στους υποψήφιους εκπαιδευομένους, προκειμένου αυτοί να έχουν την ευρύτερη δυνατή πληροφόρηση για το είδος του προγράμματος και των ενοτήτων που θα παρακολουθήσουν.


Στον τρόπο διδασκαλίας θα περιλαμβάνονται


  • Εργαστήρια
  • Βιωματικές μέθοδοι
  • Παιχνίδια ρόλων
  • Μελέτες περίπτωσης σε συνδυασμό με το οπτικοακουστικό υλικό και τα κατάλληλα εκπαιδευτικά μέσα και τεχνικές
  • Συζήτηση – Brain storming
  • Εκπαιδευτικές επιμορφωτικές επισκέψεις
  • Ημερίδες

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων


  • Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις
  • Εστιατόρια
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Ναυτιλιακές και τουριστικές επιχειρήσεις
  • Επιχειρήσεις Τουρισμού Υγείας
  • Καταστήματα εστίασης
  • Casino
  • Camping
  • Catering
  • Wine bar

Περιεχόμενο σπουδών


  • Εισαγωγή στην Εστιατορική τέχνη
  • Ιεραρχία, Οργάνωση & καθήκοντα προσωπικού
  • Εξοπλισμός επισιτιστικών επιχειρήσεων
  • Δημόσιες σχέσεις- Εξυπηρέτηση πελατών
  • Αρχές σύγχρονης οργάνωσης
  • Διοίκηση Προσωπικού
  • Ψυχολογία – Τρόπος σκέψης – Αποτελεσματικότητα
  • Επιχειρήσεις εστιάσεως
  • Εστιατορικοί χώροι
  • Επίπλωση εξοπλισμός
  • Οργάνωση δεξιώσεων και εκδηλώσεων
  • Προσωπικό
  • Οργάνωση καθαριότητας
  • Πρωινά
  • Οινολογία
  • Οργάνωση και λειτουργία του Bar
  • Τρόποι σερβιρίσματος
  • Σέρβις γευμάτων
  • Banquets- Δεξιώσεις
  • Flambages- Ανάμματα
  • Αφεψήματα
  • Bons- Δελτία παραγγελίας
  • Ψυχολογία
  • Εστιατορική τέχνη
  • Μέτρα προστασίας και ασφάλειας υγιεινής

Δυνατά σημεία ειδικότητας


  • Παροχή ποιοτικών προϊόντων κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων δωρεάν, καθώς και συγγραμμάτων σε μορφή σημειώσεων που έχει επιμεληθεί ο υπεύθυνος του τομέα Εστιατορικής τέχνης
  • Άρτια υλικοτεχνική υποδομή
  • Εκπαιδευτικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, τεχνογνωσίας & επαγγελματικής καταξίωσης
  • Πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσα στους χώρους διδασκαλίας υποδειγματικά εξοπλισμένους
  • Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του τμήματος Συμβουλευτικής και εργασίας JOBCARRIER σε κέντρα Ξενοδοχεία και εστιατόρια. Συμβουλές & κατευθύνσεις ως προς την έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος
  • Οικονομικό πρόγραμμα σπουδών
  • Δυνατότητα για συνεχιζόμενη εκπαίδευση μέσω ειδικών σεμιναρίων και εξειδικεύσεων σχετικών του αντικειμένου, με σημαντικές εκπτώσεις
  • Ολιγομελή τμήματα ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση συνεργασία μεταξύ καθηγητών & σπουδαστών και η σύνδεση πράξης & θεωρίας
  • Πρωινά – Απογευματινά τμήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε σπουδαστή
  • Συνεχή επικοινωνία με τους υπεύθυνους καθηγητές και καθοδήγηση σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στο επαγγελματικό ξεκίνημα των σπουδαστών
  • Συμμετοχή στην Ημέρα καριέρας
  • Δωρεάν σεμινάρια προώθησης στην απασχόληση, σύνταξη βιογραφικού, τεχνικές αναζήτησης εργασίας
  • Δωρεάν εκμάθηση Αγγλικής ή Ρώσικης ωρολογίας με έμφαση στον τουρισμό
  • Δυνατότητα απόκτησης πιστοποίηση ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)
Image

Εστιατορική είναι η τέχνη κατά την οποία βάσει ορισμένων κανόνων και κατά τρόπο επιδέξιο γίνεται η παράθεση των διαφόρων φαγητών και ποτών, στους πελάτες. Εξελίσσεται καθώς εξελίσσεται ο άνθρωπος, οι χώροι εστιάσεως, οι εγκαταστάσεις, τα σκεύη και τα αντικείμενα εξυπηρετήσεως. Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας είναι τεράστια. Στις μέρες μας τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν τους πελάτες ως φιλοξενούμενους και προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσίες που να ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Το τμήμα του επισιτισμού θεωρείται ένα από τα ποιο κερδοφόρα της επιχείρησης. Η οργάνωση των σύγχρονων τουριστικών επιχειρήσεων απαιτεί προσωπικό με εξειδικευμένες γνώσεις. Η εκπαίδευση και η πιστοποίηση αποτελεί σήμερα μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες της διοίκησης του προσωπικού.

Στόχος της προγράμματος είναι η εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα οργάνωσης του Εστιατορίου ή του Μπαρ σε όλα τα στάδια του από την ίδρυσή του έως την λειτουργία του και την παροχή υπηρεσιών στους πελάτες. Η εξέταση κάθε ενότητας περιλαμβάνει 30 ερωτήσεις κλειστού τύπου. Διάρκεια εξέτασης 60 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας 70%.

Διάρκεια προγράμματος


  • 72 ώρες

Πιστοποίηση ACTA


  • Πιστοποιημένος Ειδικός Εστιατορικής Τέχνης και Διοίκησης (CRAAS)

Καθηγητές τμήματος


  • Δημήτριος Τσαλάβρας

Εγγραφές


  • Όλο το χρόνο, έναρξη τμημάτων κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.

Δικαιολογητικά


  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο
  • ΑΦΜ
  • 1 έγχρωμη φωτογραφία

Προϋποθέσεις


  • Γνώση της Αγγλικής γλώσσας
  • Δεν απαιτείται απολυτήριο
  • Ηλικία άνω των 16 ετών
  • Να σας αρέσει το αντικείμενο
[cs_content_seo]Εστιατορική Τέχνη & Διοίκηση

Σκοπός του προγράμματος

Οι κατάλληλες υπηρεσίες σερβιρίσματος εδεσμάτων και ποτών στους πελάτες, σε συνδυασμό με τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος διατηρούν και αυξάνουν την πελατεία των χώρων εστίασης και αναψυχής. Ο Ειδικός Εστιατορικής Τέχνης είναι ο απαραίτητος εξειδικευμένος επαγγελματίας που έχει τις γνώσεις και την ικανότητα να οργανώσει το Εστιατόριο ή το Μπαρ σε όλα τα στάδια του από την ίδρυσή του έως την λειτουργία του και την παροχή υπηρεσιών στους πελάτες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ, σε μάνατζερ, μαιτρ, σερβιτόρους κτλ.

Εκπαιδευτικές μέθοδοι και πρακτικέςΟι επιμέρους διαδικασίες σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης τις οποίες εφαρμόζουμε στα προγράμματα ενηλίκων περιγράφονται συνοπτικά στον παρακάτω πίνακα:

Σχεδιασμός – Οργάνωση – Υλοποίηση

Το περιεχόμενο του προγράμματος αναφέρεται και ως αναλυτικό πρόγραμμα. Το αναλυτικό περιεχόμενο είναι το αποτέλεσμα της διερεύνησης των εκπαιδευτικών αναγκών και ακολουθεί τη διατύπωση του σκοπού και των στόχων του προγράμματος. Το αναλυτικό περιεχόμενο του προγράμματος αποτελείται από μικρές ενότητες που συνδέονται άμεσα με τις ανάγκες και τους ήδη διατυπωμένους στόχους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα προσδιορίζεται και η χρονική διάρκεια των ενοτήτων. Επίσης, στο αναλυτικό περιεχόμενο διαχωρίζεται η θεωρητική εκπαίδευση από την πρακτική άσκηση, ενώ είναι διακριτή η συνολική διάρκεια του προγράμματος. Με τον τρόπο αυτόν είναι διαθέσιμες οι σχετικές πληροφορίες στους υποψήφιους εκπαιδευομένους, προκειμένου αυτοί να έχουν την ευρύτερη δυνατή πληροφόρηση για το είδος του προγράμματος και των ενοτήτων που θα παρακολουθήσουν.

Στον τρόπο διδασκαλίας θα περιλαμβάνονται

ΕργαστήριαΒιωματικές μέθοδοιΠαιχνίδια ρόλωνΜελέτες περίπτωσης σε συνδυασμό με το οπτικοακουστικό υλικό και τα κατάλληλα εκπαιδευτικά μέσα και τεχνικέςΣυζήτηση – Brain stormingΕκπαιδευτικές επιμορφωτικές επισκέψειςΗμερίδες

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων

Ξενοδοχειακές ΕπιχειρήσειςΕστιατόριαΚρουαζιερόπλοιαΝαυτιλιακές και τουριστικές επιχειρήσειςΕπιχειρήσεις Τουρισμού ΥγείαςΚαταστήματα εστίασηςCasinoCampingCateringWine bar

Περιεχόμενο σπουδών

Εισαγωγή στην Εστιατορική τέχνηΙεραρχία, Οργάνωση & καθήκοντα προσωπικούΕξοπλισμός επισιτιστικών επιχειρήσεωνΔημόσιες σχέσεις- Εξυπηρέτηση πελατώνΑρχές σύγχρονης οργάνωσηςΔιοίκηση ΠροσωπικούΨυχολογία – Τρόπος σκέψης – ΑποτελεσματικότηταΕπιχειρήσεις εστιάσεωςΕστιατορικοί χώροιΕπίπλωση εξοπλισμόςΟργάνωση δεξιώσεων και εκδηλώσεωνΠροσωπικόΟργάνωση καθαριότηταςΠρωινάΟινολογίαΟργάνωση και λειτουργία του BarΤρόποι σερβιρίσματοςΣέρβις γευμάτωνBanquets- ΔεξιώσειςFlambages- ΑνάμματαΑφεψήματαBons- Δελτία παραγγελίαςΨυχολογίαΕστιατορική τέχνηΜέτρα προστασίας και ασφάλειας υγιεινής

Δυνατά σημεία ειδικότητας

Παροχή ποιοτικών προϊόντων κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων δωρεάν, καθώς και συγγραμμάτων σε μορφή σημειώσεων που έχει επιμεληθεί ο υπεύθυνος του τομέα Εστιατορικής τέχνηςΆρτια υλικοτεχνική υποδομήΕκπαιδευτικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, τεχνογνωσίας & επαγγελματικής καταξίωσηςΠλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσα στους χώρους διδασκαλίας υποδειγματικά εξοπλισμένουςΆμεση επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του τμήματος Συμβουλευτικής και εργασίας JOBCARRIER σε κέντρα Ξενοδοχεία και εστιατόρια. Συμβουλές & κατευθύνσεις ως προς την έναρξη ελεύθερου επαγγέλματοςΟικονομικό πρόγραμμα σπουδώνΔυνατότητα για συνεχιζόμενη εκπαίδευση μέσω ειδικών σεμιναρίων και εξειδικεύσεων σχετικών του αντικειμένου, με σημαντικές εκπτώσειςΟλιγομελή τμήματα ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση συνεργασία μεταξύ καθηγητών & σπουδαστών και η σύνδεση πράξης & θεωρίαςΠρωινά – Απογευματινά τμήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε σπουδαστήΣυνεχή επικοινωνία με τους υπεύθυνους καθηγητές και καθοδήγηση σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στο επαγγελματικό ξεκίνημα των σπουδαστώνΣυμμετοχή στην Ημέρα καριέραςΔωρεάν σεμινάρια προώθησης στην απασχόληση, σύνταξη βιογραφικού, τεχνικές αναζήτησης εργασίαςΔωρεάν εκμάθηση Αγγλικής ή Ρώσικης ωρολογίας με έμφαση στον τουρισμόΔυνατότητα απόκτησης πιστοποίηση ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)

Εστιατορική είναι η τέχνη κατά την οποία βάσει ορισμένων κανόνων και κατά τρόπο επιδέξιο γίνεται η παράθεση των διαφόρων φαγητών και ποτών, στους πελάτες. Εξελίσσεται καθώς εξελίσσεται ο άνθρωπος, οι χώροι εστιάσεως, οι εγκαταστάσεις, τα σκεύη και τα αντικείμενα εξυπηρετήσεως. Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας είναι τεράστια. Στις μέρες μας τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν τους πελάτες ως φιλοξενούμενους και προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσίες που να ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Το τμήμα του επισιτισμού θεωρείται ένα από τα ποιο κερδοφόρα της επιχείρησης. Η οργάνωση των σύγχρονων τουριστικών επιχειρήσεων απαιτεί προσωπικό με εξειδικευμένες γνώσεις. Η εκπαίδευση και η πιστοποίηση αποτελεί σήμερα μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες της διοίκησης του προσωπικού.

Στόχος της προγράμματος είναι η εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα οργάνωσης του Εστιατορίου ή του Μπαρ σε όλα τα στάδια του από την ίδρυσή του έως την λειτουργία του και την παροχή υπηρεσιών στους πελάτες. Η εξέταση κάθε ενότητας περιλαμβάνει 30 ερωτήσεις κλειστού τύπου. Διάρκεια εξέτασης 60 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας 70%.

Διάρκεια προγράμματος

72 ώρες

Πιστοποίηση ACTA

Πιστοποιημένος Ειδικός Εστιατορικής Τέχνης και Διοίκησης (CRAAS)

Καθηγητές τμήματος

Δημήτριος Τσαλάβρας

Εγγραφές

Όλο το χρόνο, έναρξη τμημάτων κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.

Δικαιολογητικά

Ταυτότητα ή ΔιαβατήριοΑΦΜ1 έγχρωμη φωτογραφία

Προϋποθέσεις

Γνώση της Αγγλικής γλώσσαςΔεν απαιτείται απολυτήριοΗλικία άνω των 16 ετώνΝα σας αρέσει το αντικείμενο

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

 ImageImageImage[/cs_content_seo]