Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
Σκοπός του προγράμματος
Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας – Chef εξασφαλίζει επαγγελματίες που έχουν τη δυνατότητα να διοικήσουν και να χειριστούν το προσωπικό και όλα τα δεδομένα της κουζίνας. Με την εμπειρία που αποκτάς μπορείς να διευθύνεις με τους πιο σύγχρονους τρόπους τη κουζίνα, ενώ ειδικεύεσαι στη παραγωγή παρασκευασμάτων για να καταπλήξεις και τους απαιτητικούς ουρανίσκους. Το πρόγραμμα προετοιμάζει με τον κατάλληλο τρόπο τα στελέχη της μαγειρικής τέχνης και διδάσκει τους κανόνες της κουζίνας για ένα επάγγελμα που προσφέρει θέσεις εργασίας και αγγίζει το σύνολο των δημοφιλέστερων τόσο στη Χαλκιδική, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.
Στον τρόπο διδασκαλίας θα περιλαμβάνονται
Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων
Περιεχόμενο σπουδών
Δυνατά σημεία ειδικότητας
Η ACTA, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έρχεται σήμερα να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της μαγειρικής τέχνης και, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δημιουργεί την πιστοποίηση “Certified Commis Chef” (CCCh). Το πιστοποιητικό CCCh συνυπογράφεται από την ACTA και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Το CCCh απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες.
Στόχος του προγράμματος είναι ο πιστοποιημένος Μάγειρας να γνωρίζει τη δομή της κουζίνας μιας επισιτιστικής μονάδας και όλες τις τεχνικές για την ορθή ανάδειξη του επαγγέλματος. Επίσης, με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργασθεί σε κάθε είδους επαγγελματική κουζίνα. Ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 10 ερωτήσεις ανάπτυξης. Διάρκεια εξέτασης 60 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας 70%.
Διάρκεια προγράμματος
Πιστοποίηση ACTA
Καθηγητές τμήματος
Αξαρλής Αναστάσιος
Στράτος Μανώλης
Fakkas Daniela
Εγγραφές
Όλο το χρόνο, έναρξη τμημάτων κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.
Δικαιολογητικά
Προϋποθέσεις
Σκοπός του προγράμματος
Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας – Chef εξασφαλίζει επαγγελματίες που έχουν τη δυνατότητα να διοικήσουν και να χειριστούν το προσωπικό και όλα τα δεδομένα της κουζίνας. Με την εμπειρία που αποκτάς μπορείς να διευθύνεις με τους πιο σύγχρονους τρόπους τη κουζίνα, ενώ ειδικεύεσαι στη παραγωγή παρασκευασμάτων για να καταπλήξεις και τους απαιτητικούς ουρανίσκους. Το πρόγραμμα προετοιμάζει με τον κατάλληλο τρόπο τα στελέχη της μαγειρικής τέχνης και διδάσκει τους κανόνες της κουζίνας για ένα επάγγελμα που προσφέρει θέσεις εργασίας και αγγίζει το σύνολο των δημοφιλέστερων τόσο στη Χαλκιδική, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.
Στον τρόπο διδασκαλίας θα περιλαμβάνονται
ΕργαστήριαΒιωματικές μέθοδοιΠαιχνίδια ρόλωνΜελέτες περίπτωσης σε συνδυασμό με το οπτικοακουστικό υλικό και τα κατάλληλα εκπαιδευτικά μέσα και τεχνικέςΣυζήτηση – Brain stormingΕκπαιδευτικές επιμορφωτικές επισκέψειςΗμερίδες
Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων
Ατομική επιχείρησηΞενοδοχείαΕστιατόρια (Ελλάδα και εξωτερικό)ΚρουαζιερόπλοιαΕπιχειρήσεις εστιατορίων γρήγορης εστίασης (fast food)Νοσοκομεία – κλινικές, γηροκομείαΠαιδικούς σταθμούς (ιδιωτικούς και δημόσιους), ΠανεπιστήμιαΕπιχειρήσεις επισιτισμού – cateringΚατασκηνώσειςΚαζίνοΕταιρείες παροχής διαιτολογικών προτάσεων και γευμάτωνΤηλεοπτικές εκπομπέςΒιομηχανίες παρασκευής τροφίμων και πρώτων υλώνΕλεύθερος επαγγελματίας με δυνατότητα έναρξης επιχείρησης
Περιεχόμενο σπουδών
Τροφογνωσία διαιτητική – εδεσματολογιάΠρώτες βοήθειεςΥγιεινή και ασφάλεια στην εργασίαΒασικές αρχές – ποιοτικός έλεγχος εφαρμογή HACCPΣκεύη κουζίνας, εργαλείαΧρήση εξοπλισμούΟργάνωση και λειτουργία τμήματος υποδοχήςΚύριοι και βοηθητικοί χώροιΓαστρονομικές ορολογίεςΘερμοκρασίες και τρόποι συντήρησηςΑποθήκη υλικώνΈλεγχος ΕμπορευμάτωνΙστορία και εξέλιξη Μαγειρικής τέχνηςΕλληνική και διεθνής μαγειρικήΤρόποι ψησίματοςΤρόποι σερβιρίσματοςΣτοιχεία ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίαςΣύνθεση μενούΟινολογίαΑξιοποίηση και Κοστολόγηση τροφίμωνΑνατομία – τεμαχισμός κρεάτωνFood CarvingΝτεκόρ – στολισμόςΠαρουσίαση μπουφέ και διακόσμησηΜάρκετινγκΕπιχειρηματικότητα – Ανάθεση εργασιών PROJECTΑρχές ΟικονομικήςΤουρισμόςΕστιατορική τέχνη
Δυνατά σημεία ειδικότητας
Παροχή ποιοτικών προϊόντων κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων δωρεάν, καθώς και συγγραμμάτων σε μορφή σημειώσεων που έχουν επιμεληθεί οι chef του τμήματοςΆρτια υλικοτεχνική υποδομήΕκπαιδευτικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, τεχνογνωσίας & επαγγελματικής καταξίωσηςΠλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσα στους χώρους διδασκαλίας υποδειγματικά εξοπλισμένους.Εξασφαλισμένη 100% επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του τμήματος Συμβουλευτικής και εργασίας JOBCARRIERΣυμβουλές & κατευθύνσεις ως προς την έναρξη ελεύθερου επαγγέλματοςΟικονομικό πρόγραμμα σπουδώνΗ πρακτική εξάσκηση (εργαστήριο) περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των σπουδώνΔυνατότητα για συνεχιζόμενη εκπαίδευση μέσω ειδικών σεμιναρίων και εξειδικεύσεων σχετικών του αντικειμένου, με σημαντικές εκπτώσεις.(πχ Γαστρονομικός τουρισμός κ.α)Ολιγομελή τμήματα ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση συνεργασία μεταξύ καθηγητών & σπουδαστών και η σύνδεση πράξης & θεωρίαςΔωρεάν εκμάθηση Αγγλικής ή Ρώσικης ωρολογίας με έμφαση στον τουρισμό.Συμμετοχή στην Ημέρα καριέραςΔωρεάν σεμινάρια Προώθησης στην Απασχόληση, Σύνταξη Βιογραφικού, Τεχνικές Αναζήτησης ΕργασίαςΔυνατότητα απόκτησης πιστοποίηση ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) αμέσως μετά το πέρας των σπουδών.Δυνατότητα προώθησης μέσω της σχολής στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Chef Club»
Η ACTA, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έρχεται σήμερα να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της μαγειρικής τέχνης και, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δημιουργεί την πιστοποίηση “Certified Commis Chef” (CCCh). Το πιστοποιητικό CCCh συνυπογράφεται από την ACTA και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Το CCCh απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες.
Στόχος του προγράμματος είναι ο πιστοποιημένος Μάγειρας να γνωρίζει τη δομή της κουζίνας μιας επισιτιστικής μονάδας και όλες τις τεχνικές για την ορθή ανάδειξη του επαγγέλματος. Επίσης, με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργασθεί σε κάθε είδους επαγγελματική κουζίνα. Ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 10 ερωτήσεις ανάπτυξης. Διάρκεια εξέτασης 60 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας 70%.
Διάρκεια προγράμματος
Τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα
Πιστοποίηση ACTA
Πιστοποιημένος Βοηθός Μάγειρα (CCCh)
Καθηγητές τμήματος
Αξαρλής Αναστάσιος
Στράτος Μανώλης
Fakkas Daniela
Εγγραφές
Όλο το χρόνο, έναρξη τμημάτων κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.
Δικαιολογητικά
Ταυτότητα ή ΔιαβατήριοΑΦΜ1 έγχρωμη φωτογραφία
Προϋποθέσεις
Δεν απαιτείται πτυχίο ξένης γλώσσαςΔεν απαιτείται απολυτήριοΗλικία άνω των 16 ετώνΝα σας αρέσει το αντικείμενο
Εκδήλωση ενδιαφέροντος
Εκδήλωση ενδιαφέροντος
[/cs_content_seo]