Χάλκινο μετάλλιο για την Ελληνική ομάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες μαγειρικής

admin Νέα - Ανακοινώσεις

Η Μακεδονική κουζίνα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.

Μάγεψε και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους η Ελληνική ομάδα μαγειρικής, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής “ΙΚΑ/CULINARY OLYMPICS 2020”. Η σπουδαία γαστρονομική παγκόσμια συνάντηση πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια και προσελκύει πάνω από 2.000 Chefs από όλον τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να επιδείξουν και να εξελίξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες, προωθώντας παράλληλα την γαστρονομία της χώρας τους. Η ελληνική συμμετοχή κατά τη διάρκεια τους διαγωνισμού, κλήθηκε να σχεδιάσει, να οργανώσει και να μαγειρέψει ένα γεύμα το οποίο θα είναι εμπνευσμένο από την Μακεδονική Κουζίνα με θέμα «Ρίζες», το οποίο ορίστηκε από την διοργάνωση.

Η Ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από Chefs της Βόρειας Ελλάδας, μαζί τους και ο Executive Chef, καθηγητής μαγειρικής του Millennium Education Centre, Μανώλης Στράτος, κατέλαβε το Χάλκινο μετάλλιο, μια θέση που πανηγυρίστηκε δεόντως, δείχνοντας τη δύναμη της χώρας στην μαγειρική.

To Millennium Education Centre συγχαίρει τον Executive Chef και καθηγητή της σχολής, Μανώλη Στράτο και του εύχεται ανάλογες επιτυχίες στην καριέρα του.


Στη φώτο, ο καθηγητής μαγειρικής είναι δεύτερος από δεξιά 

Τα μέλη της Ελλάδας είναι τα εξής:

Team Manager: Christos GkotsisΧρήστος Γκότσης
Αρχηγός της ομάδας: Κωνσταντίνος Γεωργαντζάς
Πρόεδρος: Γιώργος Μαστροδημήτρης
Operetion Manager: Δημήτρης Κυριακόπουλος
Μέλη της ομάδας: Ηλίας Ζεφκίλης, Αθανάσιος Μπακάλης, Δημήτριος Χατζημελετίου και Μανώλης Στράτος
Υποστηρικτές: Δημήτρης Τσανανάς, Νανά Γκαμπούρα, Βασίλης Τσιρώνης και ο Πατέρας Επιφάνιος

*Στην αρχική φωτογραφία ο κος Μανώλης Στράτος είναι πρώτος από αριστερά