«Η αισθητική είναι επάγγελμα της προσφοράς, της φροντίδας και της αγάπης»

admin Νέα - Ανακοινώσεις

Η αισθητικός – κοσμετολόγος και καθηγήτρια γενικής αισθητικής του Millennium Education Centre, Ελισάβετ (Ελίζα) Ιγνατιάδου, επισημαίνει τα μυστικά της αισθητικής και τι προσφέρει σε όποιον ακολουθεί το επάγγελμα αλλά και σε αυτούς που έχουν «ανάγκη» τα… έμπειρα χέρια.

«Η αισθητική, το επάγγελμα της ομορφιάς, αποτελεί έναν τομέα που ανανεώνεται με νέες τεχνικές με σύγχρονα εργαλεία, μηχανήματα και με νέα πρωτοποριακά καλλυντικά. Επίσης, αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο εμπορικό κλάδο τόσο στα μέσα μαζικής δικτύωσης όσο και στη βιομηχανία καλλυντικών».

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να επιλέξει κανείς την αισθητική και οι κυριότεροι είναι πως είναι ένα επάγγελμα που προσφέρει τα παρακάτω:

-Συμβάλει στη βελτίωση της εμφάνισης του ατόμου και της ψυχικής ανάτασης.

-Προσφέρει χαρά και ευεξία

-Χρειάζεται τη δημιουργικότητα και τη φαντασία

-Έχει άμεση επαφή με τον άνθρωπο

-Εξελίσσεται ραγδαία, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους κλάδους της παγκόσμιας βιομηχανίας

-Έχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση σε διάφορους τομείς, όπως ξενοδοχειακές μονάδες με spa, ινστιτούτα αισθητικής, εμπορικά καταστήματα καλλυντικών, φαρμακεία κ.α. Φυσικά, είναι περιττό να αναφέρουμε πως η Χαλκιδική έχει ανάγκη όλο το χρόνο έμπειρους αισθητικούς καθώς οι θέσεις εργασίας που προκύπτουν είναι πολλές.

-Διαθέτει ευχάριστο περιβάλλον εργασίας

-Καθημερινά τρέχουν οι έρευνες και οι εξελίξεις

-Είναι ένα επάγγελμα της προσφοράς, της φροντίδας και της αγάπης.