Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης

Σκοπός του προγράμματος
Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας – Chef εξασφαλίζει επαγγελματίες που έχουν τη δυνατότητα να διοικήσουν και να χειριστούν το προσωπικό και όλα τα δεδομένα της κουζίνας. Με την εμπειρία που αποκτάς μπορείς να διευθύνεις με τους πιο σύγχρονους τρόπους τη κουζίνα, ενώ ειδικεύεσαι στη παραγωγή παρασκευασμάτων για να καταπλήξεις και τους απαιτητικούς ουρανίσκους. Το πρόγραμμα προετοιμάζει με τον κατάλληλο τρόπο τα στελέχη της μαγειρικής τέχνης και διδάσκει τους κανόνες της κουζίνας για ένα επάγγελμα που προσφέρει θέσεις εργασίας και αγγίζει το σύνολο των δημοφιλέστερων τόσο στη Χαλκιδική, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.
Στον τρόπο διδασκαλίας θα περιλαμβάνονται
Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων
Περιεχόμενο σπουδών
Δυνατά σημεία ειδικότητας

Η ACTA, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έρχεται σήμερα να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της μαγειρικής τέχνης και, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δημιουργεί την πιστοποίηση “Certified Commis Chef” (CCCh). Το πιστοποιητικό CCCh συνυπογράφεται από την ACTA και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Το CCCh απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες.
Στόχος του προγράμματος είναι ο πιστοποιημένος Μάγειρας να γνωρίζει τη δομή της κουζίνας μιας επισιτιστικής μονάδας και όλες τις τεχνικές για την ορθή ανάδειξη του επαγγέλματος. Επίσης, με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργασθεί σε κάθε είδους επαγγελματική κουζίνα. Ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 10 ερωτήσεις ανάπτυξης. Διάρκεια εξέτασης 60 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας 70%.
Διάρκεια προγράμματος
Πιστοποίηση ACTA
Καθηγητές τμήματος
Αξαρλής Αναστάσιος
Στράτος Μανώλης
Fakkas Daniela
Εγγραφές
Όλο το χρόνο, έναρξη τμημάτων κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.