«Οι γεύσεις σου μιλάνε για σένα»
Ο Executive Chef και καθηγητής μαγειρικής στο Millennium Education Centre, Αναστάσιος Αξαρλής, αναλύει το επάγγελμα της μαγειρικής και παραθέτει τους λόγους για τους οποίους ο μάγειρας δεν γνωρίζει τη λέξη «ρουτίνα».
«Στη μαγειρική διαλέγεις, δεν σε διαλέγουν» ήταν η αρχική τοποθέτηση του έμπειρου Chef.
Αναλυτικά, τα «μυστικά» που πρέπει να γνωρίζει ένας νέος του επαγγέλματος για να ακολουθήσει τη τέχνη της μαγειρικής.
– Η δύσκολη σημερινή εποχή δεν επηρεάζει τον μάγειρα καθώς υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Διαλέγεις δεν σε διαλέγουν.
– Σου δίνετε η δυνατότητα να γνωρίσεις νέους τόπους, νέους ανθρώπους.
– Οι ευκαιρίες δεν σταματούν. Συχνά ανοίγουν θέσεις σε διάφορους προορισμούς ακόμη και του εξωτερικού.
– Ο μάγειρας μπορεί να εκφραστεί και να δημιουργήσει μέσα από τα πιάτα του. Οι γεύσεις σου μιλάνε για σένα.
– Είναι ένας κλάδος που εξελίσσεται συνέχεια. Είναι ένα πεδίο γνώσης και υλοποίησης. Η λέξη «ρουτίνα» είναι άγνωστη για τον μάγειρα.
– Φυσικά, υπάρχουν εξαιρετικές οικονομικές απολαβές και σου δίνετε η δυνατότητα να χτίσεις τη δική σου βιώσιμη επιχείρηση σε βάθος χρόνου.