Ανάπτυξη πετυχημένης αγροτουριστικής επιχείρησης

Σκοπός του προγράμματος
Το εργαστήρι έχει σκοπό να μάθει σε κάθε ενδιαφερόμενο πώς θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά και αποτελεσματικά το εγχείρημα της ανάπτυξης μιας αγροτουριστικής επιχείρησης σύμφωνα με τις καλές επιστημονικές πρακτικές που εφαρμόζονται σε παγκόσμιο επίπεδο και με εντελώς βιωματικό τρόπο, με χρήση μελετών περίπτωσης και πρακτικές ασκήσεις/δραστηριότητες ομαδικές ή/και ατομικές.
Εκπαιδευτικές μέθοδοι και πρακτικές
Οι επιμέρους διαδικασίες σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης τις οποίες εφαρμόζουμε στα προγράμματα ενηλίκων περιγράφονται συνοπτικά στον παρακάτω πίνακα:

Απευθύνεται σε αγρότες/παραγωγούς/μεταποιητές που θέλουν να δημιουργήσουν ένα επισκέψιμο αγρόκτημα, σε επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού που ψάχνουν για εναλλακτικές ιδέες προώθησης του προϊόντος/υπηρεσίας τους αλλά και σε δυνητικούς επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού ή της αγροτικής παραγωγής

- Τι είναι μία Αγροτουριστική Επιχείρηση
- Τύποι Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων
- Οφέλη και Προκλήσεις του Αγροτουριστικού Τομέα
- Πώς μετατρέπουμε μία υπάρχουσα αγροτική ή/και τουριστική επιχείρηση σε Αγροτουριστική
- Branding και Marketing μιας Αγροτουριστικής Επιχείρησης
- Δημιουργία Δικτύων Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων-Clustering & Networking
- Μελέτες Περίπτωσης Πετυχημένων Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων
- Η Διάδοση της Αξίας μιας Αγροδιατροφικής Επιχείρησης-Παρουσίαση Ιδεών, Διαδικτυακή Παρουσία & Πώληση Προϊόντων μέσω του Storytelling/Αφήγηση Ιστορίας
Πληροφορίες προγράμματος
- Σεμινάριο
- 6 ώρες
- Ολιγομελή τμήματα
- Βεβαίωσης παρακολούθησης
Με την συμμετοχή στο σεμινάριο ο ενδιαφερόμενος θα λάβει:
- Φάκελο για την αποθήκευση των σημειώσεων
- Έντυπο σημειώσεων με την διδακτική ύλη
- Έντυπο δραστηριοτήτων και ασκήσεων
Καθηγητές τμήματος
Δήμητρα Ε. Ζερβάκη, EMBA, PMP, TTT
Εγγραφές
Όλο το χρόνο.
Δικαιολογητικά
- Ταυτότητα ή Διαβατήριο
- ΑΦΜ (Εκκαθαριστικό)
Κόστος
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με στόχο να γίνει γνωστή η Ελλάδα όχι μόνο ως προορισμός για «ήλιο και θάλασσα» αλλά ως ένας προορισμός με εξειδικευμένες μορφές τουρισμού και πάντα σε συνέργια με τις πρωτοβουλίες για προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσεται και ο Αγροτουρισμός ο οποίος αναμένεται να εμφανίσει μία αύξηση της τάξης του 30% μέσα στην επόμενη δεκαετία καθώς οι άνθρωποι των πόλεων θέλοντας να ξαναβρούν τις ρίζες τους αρχίζουν να στρέφονται σε μία ζωή πιο υγιεινή, κοντά στη φύση και θέλουν να εκπαιδεύσουν τόσο τους εαυτούς τους όσο και τα παιδιά τους προς αυτήν την κατεύθυνση. Για να καταστεί αυτό εφικτό θα πρέπει να τοποθετηθεί ο Ελληνικός Αγροτουρισμός στο επίπεδο που του πρέπει και να αναπτυχθεί σε γερές βάσεις.