Το Millennium Education Centre δίπλα στις Mικρές Eπιχειρήσεις : Συνεχίζονται οι ενημερωτικές ημερίδες για την κατάρτιση των μικρών επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού

Νέα - Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η ενημερωτική ημερίδα για τα νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτησης και δια βίου μάθησης του Εκπαιδευτικού κέντρου Χαλκιδικής Millennium Education Centre στα μέλη του Σωματείου Αγίου Νικολάου της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Χαλκιδικής.

Τα μέλη του Σωματείου ενημερώθηκαν αναλυτικά για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει το Εκπαιδευτικό Κέντρο Χαλκιδικής Millennium Education Centre και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με αναλυτική περιγραφή του κάθε προγράμματος.

Στους καταρτιζόμενους θα δίνετε η δυνατότητα,  αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευση να δώσουν εξετάσεις και να πιστοποιηθούν από την ACTA (Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις σε εκπαίδευση και πιστοποίηση όπως ορίζει ο νέος  τουριστικός Νόμος. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως, να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στο αντικείμενο τους. Τα μαθήματα πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τόπους, σε όλη την Χαλκιδική.

Στο δεύτερο μέρος της  παρουσίασης, δόθηκαν παρουσιάστηκαν όσον αφορά την ανάδειξη των τουριστικών καταλυμάτων, την αύξηση των κρατήσεων, και γενικότερα την ψηφιακή εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Οι ενημερωτικές ημερίδες συνεχίζονται και στα υπόλοιπα Σωματεία της Ομοσπονδίας.

Φωτογραφικό υλικό

[huge_it_gallery id=»27″]

Το Millennium Education Centre ενημερώνει τα μέλη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής για τα Νέα Προγράμματα Κατάρτισης

Νέα - Ανακοινώσεις

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτησης και δια βίου μάθησης του Εκπαιδευτικού κέντρου Χαλκιδικής Millennium Education Centre, είχαν τα μέλη των Σωματείων  Σταυρού, Ασπροβάλτας & Βρασνών της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Χαλκιδικής, την Κυριακή 8 Μαίου.

Στη Χαλκιδική, καθώς και στη περιοχή του Σταυρου, της Ασπροβάλτας & των Βρασνών, ο τουρισμός αποτελεί τον πιο σημαντικό κλάδο της οικονομίας.

Η Εκπαίδευση μέσα από τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να επιφέρει, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τομέα, που απαιτεί διαρκή βελτίωση και εξέλιξη. Σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει ολοένα και περισσότερο αυξανόμενο ανταγωνισμό από γειτονικές χώρες, οφείλει να προσφέρει ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον τουρισμό. Αυτό καθιστά την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού άμεση ανάγκη.

Για το λόγο αυτό το Millennium Education Centre σε συνεργασία με τον προεδρο της Ο.Ι.Ε.Δ.Δ.Χ κύριο Δημήτριο Χαδαλή, και τους προέδρους των Σωματείων διαμόρφωσαν προγράμματα κατάρτησης έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων δωματίων.

Στους καταρτιζόμενους θα δίνετε η δυνατότητα,  αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευση να δώσουν εξετάσεις και να πιστοποιηθούν από την ACTA (Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις σε εκπαίδευση και πιστοποίηση όπως ορίζει ο νέος  τουριστικός Νόμος. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως, να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στο αντικείμενο τους. Τα μαθήματα πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τόπους, σε όλη την Χαλκιδική.

Στο δεύτερο μέρος της  παρουσίασης, δόθηκαν λύσεις όσον αφορά την ανάδειξη των τουριστικών καταλυμάτων, την αύξηση των κρατήσεων, και γενικότερα την ψηφιακή εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Δωρεάν Σεμινάριο

Το Millennium Education Centre στα πλαίσια της συνεργασίας με την Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Χαλκιδικής, στον τομέα της κατάρτισης και δια βίου μάθησης, ανακοίνωσε την υλοποίηση ΔΩΡΕΑΝ σεμιναρίου για όλα τα μέλη της ΟΙΕΔΔΧ, με θέμα:

«Τρόποι προώθησης καταλυμάτων στο διαδίκτυο και σε on line μηχανές κρατήσεων»

Τα ενδιαφερόμενα μέλη, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Προέδρους των κατά τόπους Σωματείων, για να δηλώσουν συμμετοχή.

Φωτογραφικό υλικό

[huge_it_gallery id=»26″]

 

Εξετάσεις Πιστοποίησης A.C.T.A. ( Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ) στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre,στα Νέα Μουδανιά

Νέα - Ανακοινώσεις

Ομαλά και με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης για τις ειδικότητες της Μαγειρικής, των Τουριστικών και της Κομμωτικής, που διοργάνωσε η ACTA στη Χαλκιδική την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.

Οι εξετάσεις έλαβαν χώρα στο Millennium Eduacation Centre, το οποίο αποτελεί εδώ και καιρό Πιστοποιημένο Εξεταστικό Κέντρο της ACTA στο νομό Χαλκιδικής.

Οι εξετάσεις διοργανώθηκαν σύμφωνα με το αυστηρό πλαίσιο διεξαγωγής τους, έτσι όπως επιβάλει ο κανονισμός εξετάσεων της ACTA, με τα θέματα να φθάνουν στο εξεταστικό μας κέντρο λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων.

Αν θέλετε κι εσείς να πιστοποιήσετε τις γνώσεις σας στην ειδικότητα που έχετε, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Millennium Education Centre και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας. Η διαδικασία είναι απλή και παρουσιάζεται παρακάτω:

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1ο

Ο υποψήφιος μπορεί να απευθυνθεί στο Millennium Education Centre, πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της ACTA, για να δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις. Εάν συμμετέχει για πρώτη φορά σε εξετάσεις, συμπληρώνει την αίτηση υποψηφίου και αφού αποδεχθεί τον κανονισμό εξέτασης και πιστοποίησης, τους όρους χρήσης πιστοποιητικού και ενημερωθεί για την εξεταστέα ύλη, του χορηγείται η κάρτα εγγραφής, όπου αυτή απαιτείται.

ΒΗΜΑ 2ο

Ο υποψήφιος αφού απευθυνθεί στο Millennium Education Centreπιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της ACTA, συμπληρώνει την αίτηση συμμετοχής σε εξετάσεις και σε συνεννόηση με το εξεταστικό κέντρο επιλέγει την ημερομηνία και τις ενότητες στις οποίες επιθυμεί να εξεταστεί.

ΒΗΜΑ 3ο

Ο υποψήφιος συμμετέχει στις εξετάσεις. Σε περίπτωση επιτυχίας του, συμπληρώνεται η επιτυχία στην αντίστοιχη θέση της κάρτας εγγραφής, όπου αυτή απαιτείται. Σε περίπτωση αποτυχίας, μπορεί να επαναλάβει τις εξετάσεις όσες φορές επιθυμεί.

[huge_it_gallery id=»25″]

Το Millennium Education Centre παραδίδει Μαθήματα Διατροφής στα Παιδιά του Παιδικού Σταθμού Σημάντρων

Νέα - Ανακοινώσεις

Την Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016, το Millennium Education Centre διοργάνωσε από κοινού μαζί με τον παιδικό σταθμό Σημάντρων μαθήματα διατροφής για τα παιδιά του σταθμού και δώθηκε η ευκαιρία τα παιδιά να μαγειρέψουν σπιτικά κουλουριάκια με βούτηρο και κανέλα.

Στην όλη προσπάθεια συμμετείχε από την σχολή η σπουδάστρια της ζαχαροπλαστικής, Όλγα Στόικου, πάντα υπό την καθοδήγηση του Executive Chef της σχολής, Αξαρλή Αναστάσιου.

[huge_it_gallery id=»24″]

Τους Σπουδαστές των Επισιτιστικών Τμημάτων του Millennium Education Centre φιλοξένησε η Οικογένεια Γεροβασιλείου ,ξεναγώντας τους στο Μουσείο Οίνου και στους Αμπελώνες του Κτήματος.

Νέα - Ανακοινώσεις

Στις 7 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των σπουδαστών μας στο κτήμα Γεροβασιλείου και περιελάμβανε ξενάγηση στους χώρους παραγωγής, εμφιάλωσης, παλαίωσης καθώς και στο Μουσείο Οίνου με ξεναγό την κα Δήμητρα Μπαζάκα.

Στην διαμορφωμένη αίθουσα οινογευσίας οι σπουδαστές μας δοκίμασαν 2 είδη κρασιών.

Ευχαριστούμε την οικογένεια Γεροβασιλείου για την φιλοξενία.

[huge_it_gallery id=»23″]

 

Millennium Vintage : 1960 Hairstyle & Makeup – Το Event που σάρωσε σε συμμετοχές!

Νέα - Ανακοινώσεις

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκε η θεματική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει το Millennium Education Centre, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, με θέμα «1960 Hairstyle & Makeup Event», σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης «Σύνθεση» το οποίο αποτελεί το καλλιτεχνικό σημείο αναφοράς στα Ν. Μουδανιά ως Ωδείο και Σχολή Χορού.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν:

 • Κομμώσεις της δεκαετίες του 1960, από τις σπουδάστριες του τμήματος Κομμωτικής
 • Μακιγιάζ της ίδιας επίσης δεκαετίας, από τις σπουδάστριες του τμήματος Αισθητικής
 • φαγητά και εδέσματα για τους παρευρισκομένους της εκδήλωσης από τα τμήματα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη μουσική του βιρτουόζου μουσικού Αντώνη Φωτιάδη, ο οποίος ταξίδεψε το κοινό σε άλλες εποχές με το υπέροχο του σαξόφωνο.

Επίσης, απονεμήθηκαν έπαινοι σε όσους σπουδαστές του Millennium Education Centre συμμετείχαν σε διαγωνισμούς και κοινωνικές δραστηριότητες.

Την βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα υπέρχο χορό Tango που χόρεψε ο δάσκαλος χορού του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση, κύριος Τσιβίκας Κωνσταντίνος με την Μάγδα Σταύρου.

Ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά τον κόσμο που παραυρέθηκε στην εκδήλωσή μας.

MILLENNIUM-1960-8

MILLENNIUM-1960-16

MILLENNIUM-1960-17

MILLENNIUM-1960-24

MILLENNIUM-1960-30

MILLENNIUM-1960-42

\MILLENNIUM-1960-46

MILLENNIUM-1960-49

MILLENNIUM-1960-55

MILLENNIUM-1960-64

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε εδώ.

 

Νέα Στρατηγική Συνεργασία του Millennium Education Centre με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΧαλκιδικήςMillennium Education Centre, είναι Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΚεΔιΒιΜ επιπέδου 2 από τον φορέα του Υπουργείου Παιδείας ΕΟΠΠΕΠ.

Παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες τα τελευταία 10 χρόνια με έδρα τη Χαλκιδική, και παρουσία στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Ροδόπης.

Σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής,  συνδιαμορφώνει προγράμματα σπουδών σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ξενοδοχείου και αναλαμβάνει την εκπαίδευση υπαλλήλων και στελεχών του, ανταποκρινόμενο στις συνεχείς εξελίξεις στον κλάδο του τουρισμού, με στόχο την ικανοποίηση των πελατών.

Η Ένωση Ξενοδοχείων, συμμετέχει ως κοινωνικός εταίρος στην επιτροπή αξιολόγησης επαγγελματικών προσόντων του φορέα πιστοποίησης ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), παρέχοντας τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους, να λάβουν πιστοποίηση, απαραίτητο εφόδιο για την αγορά εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στην μοριοδότηση για την νέα κατάταξη των ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά.

Το Millennium Education Centre παρέστει στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και παρουσίασε στα μέλη του τα προγράμματα σπουδών και τα οφέλη της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στην αξιολόγηση των ξενοδοχείων και των λοιπών τουιρστικών μονάδων.

20160124_112555

20160124_112709

Το Millennium Education Centre δίπλα στα Παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων Μουδανιών

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής δώρησε στο ΚΔΑΠ Ν. Μουδανιών ένα ποδήλατο, το οποίο κληρώθηκε στην Χριστουγεννιάτικη εορτή.

Επίσης, τα τμήματα Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής του Millennium Education Centre ετοίμασαν γλυκά για τα παιδιά του ΚΔΑΠ.

Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή.

20160208094551679

To Millennium Education Centre σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Job Carrier και την A.C.T.A. ( Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης )

Νέα - Ανακοινώσεις

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την πιστοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων και προσόντων, που διοργάνωσε το Job Carrier σε συνεργασία με την ACTA, Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεργάτη του Millennium Education Centre και του Job Carrier.

Ο κύριος Τσαλάβρας Δημήτριος, F&B Manager του πεντάστερου ξενοδοχείου Blue Lagoon, ανάλυσε τις ανάγκες της αγοράς, εν όψει του νέου τουριστικού νόμου, για την κατάταξη των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων, βάσει του οποίου η εκπαίδευση και η πιστοποίηση γνώσεων των εργαζομένων θα είναι απαραίτητη και θα παίζουν μείζονα ρόλο στην αξιολόγηση της τουριστικής επιχείρησης.

Το λόγο πήρε ο κύριος Ιωάννης Ανδρονικίδης, διευθύνων σύμβουλος της ACTA, όπου και ανάλυσε τις ανάγκες για την σωστή, έγκυρη και έγκαιρη πιστοποίηση γνώσεων, καθώς επίσης και τα οφέλη που προσδίδουν στον εργαζόμενο, με εθνική αναγνώριση από το Ε.ΣΥ.Δ., καθώς επίσης και διεθνή πλέον αναγνώριση.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

[huge_it_gallery id=»22″]

Δωρεάν σεμινάριο Κομμωτικής με θέμα: "Βελτίωση Προσωπικής Ανάπτυξης – Πελατολόγιο"

Νέα - Ανακοινώσεις

Την Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:00 μ.μ. το Millennium Education Centre διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Βελτίωση Προσωπικής Ανάπτυξης – Πελατολόγιο». Το σεμινάριο παρουσιάζει ο κ. Ιωάννης Χατζηχριστοδούλου, ιδιοκτήτης των YANNI HAIR SPA.

Το σεμινάριο αφορά τους σπουδαστές και τους αποφοίτους του Millennium Education Centre και είναι δωρεάν.

Για συμμετοχή στο σεμινάριο, καλέστε μας στο 2373022192 ή στείλτε μας email στο info@millennium.edu.gr με τα στοιχεία σας. Μην ξεχάσετε στο email να αναφέρετε τη συμμετοχή σας στο συγκεκριμένο σεμινάριο.

 

 

Ημερίδα του Job Carrier με θέμα την πιστοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων και προσόντων

Νέα - Ανακοινώσεις

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου στις 12:00 μ.μ.

Το Job Carrier, το πρώτο γραφείο Πρακτικής Άσκησης & Συμβουλευτικής στη Χαλκιδική διοργανώνει  Ημερίδα με θέμα: «Η Πιστοποίηση όχι μόνο ως διεργασία αποτίμησης γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, αλλά και ως αναγνώριση της επαρκούς κατοχής επαγγελματικών προσόντων.»

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre, Αγ. Γεωργίου 14, Ν. Μουδανιά, το μοναδικό επίσημο εξεταστικό κέντρο πιστοποιήσεων ACTA στη Χαλκιδική. Ο κ. Ιωάννης Ανδρονικίδης, διευθύνων σύμβουλος της ACTA, θα εξηγήσει τη σημασία της πιστοποίησης των σπουδών και την επάρκειά της στην κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Η ACTA, Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεργάτης του Millennium Education Centre και του Job Carrier, παρέχει πιστοποιήσεις γνώσεων και δεξιοτήτων Ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

Τα YANNI HAIR SPA εμπιστεύονται το Job Carrier για την στελέχωση των παραρτημάτων τους

Νέα - Ανακοινώσεις

Ακόμα μία εταιρεία από τον χώρο της ομορφιάς και του wellness επέλεξε το Job Carrier για την εύρεση εξειδικευμένου προσωπικού για την στελέχωση των παραρτημάτων της.

Τα Yanni Hair Spa, θέλοντας να καλύψουν τις ανάγκες τους για πάγιες θέσεις εργασίας στα παρατήματά του στα ξενοδοχεία Ikos Olivia και Sani Resort, ανέθεσε στο Job Carrier την εύρεση του κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού.

Όλες οι υποψήφιες πέρασαν από συνέντευξη από τον κύριο Ιωάννη Χατζηχριστοδούλου, ιδιοκτήτη των YANNI HAIR SPA, αφού πρώτα επιλέχθηκαν προσεκτικά από το Job Carrier, καλύπτοντας όλα τα κριτήρια που τέθηκαν από την εταιρεία.

 

Το Millennium Education Centre παραβρέθηκε στην Ειδομένη Κιλκίς

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre παραβρέθηκε την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016, στην Ειδομένη Κιλκίς με το τμήμα Μαγειρικής και μαγείρεψε γαι τους πρόσφυγες.

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους σπουδαστές και τους καθηγητές του τμήματος Μαγειρικής, κ. Αξαρλή Αναστασίο και Εμμανουήλ Στράτο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

[huge_it_gallery id=»21″]

Εθελοντική Περιοποίηση στο ΚΑΠΗ Ν. Μουδανιών από το Millennium Eductaion Centre

Νέα - Ανακοινώσεις

Το τμήμα Κομμωτικής του Millennium Education Centre με την υποστήριξη της καθηγήτριας κ. Καπετανοπούλου Τάνιας, την Πέμπτη 21/01/2016, στα πλαίσια του εθελοντισμού και του προγράμματος «Η ομορφιά δεν έχει ηλικία», διοργάνωσε το απόγευμα στο ΚΑΠΗ Ν. Μουδανιών, περιποίηση για τις κυρίες και τους κυρίους μέλη του.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

[huge_it_gallery id=»20″]

Το Millennium Education Centre μαγειρεύει για τους πρόσφυγες της Ειδομένης

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής και ευαισθησίας έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 να μεταβεί με το τμήμα Μαγειρικής στην Ειδομένη Κιλκίς για να μαγειρέψει για τους πρόσφυγες που είναι εγκατεστημένοι εκεί και περιμένουν τη μετάβασή του σε τρίτες Ευρωπαϊκές χώρες. Η προσπάθεια στηρίζεται από τους σπουδαστές και τους καθηγητές του τμήματος Μαγειρικής, κ. Αξαρλή Αναστασίο και Εμμανουήλ Στράτο.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, το Millennium Education Centre συγκεντρώνει τρόφιμα και ρούχα για τους πρόσφυγες. Κάθε προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη. Η συγκέντρωση των τροφίμων και του ρουχισμού θα ξεκινήσει από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016. Οι ώρες που μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχολή μας είναι από τις 09:30 έως τις 20:30 στις παραπάνω ημερομηνίες. Η έδρα του Millennium Education Centre είναι Αγ. Γεωργίου 14, Τ.Κ. 63200, Ν. Μουδανιά, έναντι του εμπορικού κέντρου, δίπλα στο Super Market Carefour Express.

Κάθε προσπάθεια είναι σημαντική, πόσο μάλλον αν στηρίζεται από την βοήθεια όλων μας.

 

 

 

Μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στις Σέρρες

Νέα - Ανακοινώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του Millennium Education Centre στις Σέρρες το Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε επίσκεψη στο χωριό Άγκιστρο στο ξενοδοχείο Χαμάμ, όπου διαχειρίζεται το βυζαντινό χαμάμ του Αγκίστρου που χρονολογείται γύρο στο 950 μ.Χ. και χαρακτηρίζεται ως ένα πραγματικό πολιτισμικό μνημείο. Εκεί τα τμήματα Αισθητικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διοίκησης Τουριστικών Μονάδων είχαν την ευκαιρία να δουν πως λειτουργεί η μονάδα διοικητικά αλλά και στην πράξη.

Επόμενος σταθμός ήταν το χωριό Λιβαδιά και η μονάδα παραγωγής βουβαλίσιου κρέατος Ζ. Μπόρας και Σία Ο.Ε., που είναι μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας τόσο του βουβαλίσιου όσο και άλλων κρεάτων στη Λιβαδιά Σερρών, σε έκταση 360 τετραγωνικών μέτρων. Το τμήμα Μαγειρικής τουMillennium Education Centre  είχε την ευκαιρία να ακούσει από τον κύριο Μπόρα την ιστορία της εταιρείας, καθώς επίσης και τον τρόπο παραγωγής του βουβαλίσιου κρέατος και των υποπροϊόντων του.

Τελευταίος σταθμός της εκδρομής ήταν το χωριό Άνω Πορόια, όπου γευματίσαμε στο εστιατόριο Πέστροφες και παράλληλα ξεναγηθήκαμε στο ιδιόκτητο ιχθυοτροφείο πέστροφας της επιχείρησης.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

[huge_it_gallery id=»16″]

 

Συμμετοχή του τμήματος κομμωτικής του Millennium Education Centre στο 20ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής & Μακιγιάζ

Νέα - Ανακοινώσεις

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες του τμήματος Κομμωτικής, Καπλάνη Αικατερίνη, Πάτσου Αθηνά και Δήμου Μαριάννα που συμμετείχαν στο 20ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής & Μακιγιάζ, και απέσπασαν αντίστοιχα το 1ο, 2ο και 3ο βραβείο στο θέμα που διαγωνίστηκαν.

Καθοδηγητής και συμπαραστάτης των κοριτσιών στάθηκε η καηγήτριά τους, κυρία Καπετανοπούλου Τάνια.

Η Διεύθυνση και το Διοικητικό προσωπικό της σχολής εύχεται πάντα επιτυχίες στους μαθητές και θα στηρίζουν πάντα τις προσπαθειές τους.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον διαγωνισμό.

[huge_it_gallery id=»15″]

 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο χρωματολογίας στο τμήμα Κομμωτικής του Millennium Education Centre

Νέα - Ανακοινώσεις

Την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015, στο τμήμα Κομμωτικής του Millennium Education Centre έλαβε χώρα το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ανάλυση και θεωρία χρωμάτων με ακήσεις χρωματομετρίας», το οποίο διεξήγαγε ο κύριος Σταθόπουλος Ευάγγελος της εταιρείας KRISTAL HAIR, με την αμέριστη αρωγή της καθηγήτριας του Millennium Education Centre κ. Καπετανοπούλου Τάνιας.

Το σεμινάριο απευθυνόταν στους σπουδαστές του Α’ και Β’ εξαμήνου, όπου και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της κομμωτικής.

Επίσης, έγινε demo για τις νέες θεραπευτικές μεθόδους botox μαλλιών, όπου και παρουσιάστηκαν τα νέα προϊόντα της σειράς ELIXIR KRISTAL EVO και δόθηκε μεγάλη έμφαση στη θεραπεία μαλλιών με προϊόντα κερατίνης.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερια μνεία στις νέες θεραπευτικές μεθόδους μαλλιών για τον άντρα.

20151110_100048

20151110_100102

 

 

Σεμινάριο Επιμόρφωσης Παραγωγικής Βάσης στο Millennium Education Centre

Αγροτικά Νέα

DSC_0007

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Επιμόρφωσης Παραγωγικής Βάσης με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Αγροτικό Κλάδο: η Συμβολή των Βοτανικών Κήπων στην Επιμόρφωση και την Παροχή Τεχνογωνσίας» που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre (σχολή Agro Academy του Αγροδιατροφικού τομέα) το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015 στο πλαίσιο της Πράξης «Εκπόνηση σχεδίων Ερευνητικών & Τεχνολογικών Αναπτυξιακών έργων Καινοτομίας (ΑγροΕΤΑΚ)».

Στους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακαλούθησης του σεμιναρίου.

Την εκπόνηση του σεμιναρίου έκανε ο Δρ. Φοίβος Αναστασιάδης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες για τις καλλιέργιες Αρωματικών Φυτών και τις προοπτικές τους στο Αγροδιατροφικό κλάδο της Ελληνικής οικονομίας.

[huge_it_gallery id=»13″]

 

Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος στο 5* ξενοδοχείο Blue Lagoon Princess στη Χαλκιδική

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre παρουσίασε σήμερα στο 5* ξενοδοχείο Blue Lagoon Princess στις Καλύβες Χαλκιδικής το πρόγραμμα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 με έμφαση στα Τουριστικά Επαγγέλματα.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος σπουδών και τονίστηκε η σημασία της εκπαίδευσης και της απόκτησης γνώσης και εξειδίκευσης στον τομέα των Τουριστικών Επαγγελμάτων, που κατεξοχήν τροφοδοτεί τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου με καταρτισμένα στελέχη.

Το ενδιαφέρον των εργαζομένων και της διοίκησης ήταν έντονο και κατανόησαν σε βάθος την σημασία της διά βίου μάθησης, καθώς επίσης και τη σημασία της κατοχής ενός τίτλου σπουδών που προσδίδει κύρος και επαγγελματική καταξίωση τόσο στον εργαζόμενο, όσο και στην επιχείρηση, με άμεσο αντίκτυπο στις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες της επιχείρησης προς τους πελάτες της.

Το Millennium Education Centre, με 100% απορρόφηση των σπουδαστών του σε επιχειρήσεις του Τουριστικού κλάδου, τροφοδοτεί την αγορά εργασίας της Χαλκιδικής αλλά και της υπόλοιπης χώρας με καταξιωμένα και άρτια καταρτισμένα στελέχη τα τελευταία 10 χρόνια.

[huge_it_gallery id=»12″]

 

 

 

Αγρότες Νέας Εποχής και Τεχνολογίας και στην Ελλάδα

Αγροτικά Νέα

Ετοιμοι για τη διαδικτυακή πλατφόρμα μάρκετινγκ, branding και εξαγωγών αγροτικών προϊόντων

Αγρότες νέας εποχής προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα με στόχο την αύξηση των πωλήσεών τους και την επέκτασή τους στο εξωτερικό. Ειδικότερα, ευρεία είναι η αποδοχή της δωρεάν διαδικτυακής και διαδραστικής πλατφόρμας εκπαίδευσης και κατάρτισης που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Farm inc. από περισσότερους από 300 συμμετέχοντες (αγρότες, εκπρόσωποι αγροτικών ενώσεων, επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα, εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, φορείς χάραξης πολιτικής κ.ά.) που συμμετείχαν σε 21 πιλοτικά εργαστήρια στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στη Λετονία επισφραγίζοντας την επικαιρότητα και χρησιμότητα της πλατφόρμας. Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από έξι ενότητες (Τι είναι το μάρκετινγκ, Ενα καλό σχέδιο μάρκετινγκ, Λαϊκές αγορές, Ποιότητα, Η δύναμη του εμπορικού σήματος, Πωλήσεις στο εξωτερικό) με ιδιαίτερη έμφαση στο μάρκετινγκ – branding και στη διεθνοποίηση αγροτικών προϊόντων, σε πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και λετονικά.

 

Η πλατφόρμα οριστικοποιείται, σύμφωνα με τις προτάσεις των συμμετεχόντων, και η τελική μορφή της θα παρουσιαστεί μέσα στον Σεπτέμβριο του 2015 σε σειρά ενημερωτικών συζητήσεων και ημερίδων σε πόλεις του Βελγίου, της Ιταλίας, της Λετονίας και στην Ελλάδα: στην Αθήνα (16 Σεπτεμβρίου) από την Ελληνοαμερικανική Ενωση και από τη Μίλητος Συμβουλευτική, σε συνεργασία με το «Τhe Meraki People», στο πλαίσιο της διημερίδας με θέμα «Μπλε οικονομία: Επιτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα και δημιουργία τοπικού σχηματισμού».

Σημειώνεται ότι το έργο Farm inc. και η πλατφόρμα θα παρουσιαστούν επίσημα σε συνέδριο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο της Macerata, συντονιστής του έργου, στη Διεθνή Εκθεση του Μιλάνου αφιερωμένη στη γεωργία και στα τρόφιμα Expo Milan 2015 (27 Σεπτεμβρίου 2015), υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας.


Ελλάδα: ποιοτικά στοιχεία πιλοτικών εκπαιδεύσεων

Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 10 πιλοτικά εργαστήρια σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αθήνα, Μενίδι, Λάρισα, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, Εδεσσα) με συμμετοχή 134 ατόμων και στόχο την ευρεία ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών σε ολόκληρη τη χώρα. Εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με φορείς και αγροτικές ενώσεις, όπως το εξειδικευμένο στον αγροτικό τομέα ΙΕΚ Open Mellon στη Λάρισα, η AGROacademy του Εκπαιδευτικού Κέντρου Millennium στα Νέα Μουδανιά, η Ενωση Νέων Αγροτών Χαλκιδικής και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής «Αγιος Γεώργιος» στο Μενίδι. Πραγματοποιήθηκαν παράλληλα επισκέψεις σε βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ και branding αγροτικών προϊόντων στο Κτήμα Συγγρού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Αθήνα), εκπρόσωποι του οποίου ξενάγησαν τους συμμετέχοντες στο Κτήμα παρουσιάζοντας διάφορα προϊόντα και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς (Λάρισα), εκπρόσωποι του οποίου παρουσίασαν τον Αυτόματο Πωλητή Φρέσκου Γάλακτος.

Οι επτά στους 10 συμμετέχοντες δραστηριοποιούνται άμεσα στον αγροτικό τομέα, ενώ ποσοστό 16,7% ήταν ειδικοί σε θέματα μάρκετινγκ και 9% φορείς και εκπαιδευτές ΕΕΚ. Ποσοστό 40,4% των συμμετεχόντων εμφανίζονται μάλιστα με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα. Το σύνολο των συμμετεχόντων εξέφρασαν ικανοποίηση για το εκπαιδευτικό υλικό (94%: «εξαιρετικό» ή «πολύ καλό»), με όλους ανεξαιρέτως (100%) να δηλώνουν ότι θα το σύστηναν και σε άλλους αγρότες. Ειδικότερα χαρακτήρισαν την πλατφόρμα «φιλική προς τον χρήστη», «ενδιαφέρουσα», «εύκολη στην πλοήγηση», «ευχάριστη» και επιδοκίμασαν τη συνδυαστική προσέγγιση θεωρίας και πρακτικών παραδειγμάτων με μελέτες περιπτώσεων και οπτικοακουστικό υλικό, διευκολύνοντας έτσι την ενασχόληση των εκπαιδευομένων και την κατανόησή του.

Το 99% δήλωσε πρόθυμο να εφαρμόσει τις αρχές του branding στην επιχείρησή του. Τέλος, αν και οι εξαγωγές δεν φάνηκε να αποτελούν προτεραιότητα για πολλούς συμμετέχοντες, οι περισσότεροι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα για τη διεθνοποίηση, βρήκαν το υλικό χρήσιμο οδηγό για μελλοντική αναφορά, ενώ 90,1% είναι πρόθυμο να εφαρμόσει στρατηγικές και εργαλεία για εξαγωγές στην επιχείρησή του.

Αναφέρεται ότι το ευρωπαϊκό έργο Farm Inc. αποσκοπεί στη στήριξη των μικρών αγροτών και επιχειρηματιών στον τομέα της γεωργίας για την καλύτερη εμπορία των προϊόντων τους. Υπάρχει μεγάλη προοπτική για τα περιφερειακά και τοπικά προϊόντα στην αγορά, αλλά, όπως παρατηρείται, υπάρχει έλλειψη των στρατηγικών μάρκετινγκ για να επιτρέψει στους ευρωπαίους επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα να ανταγωνιστούν το διεθνές δίκτυο και τις δομές των πολυεθνικών εταιρειών. Βασιζόμενο σε λετονική  βέλτιστη πρακτική, ανάλυση αναγκών, έρευνα και πιλοτική δοκιμή, η  κοινοπραξία του Farm inc. σχεδίασε ένα εξειδικευμένο εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης (διαδικτυακή πλατφόρμα) προσαρμοσμένο ειδικά στις ανάγκες των ελλήνων, ιταλών, βέλγων και λετονών αγροτών.

 

Πηγή: tovima.gr

Έναρξη εξετάσεων για την Πιστοποίηση Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων στη Χαλκιδική από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Millennium στη Χαλκιδική

Νέα - Ανακοινώσεις

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015, στη Χαλκιδική, οι εξετάσεις για την Πιστοποίηση Γνώσεων στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρώην Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – ΥΠΑΑΤ) από το πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο του Millennium Education Centre στη Χαλκιδική.

Οι εξετάσεις διενεργούνται με ομαλότητα καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι. Έως σήμερα έχουν εξεταστεί με επιτυχία 180 υποψήφιοι και η διαδικασία θα συνεχιστεί για όλο το καλοκαίρι, για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού της Χαλκιδικής.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε του αγρότες, γεωπόνους αλλά και τους λοιπούς υποψηφίους που θέλουν να εγγραφούν για να δώσουν εξετάσεις για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων ότι η τιμή του παράβολου είναι στα 25,00 ευρώ, μέχρι το τέλος Αυγούστου 2015 ενώ Από 1 Σεπτεμβρίου η τιμή διαμορφώνεται στα 50 ευρώ (ΦΕΚ629/Β/20-4-2015). Όσοι θέλουν να επωφεληθούν, μπορούν αν απευθυνθούν στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Millennium ώστε να κάνουν την εγγραφή τους έγκαιρα, στα τηλέφωνα 2373022192 και 2373888005 ή στο email info@millennium.edu.gr.

Στο Millennium Education Centre – Εκπαιδευτικό Κέντρο στη Χαλκιδική εδώ και 10 χρόνια προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες κατάρτισης και εκπαίδευσης. Σε ένα άνετο και ευχάριστο  περιβάλλον, με σύγχρονο εξοπλισμό και υπό την εποπτεία κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού,  διασφαλίζουμε την ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας.

Συνεχίζουμε με γνώμονα πάντα την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και την προσήλωση στους στόχους  μας, οι οποίοι έχουν ως κατευθυντήρια γραμμή τη δια βίου μάθηση.

[huge_it_gallery id=»9″]

 

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ενημερωτική εσπερίδα του Millennium Education Centre για την ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ενημερωτική εσπερίδα του Millennium Education Centre για την ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

Αγροτικά Νέα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή ενημερωτική εσπερίδα για την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας εκπαίδευσης και εξετάσεων στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Pomegranate στη Χαλκιδική.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον κ. Ιωάννη Ράνο, γεωπόνος MSc, υπεύθυνο της AGRO academy του Millennium Education Centre, ο οποίος ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τις αλλαγές και τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και συγκεκριμένα για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων και την πιστοποίηση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας αγρότης από τις 26 Νοεμβρίου 2015.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση των προσκεκλημένων με οπτικοασκουστικά μέσα από τον κ. Τριαντάφυλλο Χαλκιά γεωπόνο MSc, σχετικά με την νομοθεσία που διέπει τα γεωργικά φάρμακα και τη χρήση τους, καθώς επίσης και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η λανθασμένη χρήση και εφαρμογή τους.

Αμέσως μετά, ο Dr Γεώργιος Σαλπιγγίδης γεωπόνος, αναφέρθηκε στη χρήση και τα οφέλη της «Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας» και ανέλυσε στο κοινό τα πλεονεκτήματα της, παρουσιάζοντας τρόπους οργάνωσης και λύσεις για την μείωση  ή και αποφυγή ακόμα των ψεκασμών στις καλλιέργειες, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση του κόστους παραγωγής.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Νικήτας Μουταφτσής μηχανολόγος μηχανικός, ο οποίος αναφέρθηκε και παρουσίασε αναλυτικά τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις του εξοπλισμού εφαρμογής που χρησιμοποιεί ο αγρότης κατά την διαδικασία ραντίσματος των καλλιεργειών του, καθώς επίσης και το νέο σύστημα επιθεώρησης των ψεκαστικών σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα και η ανταπόκρισή τους θερμή. Η εκδήλωση κάλυψε ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στον τομέα της ενημέρωσης των αγροτών σχετικά με την νέα νομοθεσία που αφορά στην διακίνηση και στην χρήση Γεωργικών Φαρμάκων, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Με τη σειρά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τους ομιλητές, τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας, τους γεωτεχνικούς και τους αγρότες που παρευρέθηκαν.

Ειδικές ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε στους ομιλητές μας και ιδιαίτερα στον κ. Κωνσταντίνο Τερτιβανίδη,   προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Χαλκιδικής για τις ενέργειες που έκανε προς το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, για την διευθέτηση ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος του Νομού μας και την ισχυρή παρέμβαση στην εσπερίδα προς ενημέρωση των αγροτών για τα επίμαχα αυτά θέματα.

Το παρόν στην εσπερίδα έδωσε και ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης δημοσιογράφος της ΑγροΝέα, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του έδωσε έμφαση στον τομέα των πωλήσεων ως σημαντική παράμετρος βιωσιμότητας μιας αγροδιατροφικής επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι, από μόνη της η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων δεν είναι ικανή να δημιουργήσει κέρδος για τον αγρότη επιχειρηματία.

Στην Agroacademy πιστεύουμε ότι η βιωσιμότητα μιας αγροτικής επιχείρησης επηρεάζεται κρίσιμα από τρεις παράγοντες, την εκπαίδευση την οργάνωση και την δικτύωση.

Το όραμα μας είναι η agroacademy να γίνει ουσιαστικά το εργαλείο :

 • του αγρότη ώστε να παράγει τα προϊόντα που ζητά η αγορά , με προδιαγραφές και χαμηλό κόστος.
 • του μεταποιητή που θέλει να παράγει καινοτόμα προϊόντα από τη Γη της Χαλκιδικής και να τα προωθεί με ασφάλεια στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Το Millennium Education Centre αποτελεί πυλώνα γνώσης και εξέλιξης στη Δια Βίου Μάθηση στη Χαλκιδική και προσφέρει ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Είναι κοντά στον κόσμο και στις εξελίξεις.

[huge_it_gallery id=»7″]
Εσπερίδα με θέμα «Ενημέρωση αγροτών για την έναρξη των εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων»

Εσπερίδα με θέμα «Ενημέρωση αγροτών για την έναρξη των εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων»

Αγροτικά Νέα

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο MILLENNIUM διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «Ενημέρωση αγροτών για την έναρξη των εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων» και σας προσκαλει την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 7:00 το βράδυ στο ξενοδοχείο Pomegranate (επι της επαρχιακής οδού Ν. Μουδανιών – Ν. Ποτίδαια).

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση – ανάλυση των θεματικών ενοτήτων της εξεταστέας ύλης από ειδικούς γεωπόνους εκπαιδευτές.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή, δωρεάν στο τηλέφωνο 2373 200 000. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Εσπερίδα με θέμα «Ενημέρωση αγροτών για την έναρξη των εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων»

 

100% Επιτυχία στις εξετάσεις Security

100% Επιτυχία στις εξετάσεις Security

Νέα - Ανακοινώσεις

Με ποσοστό επιτυχίας 100% συμμετείχαν οι σπουδαστές μας στις τελευταίες εξετάσεις πιστοποίησης  της 1ης Περιόδου 2015 των επαγγελματιών, οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».

Στις εξετάσεις συμμετείχαν συνολικά 16 άτομα, τα οποία έλαβαν με επιτυχία την εν λόγω πιστοποίηση χάρις στις ικανότητες που τους διακρίνει αλλά και στην ποιοτική και άρτια εκπαιδευτική υποστήριξη που τους παρέχεται από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Χαλκιδικής MILLENNIUM EDUCATION CENTRE.

To υψηλό αυτό ποσοστό επιτυχίας αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των σπουδαστών μας καθώς και το υποστηρικτικό και το άριστα οργανωμένο πλαίσιο εκπαίδευσης και υποστήριξης που διαθέτει το MILLENNIUM EDUCATION CENTRE για την προετοιμασία και τη συμμετοχή των σπουδαστών της στις εξετάσεις.

Θέλεις κι εσύ να παρακολουθήσεις το σεμινάριο για Security και να εργαστείς; Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου.

 

 

 

 

4ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης

4ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης – Το Millennium Education Centre ήταν Εκεί!

Νέα - Ανακοινώσεις

Στο 4ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης , που διοργάνωσε το σωματείο κομμωτών Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν και φέτος οι σπουδαστές του τμήματος της κομμωτικής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Millennium Education Centre.

To Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 15 & την Δευτέρα 16 Μαρτιου.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους σε καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου συμμετέχοντας στους live διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια τους αναγνωρίστηκε αφού βραβεύτηκαν με κύπελλα, μετάλλια και επαίνους για την συμμετοχή τους.

Συγκεκριμένα η Τόλα Αλκέτα διαγωνίστηκε στο ανδρικό κούρεμα και το νυφικό χτένισμα, η Αζοίδου Ρεγκίνα στο βραδινό, η Καρακέτοβα Ελισάβετ στις βραδινές πλέξεις και η Χοχόλη Ιωάννα δημιούργησε ελεύθερο θέμα Φαντασίας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος χορηγός για τη συμμετοχή των σπουδαστών στα νυφικά χτενίσματα, ήταν ο οίκος νυφικών ΑΝΤΙΓΟΝΗ των Νέων Μουδανιών.

Φωτογραφικό υλικό

[huge_it_gallery id=»6″]

Επίσκεψη τμήματος Κομμωτικής σε γνωστό πολυκατάστημα επαγγελματικών ειδών κομμωτηρίου

Νέα - Ανακοινώσεις

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των τμημάτων κομμωτικής του Millennium Education Centre σε γνωστό πολυκατάστημα επαγγελματικών ειδών κομμωτηρίου της Χαλκιδικής.

Οι σπουδαστές της σχολής ενημερώθηκαν για τον επαγγελματικό εξοπλισμό ενός κομμωτηρίου, έμαθαν για νέα ποιοτικά επαγγελματικά προϊόντα όπως βαφές, θεραπείες, σαμπουάν, κρέμες και μάσκες μαλλιών και είχαν την ευκαιρία μάλιστα να δοκιμάσουν πολλά από τα είδη ούτως ώστε να μάθουν να αναγνωρίζουν τα υψηλής από τα χαμηλής ποιότητας προϊόντα.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά τους σπουδαστές αλλά και τους εκπαιδευτές της σχολής και τους ξενάγησαν σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του καταστήματος.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του προγράμματος του Millennium Education Centre.

 

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη

[huge_it_gallery id=»5″]

 

Το Millennium Education Centre στο Δέντρο της Αγάπης

Το Millennium Education Centre στο "Δέντρο της Αγάπης"

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Millennium Education Centre στο Δέντρο της Αγάπης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2014 στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Τρίγλιας η Χριστογεννιάτικη γιορτή «ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ».

Στην εκδηλώση συμμετήσε ενεργά το τμήμα MAKE UP ARTIST του Millennium Education Centre, με παλιούς και νέους σπουδαστές.

Κατά την τρίωρη διάρκεια της εκδήλωσης οι σπουδαστές ζωγράφισαν τις χαρούμενες φατσούλες των παιδιών του  νηπιαγωγείου με χριστουγεννιάτικα θέματα (Christmas Face Painting) και έπειτα ακολούθησαν τα μεγαλύτερα παιδιά.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Νέα - Ανακοινώσεις

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Χώρος αναμονής του Spa

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, η εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής του Millennium Education Centre στο υπερσύγχρονο και luxury PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδια Χαλκιδικής.

Σκοπός της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν να ξεναγηθούν οι σπουδαστές των παραπάνω τμημάτων στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Spa του ξενοδοχείου, έτσι ώστε να αποκομίσουν εικόνα ενός μοντέρνου εργασιακού χώρου και να τους εξηγηθεί πως εφαρμόζονται οι σπουδές τους στην πράξη.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο PomeGranate Wellness Spa Hotel και ειδικά τους κυρίους Δούκα Γεώργιο, υπεύθυνο Marketing του ξενοδοχείου και Γιασουμάκη Συμεών, θεραπευτή – γυμναστή του ξενοδοχείου, για την ξενάγηση, καθώς επίσης και τις καθηγήτριες του Millennium Education Centre, κυρίες Κάτια Λαδά, Κατερίνα Μπουλγούρη, Τάνια Καπετανοπούλου και Ιγνατιάδου Ελίζα.

Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Χώρος υποδοχής του PomeGranate Wellness Spa Hotel

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Χώρος Γεν. Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων & Κομμωτικής

Millennium Education Centre: Εκπαιδευτική εκδρομή των τμημάτων Γενικής Αισθητικής, Αισθητικής Άκρων και Κομμωτικής στο PomeGranate Wellness Spa Hotel στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής

Χώρος Παραδοσιακού Χαμάμ

 

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Νέα - Ανακοινώσεις

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Ομιλία της διατροφολόγου – διαιτολόγου κ. Άννας Μιγδάνη σε παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας, στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre στα Ν. Μουδανιά (1)

Με χαρά υποδεχτήκαμε στις εγκατστάσεις μας τα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης – ομιλίας της διατροφολόγου – διαιτολόγου κ. Άννας Μιγδάνη, για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής.

Η κ. Μιγδάνη αναφέρθηκε λεπτομερώς στην σημαντικότητα μιας καλής και ισορροπημένης διατροφής, όπως αυτής της Μεσογειακής. Μίλησε στα παιδιά για τα οφέλη της, με παραδείγματα και με την χρήση παιδικών βίντεο (cartoon videos) προσπάθησε να τους μεταδώσει το νόημα της ομιλίας της.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής καθώς και να παρασκευάσουν τα δικά τους κουλουράκια με ταχίνι στην αίθουσα μαγειρικής του Millennium Education Centre, υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση του κ. Αναστάσιου Αξαρλή, καθηγητή Chef στο Millennium Education Centre, με την βοήθεια βεβαίως των πρωτοετών σπουδαστών του τμήματος Μαγειρικής – Chef.

Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Ομιλία της διατροφολόγου – διαιτολόγου κ. Άννας Μιγδάνη σε παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας, στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre στα Ν. Μουδανιά (2)

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Ο κ. Αναστάσιος Αξαρλής, Chef στο Millennium Education Centre, μαθαίνει στα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας πως να φτιάχνουνε κουλουράκια με ταχίνι (1)

Επίσκεψη του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας στο Millennium Education Centre με θέμα την παρουσίαση της Μεσογειακής Διατροφής

Ο κ. Αναστάσιος Αξαρλής, Chef στο Millennium Education Centre, μαθαίνει στα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ν. Προποντίδας πως να φτιάχνουνε κουλουράκια με ταχίνι (2)

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Νέα - Ανακοινώσεις

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Το MILLENNIUM Education Centre, μέλος του εκπαιδευτικού ομίλου ΞΥΝΗ, μεταφέρθηκε στις νέες, υπερσύγχρονες εγκατστάσεις του.

Σε ένα νέο χώρο με πιστοποίηση ΑμεΑ, με υπερσύχρονο εξοπλισμό σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων διδασκαλίας και σεμιναρίων, στην αίθουσα αισθητικής, μασάζ και spa, στην αίθουσα κομμωτικής, στην αίθουσα υπολογιστών και στην κουζίνα μαγειρικής.

Το νέο κτίριο που στεγάζει το Millennium Education Centre, αποτελείται από τρεις (3) ορόφους: α) το ισόγειο, στο οποίο βρίσκεται η αίθουσα καλωσορίσματος και παρουσίασης των προγραμμάτων στους νέους σπουδαστες, τα γραφεία της διεύθυνσης της σχολής, η αίθουσα υπολογιστών και η μεγάλη και άνετη reception – αίθουσα αναμονής των επισκεπτών, β) τον πρώτο όροφο, στον οποίο βρίσκεται η αίθουσα κομμωτικής, η αίθουσα αισθητικής, η αίθουσα μασάζ και spa, καθώς επίσης και η αίθουσα αναψυχής των σπουδαστών, για να γίνονται πιο ευχάριστα τα διαλείματά τους και γ) τον δεύτερο όροφο, στον οποίο στεγάζεται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σεμιναρίων, η κουζίνα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με όλο τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό για την λειτουργία της, τα γραφεία του marketing της σχολής και τα γραφεία του δημιουργικού και μηχανογραφικού τμήματος.

Σε όλο το κτίριο υπάρχουν οθόνες προβολής τελευταίας τεχνολογίας 4K διαφόρων θεμάτων και μουσική για την άνετη και όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη διαμονή των σπουδαστών στο χώρο κατά την διάρκεια των μαθημάτων τους.

Στο MILLENNIUM Education Centre σχεδιάζουμε το μέλλον σου με:

 • Νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις
 • Εξειδικευμένους καθηγητές
 • Καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας
 • Online ενημέρωση προόδου σπουδαστών για γονείς και σπουδαστές
 • Ευέλικτο οικονομικό διακανονισμό πληρωμής διδάκτρων
 • Πιστοποιήσεις ACTA & ECDL
 • Πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Ι από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας

Κάνε την δική σου επιλογή σήμερα και εξασφάλισε το επαγγελματικό σου μέλλον βάζοντας γερές βάσεις στο γνωσιακό σου επίπεδο.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τη 1 Σεπτεμβρίου 2014. Με την εγγραφή τώρα κερδίζετε 20% έκπτωση στα δίδακτρα (ισχύει για τα ετήσια και δεκαοχτάμηνα προγράμματα σπουδών).

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Διεύθυνση: Αγ. Γεωργίου 14, 632 00, Ν. Μουδανιά, Χαλκιδική
Τηλ.: 23730 22192
Fax: 700 700 0900
E-mail: info@millennium.edu.gr
Website: www.millennium.edu.gr
Facebook: https://www.facebook.com/millenniumedugr
Twitter: https://twitter.com/millenniumedugr   @millenniumedugr
Google+: https://plus.google.com/116492779152911670389

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις νέες εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre.

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Είσοδος του Millennium Education Centre

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Reception – αίθουσα αναμονής επισκεπτών και σπουδαστών

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα καλωσορίσματος και παρουσίασης προγραμμάτων

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Γραφεία διεύθυνσης της σχολής

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα αισθητικής και αισθητικής άκρων

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα κομμωτικής (με ολοκαίνουριο εξοοπλισμό)

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα μασάζ και spa

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σεμιναρίων (1)

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σεμιναρίων (2)

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Γραφείο Marketing

Το MILLENNIUM Education Centre στις νέες του εγκαταστάσεις

Αίθουσα συνεδριάσεων της σχολής

Σπούδασε στο MILLENNIUM Education Centre και μάθε ΔΩΡΕΑΝ ξένη γλώσσα και υπολογιστές

Σπούδασε στο MILLENNIUM Education Centre και μάθε ΔΩΡΕΑΝ ξένη γλώσσα και υπολογιστές

Νέα - Ανακοινώσεις

Σπούδασε στο MILLENNIUM Education Centre και μάθε ΔΩΡΕΑΝ ξένη γλώσσα και υπολογιστές

Είσαι μαθητής και θέλεις να σπουδάσεις;

Τώρα μπορείς!

Σπούδασε στα απογευματινά τμήματα μας, την ειδικότητα που θέλεις και μάθε ΔΩΡΕΑΝ ξένη γλώσσα και υπολογιστές.

Παρακάτω ακολουθεί η φόρμα εκδηλωσης ενδιαφέροντος – ραντεβού, την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε και εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Φόρμα ραντεβού εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Όνομα (απαραίτητο)

Επώνυμο (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο

Ημερομηνία ραντεβού

Ώρα ραντεβού

Το μήνυμά σας

Video source missing

20% έκπτωση στα δίδακτρα με την έγκαιρη εγγραφή σας

20% έκπτωση στα δίδακτρα με την έγκαιρη εγγραφή σας

Για άλλη μια χρονιά τα ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ στα Ν. Μουδανιά προσφέρουν 20% έκπτωση στα δίδακτρα των σπουδαστών, αρκεί να κάνουν έγκαιρη εγγραφή στην σχολή, στο τμήμα σπουδών που επιθυμούν.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες της σύγχρονης οικονομικής κατάστασης, τα ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ στα Ν. Μουδανιά προσπαθούν να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες και το καλύτερο επίπεδο σπουδών σε συνδυασμό με τα οικονομικότερα προγράμματα.

Επιλέξτε τον κατάλληλο τομέα σπουδών που σας αρέσει και θα σας εξασφαλίσει ένα σίγουρο επαγγελματικό μέλλον.

Καλέστε μας τώρα στο 23732.00000 ή στο 23730.22192 και ενημερωθείτε για τα προγράμματα σπουδών μας για την ακαδημιακή χρονιά 2014 – 2015.

 


Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Όνομα (απαραίτητο)

Επώνυμο (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο

Το μήνυμά σας

 

Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους: Η σωτηρία από την κλιματική αλλαγή ξεκινά από το έδαφος

Αγροτικά Νέα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους στις 5 Δεκεμβρίου, η Παύλος Γεωργιάδης, γράφει για το «GROW Observatory», όπου συμμετέχουν δεκάδες καλλιεργητές, με σκοπό να εγκαταστήσουν 1.000 αισθητήρες εδάφους σε αμπέλια, ελαιώνες, οπωρώνες και κήπους, ακολουθώντας τις αρχές της αειφορίας και προσπαθώντας να προσαρμόσουν τις καλλιέργειές τους, άρα να προστατέψουν τη δουλειά τους απέναντι στην κλιματική αλλαγή.
Xρειάζονται χίλια χρόνια για να σχηματιστεί ένα εκατοστό εδάφους. Ωστόσο, αυτό μπορεί να καταστραφεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, η άτακτη επέκταση των αστικών υποδομών, η ρύπανση του εδάφους από τα φυτοφάρμακα, η διάβρωση, η κλιματική αλλαγή και άλλοι παράγοντες συμβάλλουν στην ταχεία υποβάθμιση των εδαφών μας.
Αν και περίπου το 80% της μέσης πρόσληψης θερμίδων ανά άτομο προέρχεται από καλλιέργειες που αναπτύσσονται στο έδαφος, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) εκτιμά ότι το 33% των εδαφών του πλανήτη μας απειλούνται με υποβάθμιση. Η πρόληψη και η αντιστροφή αυτής της υποβάθμισης είναι καθοριστικής σημασίας για την πλήρη και αποδοτική αξιοποίηση της καλλιεργήσιμης γης. Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται και η παγκόσμια ζήτηση για τρόφιμα ανεβαίνει, η διασφάλιση της ποιότητας και της υγείας του εδάφους καθίσταται ακόμη πιο κρίσιμη.
Η υγεία του εδάφους εξασφαλίζει μία σειρά από σημαντικές οικολογικές υπηρεσίες, όπως το φιλτράρισμα και η διαθεσιμότητα καθαρού πόσιμου νερού, η απομόνωση του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και η προστασία της βιοποικιλότητας. Συνδυαστικά, όλα αυτά συμβάλλουν άμεσα ή έμμεσα στην ποιότητα της τροφής μας, αλλά και στη θωράκιση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Θεμέλιο η βιοποικιλότητα

Υγιές έδαφος σημαίνει πως είναι πλούσιο σε οργανική ύλη και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να υποστηρίξουν μία τεράστια βιοποικιλότητα μικροοργανισμών. Αυτοί με τη σειρά τους έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν μεγάλες ποσότητες άνθρακα, εμποδίζοντας την απελευθέρωσή του στην ατμόσφαιρα, όπου συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Συνεπώς, η υγεία του εδάφους είναι σημαντική για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή και στα ακραία καιρικά φαινόμενα που δημιουργεί. Τέτοια είναι οι τυφώνες, οι πλημμύρες, οι παρατεταμένες ξηρασίες και οι πυρκαγιές, τα οποία έχουν αρχίσει πλέον να προκαλούν σημαντικές απώλειες, αλλά και να στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές και στη χώρα μας.
Το έδαφος υποστηρίζει τις καλλιέργειες, ανταλλάσσοντας θρεπτικά συστατικά με τις ρίζες των φυτών, καθώς αυτές αναζητούν νερό εντός των πόρων του εδάφους. Η περιεκτικότητα του εδάφους σε θρεπτικά συστατικά σχετίζεται άμεσα με την περιεκτικότητα των ιστών ενός φυτού σε θρεπτικά συστατικά. Σε αυτήν τη βάση, η ποιότητα του εδάφους παίζει καθοριστικό ρόλο στην επισιτιστική και διατροφική ασφάλεια, εξασφαλίζοντας τις αποδόσεις και την ποιότητα των καλλιεργειών.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ο ΟΗΕ έχει αναγάγει την ανάγκη για βιώσιμη διαχείριση του εδάφους σε βασικό παράγοντα για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πολίτες-επιστήμονες για την προστασία του εδάφους

Όλα αυτά φαντάζουν ως δυσεπίλυτες προκλήσεις που κανένας οργανισμός, κυβερνητικός ή ερευνητικός φορέας δεν μπορεί να ανταποκριθεί από μόνος του. Η κατανόηση και η εφαρμογή της οποιασδήποτε λύσης απαιτεί τη συλλογή και την επεξεργασία τεράστιων ποσοτήτων περιβαλλοντικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.
Πάνω σε αυτήν τη φιλοσοφία βασίζεται η ανάπτυξη του GROW Observatory , ενός πανευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Πολιτών για το Έδαφος που συνδέει καλλιεργητές με επιστήμονες και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, με στόχο την προστασία των εδαφών για την εξασφάλιση βιώσιμης παραγωγής τροφίμων και την κλιματική προσαρμογή.

Δράσεις και στόχοι

Το GROW αναπτύσσει τοπικές κοινότητες σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, καλώντας καλλιεργητές να συμμετέχουν και να δράσουν ως πολίτες-επιστήμονες στη μεγαλύτερη έρευνα υγρασίας εδάφους που έχει εκπονηθεί ποτέ. Μία τέτοια κοινότητα αναπτύσσεται και στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπου πολίτες χρησιμοποιούν αισθητήρες υγρασίας εδάφους, που προσφέρονται δωρεάν από το πρόγραμμα, για τη συλλογή χρήσιμων εδαφικών δεδομένων.
Μέσα από δικτύωση, εκπαίδευση και εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, οι συμμετέχοντες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τα εδάφη τους. Παράλληλα, βοηθούν την επιστημονική κοινότητα στην επαλήθευση δορυφορικών δεδομένων για την καλύτερη πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένων μέσα από ακριβή κλιματικά μοντέλα. Έτσι, τα ανοιχτά δεδομένα και η νέα γνώση που δημιουργούνται από τους πολίτες, συμβάλλουν στην κλιματική προσαρμογή, ενισχύοντας συγχρόνως τη σημαντική συμβολή του εδάφους στην επιβίωση του ανθρώπου.

Πηγή : ypaithros.gr

Μια startup συνδέει μελισσοκόμους και παραγωγούς στην Ελλάδα

Αγροτικά Νέα

Μία συνεργασία με διπλό όφελος, τόσο για τον μελισσοκόμο όσο και για τον παραγωγό, δημιουργεί μία startup από τη Σερβία σε χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Η πλατφόρμα BeeWeb φέρνει κοντά μελισσοκόμους και παραγωγούς της ίδιας χώρας, ώστε να βελτιωθεί η επικονίαση των φυτών και παράλληλα η απόδοση των μελισσών και των καλλιεργειών. Ο Djordje Djokic, συνιδρυτής της εταιρείας, αναφέρει στην «ΥΧ» ότι «ένας μελισσοκόμος μπορεί να βρει μέσω της πλατφόρμας έναν παραγωγό, που θα δεχτεί να μεταφερθούν στην εκμετάλλευσή του τα μελίσσια. Από την πλευρά του, ο παραγωγός μπορεί να αναζητήσει μελίσσια προς ενοικίαση για την επικονίαση των καλλιεργειών του. Απώτερος στόχος της πλατφόρμας είναι να παραχθούν περισσότερα προϊόντα και να προστατευθούν οι μέλισσες».

Προειδοποίηση ψεκασμού
Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλες δραστηριότητες, μέσω των οποίων μπορούν να επωφεληθούν οι μελισσοκόμοι και οι παραγωγοί. «Οι μελισσοκόμοι μπορούν να κρατούν στοιχεία για τις κυψέλες τους σχετικά με το κόστος, τα έσοδα, τις θεραπείες και την τροφή των μελισσών. Οι αγρότες μπορούν να στείλουν προειδοποιήσεις στους μελισσοκόμους που βρίσκονται σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων σχετικά με το πότε θα ψεκάσουν, ώστε να μπορέσουν έγκαιρα να προστατεύσουν τα μελίσσια τους».

Για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να συνδεθούν και να συνεργαστούν μεταξύ τους θα πρέπει να δημιουργήσει ο καθένας ένα προφίλ στην πλατφόρμα. Ο μελισσοκόμος θα πρέπει να εισάγει στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των κυψελών αλλά και την επιθυμητή καλλιέργεια στην οποία προτιμά να μεταφερθούν τα μελίσσια του. Οι αγρότες πρέπει να καταχωρήσουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια τους, όπως στρέμματα και περιοχή.

Γιατί δημιουργήθηκε το BeeWeb;
Η βοήθεια κυρίως των νέων μελισσοκόμων για την εύρεση των κατάλληλων καλλιεργειών επικονίασης, η αύξηση των προϊόντων και η μείωση του αφανισμού των μελισσών είναι οι λόγοι δημιουργίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Όπως τονίζει ο Djordje Djokic, «ο απώτερος σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους μελισσοκόμους να συμβάλουν στην προστασία των μελισσών, καθώς χωρίς αυτές θα αντιμετωπίσουμε τεράστιο πρόβλημα ως ανθρωπότητα στο μέλλον. Οι αγρότες και οι μελισσοκόμοι θα πρέπει, λοιπόν, να βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση».

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, στην αγγλική γλώσσα προς το παρόν, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρχει διαθέσιμη και στα ελληνικά. Ο Djordje Djokic καταλήγει λέγοντας πως «θα ήταν πολύ θετικό να αυξηθεί η συμμετοχή από την Ελλάδα και οι μελισσοκόμοι και παραγωγοί να δοκιμάσουν την πλατφόρμα ώστε να στείλουν πληροφορίες και κριτικές σχετικά με τη λειτουργία της».

Πηγή : ypaithros.gr

«Ό,τι τρώμε μας σκοτώνει», αποφαίνεται παγκόσμια έκθεση για την διατροφή

Αγροτικά Νέα

Η κακή διατροφή είναι μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης προβλημάτων υγείας παγκοσμίως και ευθύνεται σχεδόν για έναν στους πέντε θανάτους, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα και καλεί τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να πράξουν περισσότερα για την βελτίωση των διατροφικών συνηθειών.

Η κατανάλωση ανθυγιεινών ή ανεπαρκούς ποσότητας τροφών- περιλαμβανομένης και της περίπτωσης βρεφών που δεν μπορούν να θηλάσουν-συνεισφέρει στην κακή διατροφή , αποφάνθηκαν οι ερευνητές που υπογράφουν την Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής.

Η έκθεση είναι μια ετήσια ανάλυση της κατάστασης της παγκόσμιας διατροφής.

“Η κακή διατροφή είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου νοσηρότητας και θνησιμότητας–περισσότερο από την ατμοσφαιρική ρύπανση, περισσότερο από το κάπνισμα”, δήλωσε η Τζέσικα Φάντσο, μια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins και επικεφαλής της έρευνας.

“Ό,τι τρώμε μας σκοτώνει. Επομένως κάτι χρειάζεται να μας επαναφέρει στο διατροφικό μας σύστημα”, ανέφερε στο περιθώριο μιας παγκόσμιας διάσκεψης τροφίμων στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ.

Η ίδια είπε ότι η έλλειψη γνώσεων και οικονομικής δυνατότητας για την αγορά υγιεινών τροφίμων καθώς και οι αναποτελεσματικές αλυσίδες προμήθειας τροφίμων είναι μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στην κακή διατροφή.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 194 χώρες και διαπίστωσαν ότι ο υποσιτισμός πιθανόν να κοστίζει στον κόσμο 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ η παχυσαρκία και οι υπέρβαροι 500 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Όλες οι χώρες δίνουν μάχη ενάντια σε κάποια μορφή υποσιτισμού–είτε προκειται για παιδιά με αναιμία ή πολύ κοντά για την ηλικία τους, είτε για γυναίκες υπέρβαρες λόγω ανθυγιεινής διατροφής–και τα ποσοστά της παχυσαρκίας στους εφήβους αυξάνονται, αναφέρει η έκθεση.

Οι περισσότερες χώρες δεν είναι πιθανό να ικανοποιήσουν τους εννέα παγκόσμιους στόχους για την διατροφή, τους οποίους έχουν υπογράψει ότι θα πρέπει να επιτύχουν μέχρι το 2025, περιλαμβανομένων της παχυσαρκίας των ενηλίκων, του διαβήτη, της αναιμίας και της υγείας των παιδιών.

Οι συγγραφείς της έκθεσης προειδοποιούν ότι η πρόοδος που σημειώνεται είναι “απαράδεκτα αργή”.

Ωστόσο, υπάρχουν σήμερα λεπτομερέστερα στοιχεία, που έχουν δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να υπάρξει πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Η έκθεση επικαλείται το παράδειγμα του Άμστερνταμ, το οποίο αντιμετώπιζε κρίση στα ποσοστά των νεαρών υπέρβαρων και ξεκίνησε προγράμματα το 2012 για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της παχυσαρκίας και την καλύτερη πρόσβαση στην ενημέρωση και την έρευνα για το ζήτημα.

Στις πρωτοβουλίες περιλαμβάνονταν οι δημόσιοι ψύκτες, οι περιορισμοί στις διαφημίσεις τροφίμων και οι οδηγίες για την παρασκευή και προμήθεια υγιεινών γευμάτων στα σχολεία. Σήμερα η παρουσία υπέρβαρων και παχύσαρκων ανθρώπων στο Άμστερνταμ μειώνεται, σημειώνει η έκθεση.

Η μείωση των υπολειμμάτων τροφίμων επίσης θα μπορούσε να βελτιώσει την διατροφή, δήλωσε ο σερ Τζον Μπέντινγκτον, ο συμπρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Γεωργία και τα Συστήματα Τροφίμων για την Διατροφή, μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών.

“Κάθε χρόνο περισσότερα από τα μισά φρούτα και λαχανικά που παράγονται παγκοσμίως χάνονται ή πετιούνται”, είπε με email του στο Ίδρυμα Thomson Reuters Foundation.

Η Φάντσο επισήμανε ότι η διατροφή είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη ανοσίας κατά των ασθενειών, καθώς και για τις πνευματικές λειτουργίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο καινοτόμες αγροτικές startup για το 2018

Αγροτικά Νέα

Μια λίστα με τις πιο καινοτόμες αγροτικές startup για το 2018, που δείχνουν την κατεύθυνση στην επένδυση των νεοφυών επιχειρήσεων στην αγροτική τεχνολογία, δημιούργησε το Forbes. Η λίστα παρουσιάζει startups που ασχολούνται με την παρακολούθηση της σοδειάς, την ποικιλομορφία των εδαφών αλλά και τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από αυτές:

1AgCode
Αποτελεί μια startup διαχείρισης αμπελώνων που βοηθάει τους αμπελουργούς να παρακολουθούν την καλλιέργεια, τις συνθήκες στα χωράφια και την ωρίμανση των σταφυλιών, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την απόδοση και να διαχειριστούν την εργασία. Επίσης, εξορθολογίζει μισθοδοσία, δαπάνες και χρεώσεις.

2
California Safe Soil
Η συγκεκριμένη νεοφυής επιχείρηση δημιουργεί χαμηλού κόστους λίπασμα από απορρίμματα φαγητού από τα σούπερ μάρκετ. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η διαδικασία αυτή είναι είναι 720 φορές πιο αποτελεσματική από την κομποστοποίηση, που συνήθως παίρνει περίπου τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί.

3
Understory
Πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπως ο αέρας, η θερμοκρασία και το χαλάζι καταγράφονται μέσω των αισθητήρων καιρού που δημιουργεί η συγκεκριμένη startup, με αποτέλεσμα την παροχή συμβουλών στον αγρότη για τη βέλτιστη χρήση των αγροεφοδίων.

4
Trace Genomics
Τον τρόπο να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις της καλλιέργειας και να αποτρέψουν τις ασθένειες παρέχει η συγκεκριμένη επιχείρηση, καθώς χρησιμοποιεί γονιδιωματική τεχνολογία προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες να αναγνωρίσουν παθογόνους οργανισμούς που μπορεί να κρύβονται στο χώμα.

5
Produce Pay
Καινοτομία στην πληρωμή των παραγωγών την επόμενη μέρα αποστολής των προϊόντων τους προσπαθεί να φέρει η παραπάνω startup, μέσω της σύνδεσης αγοραστών χονδρικής με τους πωλητές παραγωγούς.

Τρεις start-ups δείχνουν τις τάσεις στην κτηνοτροφία ακριβείας

Αγροτικά Νέα

Μείωση του κόστους εκτροφής, αύξηση της ευημερίας των ζώων με παράλληλη αύξηση της ποιότητας και της ποσότητας της παραγωγής προσφέρουν τρεις startups, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επενδυτών παγκοσμίως. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις από διάφορα μέρη του κόσμου εστιάζουν τις δραστηριότητες τους στα εξής:

Το Advanced Animal Diagnostics αναπτύσσει εργαλεία για τη διάγνωση των ασθενειών στα ζώα σε κάθε εκμετάλλευση.

Η εταιρεία, με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, στοχεύει στη μείωση του αριθμού των αντιβιοτικών που χορηγούνται στα ζώα.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στοχεύει στην ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του ζώου για την εύρεση και τον προσδιορισμό του σταδίου των λοιμώξεων.

Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει μια εναλλακτική λύση στην προληπτική χορήγηση αντιβιοτικών.

Υγεία και ευημερία των ζώων – Cainthus, Ιρλανδία

Η Cainthus είναι μια ιρλανδική νεοφυής επιχείρηση, που επικεντρώνεται στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της ανάλυσης πρόβλεψης εικόνας για την παρακολούθηση της υγείας και της ευημερίας των ζώων.

Η επιχείρηση χρησιμοποιεί εξοπλισμούς απεικόνισης για την παρακολούθηση των ζωικών εκμεταλλεύσεων, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη και οι προσαρμοσμένοι αλγόριθμοι ανιχνεύουν τη συμπεριφορά σε μεμονωμένα ζώα για να παρακολουθούν την υγεία τους και να ειδοποιήσουν τον κτηνοτρόφο, όταν απαιτείται κάποια ενέργεια από τη μεριά του. Το σύστημα Cainthus είναι σε θέση να καταγράφει τις ποσότητες τροφής και νερού που καταναλώνει το κάθε ζώο, αλλά και το επίπεδο θερμότητας στο οποίο βρίσκεται.

Ανίχνευση οιστρογόνων – Silent Herdsman, Ισραήλ
Η Silent Herdsman έχει αναπτύξει ένα σύστημα παρακολούθησης, που τοποθετείται στον λαιμό και χρησιμοποιείται για την ανίχνευση οιστρογόνων και προβλημάτων υγείας στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής.Η συσκευή, που χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε εκατοντάδες γαλακτοπαραγωγικές εκμεταλλεύσεις σε όλη την Ευρώπη, έχει στόχο να βοηθήσει τους γαλακτοπαραγωγούς να δαπανούν λιγότερο χρόνο στην παρατήρηση των αγελάδων, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για τη θεραπεία των αναδυόμενων προβλημάτων. Η start-up αναπτύχθηκε με την υποστήριξη της κυβέρνησης της Σκωτίας, ενώ ο κτηνοτρόφος μπορεί, επίσης, να λαμβάνει ειδοποιήσεις στο κινητό ή το τάμπλετ του, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα υπολογιστικού cloud του λογισμικού.

Έρχονται τα πρώτα Έξυπνα Νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Αγροτικά Νέα

Στον σχεδιασμό ενός οδικού χάρτη για τη μετατροπή σε πρώτη φάση δέκα μικρών Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων σε «Έξυπνα Νησιά» στοχεύει μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος και το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Πειραιά και Νήσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Τα «Έξυπνα Νησιά» αναμένεται να διαμορφωθούν μέσω μιας σειράς δράσεων αναβάθμισης των τοπικών υποδομών στους τομείς της ενεργειακής αυτονομίας και ασφάλειας, της διαχείρισης των υδατικών αποθεμάτων και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Στις δράσεις περιλαμβάνονται:

Αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κατάλληλων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Στόχος να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων με ταυτόχρονη δυνατότητα κάλυψης των τοπικών επιχειρήσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα σε σημαντικό βαθμό.
Βελτίωση της διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων, κυρίως με μικρές μονάδες αφαλάτωσης, αλλά και με κατάλληλα έργα υποδομών.
Ανάπτυξη έξυπνων και ενεργειακά βέλτιστων λύσεων για την υποστήριξη του δημοτικού/δημόσιου φωτισμού.
Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των αστικών απορριμμάτων, αλλά και των υγρών αποβλήτων.
Υποστήριξη της ανάπτυξης ηλεκτροκίνησης με αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και περιορισμό και ελαχιστοποίηση των εισαγωγών πετρελαίου.
Αναβάθμιση της πρόσβασης των κατοίκων σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής επικοινωνίας με την εγκατάσταση ασφαλών και υψηλής ποιότητας δικτύων WiFi και αξιοποίηση των τεχνολογιών 5G και χρήση δορυφορικών υπηρεσιών.
Κάλυψη αναγκών ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών των αλιευτικών καταφυγίων των μικρών νησιών, με σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις, με σκοπό εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.
-Διαφήμιση-
Corteva agriculture
Τα νησιά, τα οποία έχουν επιλεγεί για την πρώτη φάση είναι τα εξής: Καστελόριζο, Αγαθονήσι, Χάλκη, Λειψοί, Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσι, Ηρακλειά, Ανάφη και Σίκινος.

Για την υλοποίηση του έργου, προβλέπεται η συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών, τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, φορείς, αλλά και ημεδαπές ή αλλοδαπές εταιρείες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Πηγή : ypaithros.gr

Έρχεται στην Ελλάδα το app που ζυγίζει τα ζώα από απόσταση

Αγροτικά Νέα

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Έλληνας κτηνοτρόφος θα έχει τη δυνατότητα να ζυγίζει τα ζώα του από απόσταση με ποσοστό ακρίβειας 95%.
Μία ουγγρική εταιρεία τεχνολογίας, η Agroninja, μετά από 5.000 δοκιμές ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης την εφαρμογή αυτή που θα διευκολύνει τους κτηνοτρόφους στην καθημερινή τους εργασία.

Ο Gergely Boromisza, συνιδρυτής της εταιρείας Agroninja, ανέφερε στην «ΥΧ» ότι «η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο που επιτρέπει στον κτηνοτρόφο να έχει ακριβή καταγραφή βάρους σε οποιοδήποτε ζώο στην αγέλη του σε λιγότερο από μισό λεπτό χωρίς να αγγίζει το ζώο ή να κάνει κάποια ειδική προετοιμασία.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί μια εξωτερική συσκευή σε συνδυασμό με φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από απόσταση 2-6 μέτρων. Με αυτόν τον τρόπο, υπολογίζει το βάρος του ζώου και δίνει 95% ακριβή αποτελέσματα, ακόμη και όταν τα ζώα είναι σε κίνηση. Η εφαρμογή λαμβάνει υπόψη την κατάσταση, τη φυλή, το φύλο, την ηλικία και τη γενική εμφάνιση του ζώου, δίνοντας έναν μοναδικό αριθμό αναγνώρισης κάθε ζώου.

Η ουγγρική ομάδα τώρα διευρύνει το δίκτυο διανομής της σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Νότια Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία, καθώς και στις ΗΠΑ.

Πηγή : ypaithros.gr

Παραδείγματα αγροτικής τεχνολογίας από startup στη Νορβηγία (video)

Αγροτικά Νέα

Η Νορβηγία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα αγροτικής τεχνολογίας AgFunder, δεν αποτελεί έναν παγκόσμιο παίκτη στον αγροδιατροφικό τομέα και μάλλον δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει. Ωστόσο, δραστηριοποιείται αρκετά στην αγροτική τεχνολογία με τις πέντε από τις 13 startup που παρουσιάστηκαν φέτος στην παγκόσμια διάσκεψη αγροτικής καινοτομίας στο Λονδίνο να είναι νορβηγικές.

NoFence: Ο πρώτος εικονικός φράκτης για ζώα στον κόσμο
Η συγκεκριμένη startup δημιουργεί έναν εικονικό φράχτη μέσω κολάρων GPS στα ζώα που επιτρέπει στον αγρότη να οριοθετήσει την περιοχή στην οποία θέλει να βοσκήσουν. Όταν ένα ζώο διασχίσει το αόρατο όριο Nofence, το κολάρο αρχίζει να δονείται προειδοποιώντας τον χρήστη. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται ήδη από 2.500 χρήστες.

Soilsteam International: Η πρώτη μηχανή που θερμαίνει το έδαφος σε βάθος 30 cm με ατμό

Δημιουργήθηκε από μία ομάδα αγροτών που επιθυμούσαν να μειώσουν δραστικά τη χρήση φυτοφαρμάκων στην παραγωγή τροφίμων. Η λύση ήταν η χρήση ατμού. Σε συνεργασία με την τοπική βιομηχανία, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις επιχειρήσεις τεχνολογίας, η ομάδα έχει αναπτύξει μια λύση ατμού για το έδαφος, η οποία έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά αποτελεσματικά τους μύκητες, τα νηματώδη παράσιτα και τα ζιζάνια, μέχρι βάθος 30 εκατοστών. Οι δοκιμές πεδίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2018 έδειξαν αύξηση της απόδοσης για τα λαχανικά, όπως τα καρότα άνω του 40%.

Πηγή : ypaithros.gr

Είναι η άμεση παράδοση προϊόντων ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο για τους αγρότες;

Αγροτικά Νέα

Οι περισσότεροι αγρότες πωλούν τα προϊόντα τους σε μεγάλες εταιρείες τροφίμων, με αποτέλεσμα να χάνουν μεγάλα ποσοστά του εισοδήματός τους στις μεγάλες αλυσίδες εφοδιασμού. Ωστόσο, οι μεμονωμένοι αγρότες καταφέρνουν να πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας στους πελάτες. Πρόκειται για βιώσιμο μοντέλο;

Χρειάζεται περίπου μία ώρα για να φτάσετε στο μικρό χωριό Brodowin, στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας. Παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι ανέρχονται στους 400, αρκετοί ταξιδεύουν από την πρωτεύουσα, προκειμένου να επισκεφθούν το τοπικό αγρόκτημα.

Είναι εξοικειωμένοι με το Brodowin, καθώς τα προϊόντα του είναι διαθέσιμα στα σούπερ μάρκετ του Βερολίνου. Στην περιοχή, οι επισκέπτες παρατηρούν τη φάρμα, που 240 αγελάδες παράγουν το βιολογικό γάλα και το τυρί Brodowin. Η επιχείρηση, η οποία απασχολεί περίπου 110 άτομα, διανέμει το δικό της κρέας, αβγά, λαχανικά και μέλι.

Το αγρόκτημα δεν πραγματοποιεί παραδόσεις μόνο σε σούπερ μάρκετ στο Βερολίνο, αλλά και απευθείας στους πελάτες. Κάθε εβδομάδα, 2.000 νοικοκυριά γεμίζουν με εποχιακά και τοπικά προϊόντα.

Οι πελάτες μας είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για τα βιολογικά προϊόντα. «Η επιχείρηση λαμβάνει όλα τα έσοδα των προϊόντων της, χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί σε λιανοπωλητές», αναφέρει η Franziska Rutscher, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Brodowin.

«Οι πελάτες μας είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για τα βιολογικά προϊόντα. Συνεπώς, παραμένουμε ανταγωνιστικοί σε συμβατικές εκμεταλλεύσεις», πρόσθεσε. Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι ένας αυξανόμενος αριθμός μεγάλων επιχειρήσεων θα μεταπηδήσει στο μέλλον προς το βιολογικό μοντέλο.

Παρόλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών βρίσκεται στο τέλος μιας μακράς αλυσίδας αξίας για τα προϊόντα τους και ως επί το πλείστον λαμβάνει μόνο ένα μικρό ποσό.

Κατά μέσο όρο, οι γεωργοί της ΕΕ λαμβάνουν μόνο το 21% αυτού που πληρώνουν οι πελάτες για τα προϊόντα τους.

ypaithros.gr

Δύο δράσεις ύψους 700 εκατ. για μικρές επιχειρήσεις, ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομίας

Αγροτικά Νέα

Διευκρινίσεις σχετικά με δράσεις που σχετίζονται με μικρομεσαίες επιχειρήσεις έδωσε η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας Ευγενία Φωτονιάτα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης του προγράμματος του υπουργείου από την πολιτική ηγεσία.

Για τη δράση «Ενισχύω – Επιβραβεύω» για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις» ο προγραμματισμός είναι να δημοσιοποιηθεί τέλη Νοέμβρη και να ανοίξει για υποβολές μετά από 25 μέρες. «Ο τρόπος με τον οποίο επεξεργαζόμαστε και ενεργοποιούμε τις νέες δράσεις στηρίζεται στην άμεση αξιολόγηση και μόνο σε αντικειμενικά κριτήρια, γι’ αυτό και υπάρχει ένας χρόνος μεταξύ της δημοσιοποίησης της δράσης και του ανοίγματος για την υποβολή αιτήσεων» είπε η γενική γραμματέας.

Ειδικότερα για το «Ενισχύω – Επιβραβεύω», όπως είπε η γενική γραμματέας, θα είναι μία δράση που ενεργοποιείται με 300 εκατομμύρια ευρώ και αφορά υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις οι οποίες διατήρησαν την απασχόλησή τους, ή αύξησαν την απασχόλησή τους κατά το τελευταίο έτος, πριν την υποβολή τους.

Ουσιαστικά, όπως είπε, έχει δυο σκέλη: το πρώτο σκέλος, αυτό της επιβράβευσης, θα είναι η ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας της επιχείρησης με ένα κατ’ αποκοπή ποσό ανά εργαζόμενο που θα αντιστοιχεί σε κάποιες ασφαλιστικές ημέρες και το δεύτερο σκέλος είναι το κομμάτι της ενίσχυσης. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό τους» τόνισε, εξηγώντας ότι «σαν υποχρέωση για να λάβεις το βραβείο» θα είναι να αυξήσουν -η ένταση της ενίσχυσης για την πρόσληψη νέου προσωπικού θα είναι γύρω στο 70%- και να καταρτίσουν το προσωπικό.

Η γενική γραμματέας είπε επίσης ότι στα τέλη Νοέμβριου θα ενεργοποιηθεί και η δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων». «Μια εμβληματική δράση 400 εκατομμύρια ευρώ, άμεση αξιολόγηση, μόνο αντικειμενικά κριτήρια, υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις» είπε η γενική γραμματέας.

Η κ. Φωτονιάτα είπε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα στην ένταση ενίσχυσης για εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και ειδική μέριμνα και κίνητρο για τις επιχειρήσεις προκειμένου να επενδύσουν σε ειδικές κατηγορίες στις οποίες φαίνεται να μην είναι πολύ πρόθυμες. «Αλλά κατά τη δική μας στρατηγική είναι η μόνη επιλογή αν θέλουν να είναι βιώσιμες και δυναμικές. Αυτές είναι κατηγορίες οι οποίες αναφέρονται στο κομμάτι της τυποποίησης και πρoτυποποίησης. Αυτές είναι οι δύο πιο ώριμες δράσεις, τέλος Νοέμβρη είναι η τελική ημερομηνία, υπολογίζουμε 25 μέρες για το άνοιγμα των υποβολών» είπε η γενική γραμματέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ