Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία

Image

Σκοπός του προγράμματος


Σκοπός του προγράμματος «Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής» είναι να βγάλει στην αγορά εργασίας εξειδικευμένους επαγγελματίες που είναι έτοιμοι να διαχειριστούν τις προκλήσεις που τους παρουσιάζονται και να χειριστούν τη παραγωγή νέων προϊόντων. Η δημιουργία των καλύτερων γλυκών απολαύσεων προάγει τις ελληνικές παραγωγικές μονάδες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και τις κατατάσσει στη πρώτη θέση από ποιότητα. Τα ικανά στελέχη που δημιουργούνται μέσα από το πρόγραμμα συστήνονται στην αγορά εργασίας με τις καλύτερες προδιαγραφές , έτοιμα να καταπλήξουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Στον τρόπο διδασκαλίας θα περιλαμβάνονται


  • Εργαστήρια
  • Βιωματικές μέθοδοι
  • Παιχνίδια ρόλων
  • Μελέτες περίπτωσης σε συνδυασμό με το οπτικοακουστικό υλικό και τα κατάλληλα εκπαιδευτικά μέσα και τεχνικές
  • Συζήτηση – Brain storming
  • Εκπαιδευτικές επιμορφωτικές επισκέψεις
  • Ημερίδες

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων


  • Ζαχαροπλαστεία
  • Φούρνοι
  • Ξενοδοχεία
  • Εστιατόρια (Ελλάδα και εξωτερικό)
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Νοσοκομεία – κλινικές, γηροκομεία
  • Επιχειρήσεις επισιτισμού – catering
  • Κατασκηνώσεις
  • Βιομηχανίες παρασκευής τροφίμων και πρώτων υλών
  • Ελεύθερος επαγγελματίας με δυνατότητα έναρξης επιχείρησης
  • Εταιρείες παροχής διαιτολογικών προτάσεων και γευμάτων

Περιεχόμενο σπουδών


  • Ορισμός ζαχαροπλαστικής τέχνης
  • Καθήκοντα προσωπικού ζαχαροπλαστείου
  • Πρώτες βοήθειες
  • Υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία
  • Βασικές αρχές – ποιοτικός έλεγχος εφαρμογή HACCP
  • Χρήση εξοπλισμού – Σκεύη – εργαλεία
  • Τροφογνωσία διαιτητική – εδεσματολογιά
  • Τεχνολογία Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
  • Αρτοποιιτική τέχνη
  • Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας (παραδοσιακά, διεθνή, σύγχρονα γλυκά & αρτοποιίματα)
  • Η τέχνη της ζαχαρόπαστας
  • Εποχιακά γλυκά (Χριστουγέννων, Πάσχα κ.α)
  • Θερμοκρασίες και τρόποι ψησίματος
  • Μορφές πρώτων υλών εμπορίου
  • Αποθήκη υλικών
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Ιστορία και εξέλιξη Ζαχαροπλαστικής τέχνης
  • Τρόποι σερβιρίσματος
  • Τεχνικές σύνθεσης και δημιουργίας νέων συνταγών
  • Κοστολόγηση
  • Ντεκόρ – στολισμός
  • Παρουσίαση μπουφέ και διακόσμηση
  • Μάρκετινγκ
  • Τουρισμός και γαστρονομία

Δυνατά σημεία ειδικότητας


  • Παροχή ποιοτικών προϊόντων κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων δωρεάν, καθώς και συγγραμμάτων σε μορφή σημειώσεων που έχουν επιμεληθεί οι pastry chef του τμήματος.
  • Άρτια υλικοτεχνική υποδομή
  • Εκπαιδευτικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, τεχνογνωσίας & επαγγελματικής καταξίωσης.
  • Πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσα στους χώρους διδασκαλίας υποδειγματικά εξοπλισμένους.
  • Εξασφαλισμένη 100% επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του τμήματος Συμβουλευτικής και εργασίας JOBCARRIER .
  • Συμβουλές & κατευθύνσεις ως προς την έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος.
  • Οικονομικό πρόγραμμα σπουδών.
  • Η πρακτική εξάσκηση(εργαστήριο) περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των σπουδών
  • Δυνατότητα για συνεχιζόμενη εκπαίδευση μέσω ειδικών σεμιναρίων και εξειδικεύσεων σχετικών του αντικειμένου, με σημαντικές εκπτώσεις.(πχ Γαστρονομικός τουρισμός, κ.α)
  • Ολιγομελή τμήματα ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση συνεργασία μεταξύ καθηγητών & σπουδαστών και η σύνδεση πράξης & θεωρίας.
  • Δωρεάν εκμάθηση Αγγλικής ή Ρώσικης ωρολογίας με έμφαση στον τουρισμό.
  • Συμμετοχή στην Ημέρα καριέρας
  • Δωρεάν σεμινάρια Προώθησης στην Απασχόληση, Σύνταξη Βιογραφικού, Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας.
  • Δυνατότητα απόκτησης πιστοποίηση ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) αμέσως μετά το πέρας των σπουδών.
Image

Η ACTA, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έρχεται σήμερα να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της ζαχαροπλαστικής τέχνης και, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δημιουργεί την πιστοποίηση “Certified Commis Pastry Chef” (CCPC). Το πιστοποιητικό CCPC συνυπογράφεται από την ACTA και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Το CCPC απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της ζαχαροπλαστικής τέχνης.

Στόχος του προγράμματος ο πιστοποιημένος ζαχαροπλάστης να διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργασθεί σε κάθε είδους επαγγελματικό χώρο και να γνωρίζει την παρασκευή κάθε είδους γλυκών και παρασκευασμάτων.
Ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 8 ερωτήσεις ανάπτυξης. Διάρκεια εξέτασης 60 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας 70%.

Διάρκεια προγράμματος


  • Τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα

Πιστοποίηση ACTA


  • Πιστοποιημένος Βοηθός Ζαχαροπλάστη CCPC

Καθηγητές τμήματος



Fakkas Daniela
Ζερβίδης Πασχάλης

Εγγραφές


Όλο το χρόνο, έναρξη τμημάτων κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.

Δικαιολογητικά


  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο
  • ΑΦΜ
  • 1 έγχρωμη φωτογραφία

Προϋποθέσεις


  • Δεν απαιτείται πτυχίο ξένης γλώσσας
  • Δεν απαιτείται απολυτήριο
  • Ηλικία άνω των 16 ετών
  • Να σας αρέσει το αντικείμενο
[cs_content_seo]Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος «Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής» είναι να βγάλει στην αγορά εργασίας εξειδικευμένους επαγγελματίες που είναι έτοιμοι να διαχειριστούν τις προκλήσεις που τους παρουσιάζονται και να χειριστούν τη παραγωγή νέων προϊόντων. Η δημιουργία των καλύτερων γλυκών απολαύσεων προάγει τις ελληνικές παραγωγικές μονάδες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και τις κατατάσσει στη πρώτη θέση από ποιότητα. Τα ικανά στελέχη που δημιουργούνται μέσα από το πρόγραμμα συστήνονται στην αγορά εργασίας με τις καλύτερες προδιαγραφές , έτοιμα να καταπλήξουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Στον τρόπο διδασκαλίας θα περιλαμβάνονται

ΕργαστήριαΒιωματικές μέθοδοιΠαιχνίδια ρόλωνΜελέτες περίπτωσης σε συνδυασμό με το οπτικοακουστικό υλικό και τα κατάλληλα εκπαιδευτικά μέσα και τεχνικέςΣυζήτηση – Brain stormingΕκπαιδευτικές επιμορφωτικές επισκέψειςΗμερίδες

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων

ΖαχαροπλαστείαΦούρνοιΞενοδοχείαΕστιατόρια (Ελλάδα και εξωτερικό)ΚρουαζιερόπλοιαΝοσοκομεία – κλινικές, γηροκομείαΕπιχειρήσεις επισιτισμού – cateringΚατασκηνώσειςΒιομηχανίες παρασκευής τροφίμων και πρώτων υλώνΕλεύθερος επαγγελματίας με δυνατότητα έναρξης επιχείρησηςΕταιρείες παροχής διαιτολογικών προτάσεων και γευμάτων

Περιεχόμενο σπουδών

Ορισμός ζαχαροπλαστικής τέχνηςΚαθήκοντα προσωπικού ζαχαροπλαστείουΠρώτες βοήθειεςΥγιεινή και ασφάλεια στην εργασίαΒασικές αρχές – ποιοτικός έλεγχος εφαρμογή HACCPΧρήση εξοπλισμού – Σκεύη – εργαλείαΤροφογνωσία διαιτητική – εδεσματολογιάΤεχνολογία Αρτοποιίας – ΖαχαροπλαστικήςΑρτοποιιτική τέχνηΕργαστήρια Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας (παραδοσιακά, διεθνή, σύγχρονα γλυκά & αρτοποιίματα)Η τέχνη της ζαχαρόπασταςΕποχιακά γλυκά (Χριστουγέννων, Πάσχα κ.α)Θερμοκρασίες και τρόποι ψησίματοςΜορφές πρώτων υλών εμπορίουΑποθήκη υλικώνΈλεγχος ΕμπορευμάτωνΙστορία και εξέλιξη Ζαχαροπλαστικής τέχνηςΤρόποι σερβιρίσματοςΤεχνικές σύνθεσης και δημιουργίας νέων συνταγώνΚοστολόγησηΝτεκόρ – στολισμόςΠαρουσίαση μπουφέ και διακόσμησηΜάρκετινγκΤουρισμός και γαστρονομία

Δυνατά σημεία ειδικότητας

Παροχή ποιοτικών προϊόντων κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων δωρεάν, καθώς και συγγραμμάτων σε μορφή σημειώσεων που έχουν επιμεληθεί οι pastry chef του τμήματος.Άρτια υλικοτεχνική υποδομήΕκπαιδευτικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, τεχνογνωσίας & επαγγελματικής καταξίωσης.Πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσα στους χώρους διδασκαλίας υποδειγματικά εξοπλισμένους.Εξασφαλισμένη 100% επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του τμήματος Συμβουλευτικής και εργασίας JOBCARRIER .Συμβουλές & κατευθύνσεις ως προς την έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος.Οικονομικό πρόγραμμα σπουδών.Η πρακτική εξάσκηση(εργαστήριο) περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των σπουδώνΔυνατότητα για συνεχιζόμενη εκπαίδευση μέσω ειδικών σεμιναρίων και εξειδικεύσεων σχετικών του αντικειμένου, με σημαντικές εκπτώσεις.(πχ Γαστρονομικός τουρισμός, κ.α)Ολιγομελή τμήματα ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση συνεργασία μεταξύ καθηγητών & σπουδαστών και η σύνδεση πράξης & θεωρίας.Δωρεάν εκμάθηση Αγγλικής ή Ρώσικης ωρολογίας με έμφαση στον τουρισμό.Συμμετοχή στην Ημέρα καριέραςΔωρεάν σεμινάρια Προώθησης στην Απασχόληση, Σύνταξη Βιογραφικού, Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας.Δυνατότητα απόκτησης πιστοποίηση ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) αμέσως μετά το πέρας των σπουδών.

Η ACTA, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έρχεται σήμερα να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της ζαχαροπλαστικής τέχνης και, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δημιουργεί την πιστοποίηση “Certified Commis Pastry Chef” (CCPC). Το πιστοποιητικό CCPC συνυπογράφεται από την ACTA και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Το CCPC απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της ζαχαροπλαστικής τέχνης.

Στόχος του προγράμματος ο πιστοποιημένος ζαχαροπλάστης να διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργασθεί σε κάθε είδους επαγγελματικό χώρο και να γνωρίζει την παρασκευή κάθε είδους γλυκών και παρασκευασμάτων.
Ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 8 ερωτήσεις ανάπτυξης. Διάρκεια εξέτασης 60 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας 70%.

Διάρκεια προγράμματος

Τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα

Πιστοποίηση ACTA

Πιστοποιημένος Βοηθός Ζαχαροπλάστη CCPC

Καθηγητές τμήματος

Fakkas Daniela
Ζερβίδης Πασχάλης

Εγγραφές

Όλο το χρόνο, έναρξη τμημάτων κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.

Δικαιολογητικά

Ταυτότητα ή ΔιαβατήριοΑΦΜ1 έγχρωμη φωτογραφία

Προϋποθέσεις

Δεν απαιτείται πτυχίο ξένης γλώσσαςΔεν απαιτείται απολυτήριοΗλικία άνω των 16 ετώνΝα σας αρέσει το αντικείμενο

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

 ImageImage[/cs_content_seo]