«Η μαγειρική δεν είναι μόνο επάγγελμα αλλά και λειτούργημα»
Ο Executive Chef και καθηγητής μαγειρικής στο Millennium Education Centre, Μανώλης Στράτος, αναλύει το επάγγελμα της μαγειρικής και τονίζει τους λόγους που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο κλάδο.
«Η μαγειρική δεν είναι ένα απλό επάγγελμα αλλά λειτούργημα, είναι μια δημιουργική τέχνη» ήταν τα πρώτα λόγια του πολύπειρου Chef.
Αναλυτικά, οι σκέψεις και οι λόγοι του Μανώλη Στράτου για την επιλογή της μαγειρικής τέχνης ως επάγγελμα ζωής.
-Είναι επάγγελμα που με τις κατάλληλες γνώσεις μπορεί να σου αποφέρει ικανοποιητικές απολαβές.
-Η μαγειρική δεν σταματάει ποτέ, πάντα ανακαλύπτονται νέες τεχνικές.
-Σε κάνει αναγνωρίσιμο και ανταγωνιστικό.
-Το επάγγελμα δεν θα χαθεί ποτέ. Συνεχώς αναβαθμίζεται και αυτό προσελκύει πολλούς νέους να ενταχθούν στο χώρο.
-Η μαγειρική είναι πάντα στο επίκεντρο της καθημερινότητας.
-Είναι τρόπος έκφρασης. Πολλές φορές μαγειρεύεις σε κάποιον για να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου.
-Το σημαντικότερο, ίσως, είναι πως βρίσκεις εύκολα επαγγελματική αποκατάσταση. Ειδικά στην Χαλκιδική το ποσοστό ζήτησης των Chef είναι υψηλό κυρίως τη θερινή περίοδο αλλά και όχι μόνο.