Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία
Σκοπός του προγράμματος
Σκοπός του προγράμματος «Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής» είναι να βγάλει στην αγορά εργασίας εξειδικευμένους επαγγελματίες που είναι έτοιμοι να διαχειριστούν τις προκλήσεις που τους παρουσιάζονται και να χειριστούν τη παραγωγή νέων προϊόντων. Η δημιουργία των καλύτερων γλυκών απολαύσεων προάγει τις ελληνικές παραγωγικές μονάδες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και τις κατατάσσει στη πρώτη θέση από ποιότητα. Τα ικανά στελέχη που δημιουργούνται μέσα από το πρόγραμμα συστήνονται στην αγορά εργασίας με τις καλύτερες προδιαγραφές , έτοιμα να καταπλήξουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Στον τρόπο διδασκαλίας θα περιλαμβάνονται
Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων
Περιεχόμενο σπουδών
Δυνατά σημεία ειδικότητας
Η ACTA, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έρχεται σήμερα να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της ζαχαροπλαστικής τέχνης και, κατανοώντας πλήρως τη σημασία της πιστοποιημένης γνώσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δημιουργεί την πιστοποίηση “Certified Commis Pastry Chef” (CCPC). Το πιστοποιητικό CCPC συνυπογράφεται από την ACTA και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Το CCPC απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της ζαχαροπλαστικής τέχνης.
Στόχος του προγράμματος ο πιστοποιημένος ζαχαροπλάστης να διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργασθεί σε κάθε είδους επαγγελματικό χώρο και να γνωρίζει την παρασκευή κάθε είδους γλυκών και παρασκευασμάτων.
Ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 8 ερωτήσεις ανάπτυξης. Διάρκεια εξέτασης 60 λεπτά. Ποσοστό επιτυχίας 70%.
Διάρκεια προγράμματος
Πιστοποίηση ACTA
Καθηγητές τμήματος
Fakkas Daniela
Ζερβίδης Πασχάλης
Εγγραφές
Όλο το χρόνο, έναρξη τμημάτων κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.